Resmen trafiğe gömüldüm kaldım arkadaşlar. Sonuç biraz farklı oldu.
Bu seferki gidiş çok kastırdı. Öncelikle seyahat bilgileri;
Eryaman-Beşevler-Eryaman-Beşevler. Toplamı eder 74 kilometre. Fotoğraflarla birlikte seyahat hakkında bilgi vermeye devam ediyorum.
Siteden çıktığım gibi ışık yandı derhal fotoğrafladım. Daha sonra ise ikinci sayacı 0.0'ladım.
Senin boş depona gurban davşanııım
Yakıt istasyonuna girip sadece 10 TL'lik Eurodiesel aldım litresi 3.08 TL'den. Para yok napalım
(3.25 lt civarı mazot)
Sonra koyuldum efendim yola. Aman Ya Rabbi, o ne trafik, yaklaşık 25 km civarı yolu 1 saat 15 dakikaya geçtim. Güzergahı bilenler için söyleyeyim, Ayaş Yolu (en olmadık yere üst geçit yapan İ. Melih GÖKÇEK şekerin oraya yapmıyor, kesin nemalanamadı onlardan vardır bi kuyruk acısı) Şeker'in önündeki ışıklardaki yığılmada baya bekledim, dur-kalk şeklinde. Temiz 15 dakika dur-kalk.
Daha sonraları İstanbul yolunda Trafik sürekli duruyor, bi türlü akıcılığı yakalayamadım yok kaza yok döncem derken şerit değişimi dokundurmaları ile iki şerit kapayan moronlar derken... Durum bu...
Daha sonra dedim ya bugün Çiftliğe dönmeden gideyim ama ne mümkün İstanbul yolunda 7 km'dir sürünüyorum mecbur döndüm, ahanda çiftlikteki tren yolu eziyeti. Motoruda kapayıp kapamamakta kararsız kalıyoruz, açıyolar önden 30 saniye hemen arabalar geçiyo geri tren geliyor pat kapanıyor, yani ilerlemen gerekiyor sürekli dur kalk... Temizinden 20 dk burda debriyaj sürüncemesi... (daha dönememişken bile, arkamda dahada var kuyruk
)
Gazi Mahallesinde tekrardan bi tıkanma sıkışma, 6-7 ışıkta çift parti sürünceme, Beşevlere gelince Gaziye girmek için bi 5 kırmızı ışığıda ek olarak sürünerek geçtikten sonra okula varış. Oh be.
07:30'da çıkıp derse 15 dk. kala yetiştim. Yani 08.45'de
Valla inip dalacaktım o 2 cm araba çizildi diye koca E-5'i kapıyan insan bozuntularına.
Neyse konuya dönelim, 10 TL mazot aldık 1001 stres okula girdik, akşam oldu eve geldim. Nispeten rahattı yollar, 9-10 trafik ışığında durup geldim.
Ertesi sabah tekrar okula gittim. (bu sabah oluyor yani, hala aynı mazot.) Önceki sabah kadar olmasada sonuçta yine sabah trafiği, vardım okula ama biraz daha sakindi.
Ve verilere geçeyim. Özetle 10 TL yakıt aldım ışık yanar yanmaz, yukarda bahsettiğim şekilde 73-74 km kadar yol geçtim ve durum;
Işığı henüz yakmadı ama biraz var yakmaya, bunu çektikten sonra benzinliğe kadar 5 km yol geçtim yanmamıştı.
Desek ki
benim göreceğim en yoğun trafikte 10 TL'ye 78 km gidiyor, 0.13 TL'den az bir rakam kilometre başına. (0.128 TL)
Sonra benzinliğe gelince bir 10 TL daha aldım. Sayaç hala ellenmemiş vaziyette. Işık yanana kadar almıyacam ve yandığında fotoğraflayacağım, bakalım yoğunlukta 20 TL'ye ne kadar gidecek???
Hani amacım sürekli ekrandan ortalama çekmiş olmayalım