škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Arka Sol Stop Araç kapalı İken Yanmıyor !!!

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Ön park lambasında ve arka sinyallerde hiç bir sorun yok , Dörtlüleri yaktım daha sonra şalterden farı yaktım 10 saniye içinde stoplar söndü...

Hiç bir anlam veremiyorum :) 2 gün önce çıkan bir sorun durup dururken olması...
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

efe_38

• Ziyaretçi
evet bu olayı çözdüm gibi ama bilemiyom :D biraz uzun olacak ama sabırla okumanızı rica ederim :) şimdi bildiğim kadarıyla passatta farlar sonradan söner,misal arabayla bir yere gittiniz tabi farda açık olarak sonrada aracı kapattınız ya 10 yada 15 sn sonra kendiliğinden söner farlar o süreye kadar yanar oda sürücü araçtan uzaklaşırken etraf aydınlık olsun diyedir.hiç öyle bir arabamız olmadı ama iyi kötü kulak aşinalığım var :)

sizinkide öyledir mutlaka çünkü araç tam donanımlı birşey maşşallah :ok: büyük bir ihtimal sinyal kolu sağ tarafta duruyodur veya değilse iice bakın sis farı kapalımı veya zartı zurtu kapalımı diye sonra anahtar kontakta olmasın çekin birde öyle deneyin,yoksa anahtarı takın bi açıp kapatın hani şu ışıklar yansın göğüste anagtarı çekmeyin kapıları kapatın,kedi farı(gündüz)farı açık dursun birde öyle deneyin bakalım isikinden birisi olması lazım.

birde VW güvenli bir araçtır dünyada çalınması en zor olan araçlardandır.stopu falan eski ulüs değil bunların değişik bir sökülme tekniği var :)

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İlgin için çok teşekkür ederim , Dediğin özellik coming home & Leaving home özelliği 30 Saniye ye ayarlı ve far konumu AUTO veya açıkta bırakınca 30 saniye sonra kendiliğinden kapatıyor ;) Sinyal kolu basılı kaldımı ön parklar da dahil olmak üzere hangi yöne basılı ile o yön yanıyor ve ARIZA lambası çıkmıyor arıza lambası ile beraber MFA menüsünde bir uyarı çıkıyor işte arka sol stop lambası yanmıyor tarzında...Anahtar takılı değil iken denedim , Anahtar yarı takılı iken dedim aynı olay devam ediyor, eğer farı açıp motoru çalıştırırsak yine sönüyor Far konumunu "0" alıp motoru öyle çalıştırmak gerekli yoksa yanmıyor....Bu arada Gündüz farı yok Passatlarda

Zaten dediğiniz gibi durumlarda Arıza lambası yanmıyor... Arka sis açık kalırsa araba parkaları devreye sokuyor , sinyal kolu basılı kalırsa da devreye giriyor ama hiç bir zaman Arıza lambası yakmıyordu...

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sigortası aşırı yüklenme yapıp atıyordur belki. bence yetkili servise bir git aranız iyi ise çoğu şeyi görmezden gelicektir.

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Biz arka stopları kodlama ile ortada yanan ufak ışığı söndürmüştük video da dikkatinizi çekmiştir, sadece yanları yanıyor ve bu kodlama yapılırken arka ışık gücünü de %15 den %25' e çıkmıştı acaba bumu sorun çıkardı diye düşünüyorum...Ama aynı şekilde 4-5 kişi yaptırdı yaklaşık 1 senedir öyle kullanıyorlar bir sorun çıkmadı biz yaptıralı 2-3 ay oldu,

O zaman önce servise gidelim daha sonra eğer sorun çıkarırlarsa Şahkan Oto' gideriz, Şahkan Otomaotiv de ki ustalar görünce belki hemen anlarlar sorunu....

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alakası olmayan yerden sorun olsaydı yetkili servis hiçbir sorun çıkarmazdı. Lakin şu anda çok rahatlıkla müdahale edilmiş derler. Aradaki muhabbet derecesine bağlı olarak herhangi bir sorun çıkarmadan yardımcı olmaya çalışabilirler,bir deneyin şansınızı. Ciddi bir sorun değildir bu,illaki gözden kaçan bir nokta var bu durumda.

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Pazartesi günü sabahtan VW Uzay Oto'ya gidicez bakalım ne diycekler çok merak ettim sorunu...Ben kafamda olayı çok büyüttüm ben büyütünce babam daha da büyüttü xenonlar bozdu kesin xenonlar diyip duruyor allahım ya :D

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aman servisin yanındada demesin :D

olmadı halojenleri geri takın çok zor değil xenondan gelen kabloyu halojen ampülüne takacaksınız.

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Son bir şey aklıma geldi :D Bizim kodlamaları yaptırdığımız ve TR'de RNS-510 satışını yapan Ender Elektronik'e gitmeyi düşünüyoruz önce o baksın dedik hemen yanında VW Erel servisi var ve servis ile arası çok iyi eğer servislik bir durum varsa kendi halledebilir diye düşünüyorum :)

Çevrimdışı s.alkan

• Servis Müdürü
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.sahkanotomotiv.com
Stoplarda amper düşüklüğü olduğunda ampul,şase almamam gibi durumlarda komple 5 sn içinde akimi keser kendini korumaya alir.bu normal ancak biliyosun senin stoplar ender de kodlandi yuvarlak yansindiye ondanda kaynaklana bilir ampullerin hepsinin tam yandiğini kontrol et büyük bir sorun çikacağini sanmiyorum (don't panic)
---------------1.4 TSI 180 HP-------------------------

efe_38

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: srcn09;73386
İlgin için çok teşekkür ederim , Dediğin özellik coming home & Leaving home özelliği 30 Saniye ye ayarlı ve far konumu AUTO veya açıkta bırakınca 30 saniye sonra kendiliğinden kapatıyor ;) Sinyal kolu basılı kaldımı ön parklar da dahil olmak üzere hangi yöne basılı ile o yön yanıyor ve ARIZA lambası çıkmıyor arıza lambası ile beraber MFA menüsünde bir uyarı çıkıyor işte arka sol stop lambası yanmıyor tarzında...Anahtar takılı değil iken denedim , Anahtar yarı takılı iken dedim aynı olay devam ediyor, eğer farı açıp motoru çalıştırırsak yine sönüyor Far konumunu "0" alıp motoru öyle çalıştırmak gerekli yoksa yanmıyor....Bu arada Gündüz farı yok Passatlarda

Zaten dediğiniz gibi durumlarda Arıza lambası yanmıyor... Arka sis açık kalırsa araba parkaları devreye sokuyor , sinyal kolu basılı kalırsa da devreye giriyor ama hiç bir zaman Arıza lambası yakmıyordu...

rica ederim ya yardımcı olmaya çalışıyorumda birşey bildiğimdende değil :++: ama ben bi anlam veremedim,içerdeki menüde hata,arıza falan diyosa mutlaka birşey vardır,yetkili birinin görmesi lazım :)
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2010, 16:51:16 Gönderen: efe_38 »

Çevrimdışı srcn09

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar ve Serkan Ustam ilginiz için çok teşekkür ederim ,

Serkan ustam , tekrar kontrol edicem ama geçenlerde dikkatli baktığımda yanmayan led yoktu hepsi yanıyordu...O zaman araca online yazılım atılması gerek eğer kodlamadan sorun olduysa :S Online yazılım sonrası devam ederse sorun nerde olabilir :)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bizimde geçenlerde sol arka parklar gitmişti frenler geri vites dörtlü yanıyor parklarda yanmıyordu sorun sigortadan mış mefta olmuş sigorta bundan dolayı sol ön parklarda yanmıyordu:)

Sendede serkan ustanın dediği gibi akım koruma gibi bir şey olmuş olabilir bunada %25 olayı sebebiyet vermiştir diye düşünüyorum bu aletler hassas fazla oynamamak lazım:D

xenonlarla bi alakası olacağını hiç sanmıyorum arka soketlerinede bir baksan iyi olurdu :)