10w 40 koyulmazmı?? daha geçen hafta yağ değiştirdim 10w 40 shell koydurdum . kaç lık yağ olmalı peki?
bizde aldık alalı 10w 40 kullanıyoruz garanti kapsamındayken atada aynı yağı kullanıyordu bugüne kadarda bi sorunumuz olmadı çok şükür
10-40 konulmaması gerektiği daha önce tartışıldı. Genel kanı, bu yağın fazla kalın olduğu yönünde. Özellikle soğuk ve ilk çalıştırma koşulları altında yeterli koruma yapamayacağı değerlendirildi.
Buna karşın, bu durum Ömer'in ve hatta Hakan'ın (10-40'a şiddetle karşı çıkan bir isim) araçlarında, bizim araçta yaratacağı kadar ciddi bir sıkıntı yaratmayacaktır kanımca. Bizim araç gerçekten ince yağa ihtiyaç duyan bir kullanıma maruz kalıyor. Kısa mesafe kullanımı oldukça yoğun. Şehir içinde çok kullanılıyor. Bu yüzden de Hakan'ın 0-40'ının da ötesinde, direkt 0-30 kullanıyoruz hatta.
Hakan'ın aracı ise bizimkine kıyasla çok daha uzun yol ağırlıklı, yüksek viteste uzun süreli yüksek devirli (5. viteste 4500'e dayaya dayaya gitmez her 1.4 TDI:hanz:) bir kullanıma maruz kalıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Ömer'in aracı da daha çok uzun yol ağırlıklı, oldukça km yapmış bir araç. Uzun yol kullanımı fazla olan bir araçta 10-40'ın sorun yaratmayacağını, aksine daha iyi koruma bile sağlayabileceğini düşünüyorum.
Tabii ben sadece düşünüyorum; Serkan Usta gelip de önceden tartıştığımız başlıkta olduğu gibi ağırlığını koyarsa:sopa: bir şey diyemem.:++: