Harika değerler Hakan.:ok:
hakan süper bir tüketim bu yaw,bu anlattığın ş.i ile benim octi 15lt yapardı 100 km de kesin.yaw resmen koklamış.benim octi rampa aşağı o rakamları anca yakalarım herhalde.gelde dizel alma şimdi.offffffff nolamaz yaw.
Ukalalık olarak algılanmasında, herkes yapamaz. :hih: (1.4 TDI ile yani)
Muhammet Hocam; Hakan'ın belirttiği duruma dikkatinizi çekerim. Bu değer hakikaten çok özenli, çok teknik bir kullanım ile yakalanıyor. Normal bir sürücünün 1.4 TDI ile elde edebileceği bir değer değil. Yani aynı MPI alışkanlığı ve teknik (dahası sabır:D) ile sizin aracınız da o şartlarda zannettiğiniz gibi 15 litre falan yakmaz. MPI uzmanı bir "Hakan"ın kullanımında muhtemel değer 6-7 litre arasında olurdu tahminen.:ok:
Kaldı ki atmosferik benzinli araçlarda ekonomi bizim motorlarda olduğu kadar ince noktalara bağlı değil. Daha bilindik ve kolay yöntemler ile ekonomi gözetmek mümkün.
Yav sende alt devirde var bayılma derdide yok, çek az daha aşağı :rock1:
benzinde bu kadar hakancım
O kadar değil abi, o kadar değil.
Benim de o araca inancım büyük.:ok:
Tabii bu 5.8 litre şehir içi değeri ise zaten mükemmel. Ben şehir dışı şartlarında 1.4 TDI'ye 3.5 yaktıran kullanım tarzının 1.4 TSI Leon'a 4.5 litre gibi bir değer elde edebileceğini umuyorum. (değişik devir-vites-hız kombinasyonlarıyla sakin yollarda denemek mümkün:ok:)
Olm bu makine 1500 devirde falan rahat gitmiyo bi gidebilse var ya, anasını satim şu Fabia'ya bi 1.6 dizel koymadılar. Ağır lan araba işte koy di mi?? :++::++::haha::haha:
Abi hiç olmazsa şu 1800-2200 aralığında tork veren "sistem"i uygulasar yahu... Dizel partikül filtreli 80'lik 1.4 Dizellerin tork aralığındaki bu düzenleme zorunlu imiş zaten. Zira 1.4 TDI DPF Ibiza'nın 5. vites 1000 devirdeki hızı 53 km/s civarı.:hanz: Sıkıysa yürütsün aracı o eski 2200 devirli motor ile.:++:
Yalnız adamlar şaka maka, bu işi başarmışlar... Söz konusu aracın şehir dışı tüketim değeri 3.6 litre...:rock1:
:+1:
2000 devirde bile bayılıyo 5. vitesde.
"Bayılıyo" deyip de laf çıkarma yav.:hanz: Sadece sesi değişiyor, titreşim artıyor, zortlama hissi veriyor.
Dert YB...Dertte değilde işte ....
YB yakıt ekonomisini dert edip, ekonomiyi gözetmek isteyen insanın eli ayağı resmen. YB olmasa bu işi bu kadar geliştirmek mümkün olmazdı. (en azından kendi adıma)
Çok iyi veriler bunlar,
Ama nedense Cordoba TDI ile yanına yaklaşamadım bu rakamların...
Hakan'ın açıklamasına aynen katılıyorum. Ayrıca en azından bizim Cordi'nin değerlerinin sorunsuz olduğunu belirtmem lazım.
Üstelik 75'liğin tüketim değerleri teknik verilere göre 80'likten 0.1 litre daha az.:hanz:
Bir de bu değerlere ulaşmak için araca BAYAĞI bir alışmak ve didiklemek gerekiyor. Kafaya takan adamların elinde anca işte.