Düz mantık yürütünce arkadaşlar konu ciddiyetten uzaklaşıyor..
Harbiden komik oluyor..
O zaman hesabı şöyle yapmak lazım...
1.4 lt motor 100 km de 5 litre yakıyorsa
5.8 lt motor 100 km de ne yakar?
cevap 21 litre çıkıyor .. o zaman 1 depo benzinle 400 km gidemeyen bir araç çıkar karşımıza..
Bu hesap doğru mudur? Yani o amerikanlara binenler bu kadar benzin mi yakıyordu?
Bir örnek vereyim.
1997 de ben önde araçta beş kişi ile arkamdan da elemanlar malzeme ile , P100 ford kamyonetle istanbuldan yola çıktık. Topkapıda araçları doldurduk..
Eceabattan çanakkaleye geçtik. 50 km sonra ford bana ışık yaktı. benzinciye girdik p100 46 litre, ben 47.5 benzinle yeniden doldurduk depoları...
o zaman p100 deki arkadaş bize yemek ısmarlamıştı aynı iddiadaydı.
450 makine ile 21 litre/100 km yakarsın ama 350 makine asla o kadar yakmaz..
Not: ha custom olmuş ha başka bişey lafı amerikan konusunu bilmeyen biri için geçerli olabilir. Amerikan arabaları far değiştirip model adı koymazlar.. custom en uzun ve ağır olan araçtır. Century custom derken 5.5 mt. bir araştan bahsediyouz. Century nin diğer alt modelleri customa hiç benzemeyebilir. yani aradaki fark 131 ile 124 gibidir...doğan ile şahin gibi değil..Avrupa araçlarda model sadece parça satmak için üretilir.
Mesela 1976 Buick Century ile 2009 cadillac aynı farı kullanır...
Birde bunların 155 hp verimsiz araçlar olduğunu söylemek karşısında dilim tutldu.
söyleyecek birşey yok..
sadece gülüyorum...
:D:D
Alüminyum, Demir, Çelik, Alaşım, PVC, Deri, Konsol Ne boyamak istiyorsanız, boyası bizde vardır.
Tüm Boyalarımız standart olarak;
UV, hidrolik, Seyreltik asitler,
sıcaklık ( sadece 300 dereceye kadar)
aşınma ve darbeye dirençlidir..
Arayın Boyayalım...