škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Az Yakmak

Ziyaretçi · 428 · 148721

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hakancım yüzbinlerce km chip tuning yapılı halde gezen araçta biliyorum :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;73321
hakancım yüzbinlerce km chip tuning yapılı halde gezen araçta biliyorum :)

Ne güzel dedin, git yaptır o zaman. :D

Ben her yapılanın başına bi halt gelir demedim ki, kıçı kırık 1.4 dizel işte, 150 bg'de olmayacak sonuçta, 600-700 devir yukarda sürerim emin sürerim. Ne yapayım yani risk bu, bir şey olmayacağını kimse bana %100 garanti edemez arabayı Tanrı chiplemediği sürece :rock1:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Aglamak istiyorum :uve: Birak tuketimi , yol bilgisayari olmamasi beni deli ediyor :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;73400
Aglamak istiyorum :uve: Birak tuketimi , yol bilgisayari olmamasi beni deli ediyor :D

her açılan konuda ağlıyorsun be Gökhan , zamanında al dedik 1.4 dinlemedin:sopa::sopa::sopa::sopa:

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İyi kanırtmalar Hakan'cığım :hanz:
Beyne birşeycik olmaz,fan takarız üstüne :hanz:

O duydukların başka sıkıntısı vardır,öyle ısınmadan cart curttan olmaz birşey aslında ama sen bilirsin motordaki boşta bekleyen beygirleri öldürüyon :hanz:
Sarfiyat içinde basit bir hesap benden :hanz:
Bizim otoparktan Ankara'da otoparka girmem tam 522 km kare yüzölçümüne sahip :hanz: Bir gidişimde tam çift depoyla gidebildim bir gidişimde ise çeyrek depo kalmıştı neredeyse :hanz:
Sorudaki belirtili isim tamlamasını bulun,süreniz 6.7 dk.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Real81;73425
her açılan konuda ağlıyorsun be Gökhan , zamanında al dedik 1.4 dinlemedin:sopa::sopa::sopa::sopa:

Çok fark yok abi 1.4 1.2 sonuçta hepsi benzinli..

Dert YB...Dertte değilde işte ....

Geçen 50 TL benzin aldım.birazda depoyu dipte kullanmıştım önceki aldığım yakıttan kalanı.Şu an 130 oldu nakavt! :( Gerçi bu depoyu şelden aldım, birazda dip gaz kullandım..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mygokhan;73451
Geçen 50 TL benzin aldım.birazda depoyu dipte kullanmıştım önceki aldığım yakıttan kalanı.Şu an 130 oldu nakavt!

Ovvfss....

0.38 TL yakıyor :aman:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;73453
Ovvfss....

0.38 TL yakıyor :aman:

Basınca yakıyor :D Gidiyorda :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Çok iyi veriler bunlar,

Ama nedense Cordoba TDI ile yanına yaklaşamadım bu rakamların...

Çevrimdışı mert0640

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
üüü yakıt değerlerine bak ya:(
benim makinayı 5 le 100 e sabitle 12.9 un altına inmiyo namıssız::++:
Detailing Garage
0537 623 54 52

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: turker;73458
Çok iyi veriler bunlar,

Muhtemelen verimli kullanamıyordunuz aracı, zira benzinli geçmişiniz var idi ve benzinli, LPG'li araçlardan hoşlandığınızı hatırlıyorum.

Ben dizelin içinde büyüdüm, alışmakda önemli :)

Çevrimdışı oguz ziya

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
hakan değerler süper olmuş bence:ok:. anladığım kadarıyla belli devrin altına düşmemeye çalışıyorsun. sorum şu: bu devri nasıl belirledin ya da belli devrin altına gidince daha çok yaktığını nasıl anladın/ispat ettin? işin içine turbo girince değişiyor gerçi ama atmosferik için durum ne bi fikrin var mı tüyolara ihtiyacım var da biraz:hanz:

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Harika değerler Hakan.:ok:

Alıntı yapılan: fenomen;73280
hakan süper bir tüketim bu yaw,bu anlattığın ş.i ile benim octi 15lt yapardı 100 km de kesin.yaw resmen koklamış.benim octi rampa aşağı o rakamları anca yakalarım herhalde.gelde dizel alma şimdi.offffffff nolamaz yaw.

Alıntı yapılan: hakanerdogan;73284
Ukalalık olarak algılanmasında, herkes yapamaz. :hih: (1.4 TDI ile yani)

Muhammet Hocam; Hakan'ın belirttiği duruma dikkatinizi çekerim. Bu değer hakikaten çok özenli, çok teknik bir kullanım ile yakalanıyor. Normal bir sürücünün 1.4 TDI ile elde edebileceği bir değer değil. Yani aynı MPI alışkanlığı ve teknik (dahası sabır:D) ile sizin aracınız da o şartlarda zannettiğiniz gibi 15 litre falan yakmaz. MPI uzmanı bir "Hakan"ın kullanımında muhtemel değer 6-7 litre arasında olurdu tahminen.:ok:

Kaldı ki atmosferik benzinli araçlarda ekonomi bizim motorlarda olduğu kadar ince noktalara bağlı değil. Daha bilindik ve kolay yöntemler ile ekonomi gözetmek mümkün.

Alıntı yapılan: hakanerdogan;73285
Yav sende alt devirde var bayılma derdide yok, çek az daha aşağı :rock1:

Alıntı yapılan: mayham85;73288
benzinde bu kadar hakancım :(

O kadar değil abi, o kadar değil.:) Benim de o araca inancım büyük.:ok:

Tabii bu 5.8 litre şehir içi değeri ise zaten mükemmel. Ben şehir dışı şartlarında 1.4 TDI'ye 3.5 yaktıran kullanım tarzının 1.4 TSI Leon'a 4.5 litre gibi bir değer elde edebileceğini umuyorum. (değişik devir-vites-hız kombinasyonlarıyla sakin yollarda denemek mümkün:ok:)

Alıntı yapılan: hakanerdogan;73287
Olm bu makine 1500 devirde falan rahat gitmiyo bi gidebilse var ya, anasını satim şu Fabia'ya bi 1.6 dizel koymadılar. Ağır lan araba işte koy di mi?? :++::++::haha::haha:

Abi hiç olmazsa şu 1800-2200 aralığında tork veren "sistem"i uygulasar yahu... Dizel partikül filtreli 80'lik 1.4 Dizellerin tork aralığındaki bu düzenleme zorunlu imiş zaten. Zira 1.4 TDI DPF Ibiza'nın 5. vites 1000 devirdeki hızı 53 km/s civarı.:hanz: Sıkıysa yürütsün aracı o eski 2200 devirli motor ile.:++:

Yalnız adamlar şaka maka, bu işi başarmışlar... Söz konusu aracın şehir dışı tüketim değeri 3.6 litre...:rock1:

Alıntı yapılan: dgn;73289
:+1:

2000 devirde bile bayılıyo 5. vitesde.

"Bayılıyo" deyip de laf çıkarma yav.:hanz: Sadece sesi değişiyor, titreşim artıyor, zortlama hissi veriyor.:D

Alıntı yapılan: mygokhan;73451
Dert YB...Dertte değilde işte ....

YB yakıt ekonomisini dert edip, ekonomiyi gözetmek isteyen insanın eli ayağı resmen. YB olmasa bu işi bu kadar geliştirmek mümkün olmazdı. (en azından kendi adıma)

Alıntı yapılan: turker;73458
Çok iyi veriler bunlar,

Hakan'ın açıklamasına aynen katılıyorum. Ayrıca en azından bizim Cordi'nin değerlerinin sorunsuz olduğunu belirtmem lazım.:D Üstelik 75'liğin tüketim değerleri teknik verilere göre 80'likten 0.1 litre daha az.:hanz:

Bir de bu değerlere ulaşmak için araca BAYAĞI bir alışmak ve didiklemek gerekiyor. Kafaya takan adamların elinde anca işte.:D
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ne mesaj be, toplu geri dönmüşün alayımıza :hanz:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: oguz ziya;73487
hakan değerler süper olmuş bence:ok:. anladığım kadarıyla belli devrin altına düşmemeye çalışıyorsun. sorum şu: bu devri nasıl belirledin ya da belli devrin altına gidince daha çok yaktığını nasıl anladın/ispat ettin? işin içine turbo girince değişiyor gerçi ama atmosferik için durum ne bi fikrin var mı tüyolara ihtiyacım var da biraz:hanz:

İşin sırrı biraz kafa patlatmak. Arabanın şanzıman şanzıman tepkilerini bellemekten geçiyor. Evet belli bi devrin altına inmemeye çalıştım zira araba gaz yememeya başladığı zaman (yani benim mini dokunuş gazımı :D) napıcan pedalı iticen, yazacak anlık 6-8 mahvolacak her şey, bu cidden biraz kafa patlatmaktan geçiyor.

Yani oh tın 5. vites 90 sabit az yakar diye bir kaide yok, az falan yakmaz, yoluna göre tepki vericen, önceden kestiricen düşünücen, makinem ne, yol ne, ne yapabilirim en iyi elimdeki makine ile?

Birazda şurada Serkan ile baya kafa patlattık :D

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=1127&highlight=ci%F0erine