0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aman hocam sen ne yaptın gözünü seveyim. yağlı radyatörün devri geçeli 20 yıl oldu. adamın ocağını batırır yağlı radyatör. verimi çok düşük olduğu için rezistanslı ısıtıcıların nerde ise 2 katından fazla elektrik kullanıyor yağlı radyatör.rezistans yağı ısıtacak, yağ radyatörün dış metalini ısıtacak o da odayı ısıtacak derken zaten hem akşam oluyor hem de iyi bir klimanın 3 katı, elektrikli ısıtıcıların 2 katı elektrik kullanır.bundan yaklaşık 20 sene önce yağlı radyatörlerin moda, elektriğin çok ucuz olduğu dönemde işyerindeki makinacı arkadaşlarla iddaaya girdik.onlar dediler pek bir şey farketmez, ben dedim rezistanslı ısıtıcıların en az 2 katı yakar. anlaşamayınca aynı güçte biri radyatör diğeri rezistanslı ısıtıcıya birer elektrik sayacı bağladım ve her ikiside belirli bir süre tam kapasite çalıştı.sonuç yağlı radyatör rezistanslı ısıtıcının 2 katından fazla elektrik tüketti.birde o günden bu tarafa yağlı radyatörün verimliliği konusunda nerede ise hiç bir gelişme olmamasına rağmen rezistanslı ısıtıcılarada rezistansın verimliliği konusunda bayağı mesafe alındı.