škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Başlık bulamayınca buraya yazdım - Lastik seçimi

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BOZTÜRK

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Başlık bulamayınca buraya yazdım yöneticier değiştirebilir yerini.

Arkadaşlar yaza 4 tane yeni lastik alacağım tamam michelın ve briston iyide bu goodyear efficientgripler de çok iyi deniyor michelinden daha sessiz ,konforlu ve yakıt tasarrufu daha iyi deniyor nasıl kullanan var mı önerirmisiniz . ıslak zemindede daha iyi deniyor

Aağıda Fayda hesap makinası diye bir hesaplama var diğer lastikleride markalarıyla Efficientgribi birlikte karşılaştırmış !!

http://eu.goodyear.com/tr_tr/efficientgrip/

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben conti eco contact 3 öneririm.Gerçekten çok başarılı bir lastik.Şirket araçlarınada aldım, taktırdım.Çok memnunum..

Belirttiğin modellerden goodyear Efficientgrip öneririm..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
good year yazlık modellerini bilmiyorum. sadece excellence ları kullandım çok memnundum. şuan aracımda ug7 kışlıklar var onlardanda çok memnunum. ama diğer aracımızın üzerinde gelen bridgestone lardan hiç memnun değildim. aşırı konforsuzlar.

Çevrimdışı erzopelci

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Merhabalar sayın boztürk . asfaltta aracla 100 km hıza ullasınca yada 100 km  hızı gecerken lastiklerden cook asırı rüzgar sesi geliyordu bir uvultu . asırı derecede rahatsız ediyordu beni . goodyear bayisine, yaz aylarında lastiklerimden ses geliyor diye danismaya gitmistim. bahsettiğiniz lastikleri anlata anlata bitiremedi yok efendim yakıt tasarrufu yok aşındıkca daha iyi performans son olarak jantları koruyan bir özelliği de varmıs v.s . nihayetinde aldım lastikleri . memnunum . fakat yakıttan dolayı birsey değiştiğine inanmıyorum . goodyearla michelin arasında pek fazla bir fark yok maddi olarak . belkide benim godyear bayii aile dostumuz olmasaydı süphesiz michelin alırdım . ama yinede karar sizin .. :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Eğer yumuşaklık veya ses falan arıyorsanız, aman 'Continental EcoContact 3 falan almayın, ama erkek gibi lastiktir, tepinmeye el verişli, ıslağı kurusu güzel, dayanıklılığı ömrü yerinde maldır.

Çok ses yapar :D

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Herkes kullandığını bilir, Bridgestone ER300'ü yaklaşık 50 bin km kullandım. Önden kayma problemimi bitiren lastikti. Bu 50 bin km boyunca neredeyse hava basmadım desem yeridir. Gürültüden pek anlamıyorum açıkçası. O konuda lastikleri ayırt edemiyorum.

efe_38

• Ziyaretçi
bizimkinede 2 hafta önce flan alındı babam goodyeardan hiç vazgeçmez sanırsam GT3 diye bir model 4 mevsim,ben çok memmun kaldım mükemmel lastikmiş yol tutuşu inanılmaz heleki VW nin orjinal lastiğinden sonra kaymak gibi oldu :ok:

Çevrimdışı BOZTÜRK

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cevaplarınız için Teşekkür ederim insanın kafası çok karışıyor aslında goodyear efficientgrip almayı düşünüyorum ama daha yeni bir model olduğu için çekimser kalıyorum
Benim için sesisilk ve konfor onemli yumuşak olacak

efe_38

• Ziyaretçi
aslında ben şunu alın demem sonra vebal altında kalmak istemem ama babam zamanında kamyon şöförlüğü yapmış aküyü lastiği falan iyi bilir ben kendimi bildiğimden beri arabalarımızdaki tüm lastiler goodyeardı ve taş gibi lastik :D 2.5 sene önce goodyearın kışlık vakumlu lastiğini aldık sadece önlere ama biz 2.5 sne kullandık yaz kış demeden vakumlu lastik bilindiği üzere kuru ve sıcak zamanlarda kullanılırsa ölür ama goodyear 2.5 sene taş gibi kaldı,pati falan atılmasına rağmen ve niye değiştik diye sorarsanız babamın arkadaşı vardı lastikci o taktı zorla 4 tane lastik,vakumlu yazık olur diye yoksa daha rahat 1 sene daha giderdi.

tavsiyem goodyear,karar sizin :)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yazlıkta Mıchelin den başkası yalan bana göre kışlıkta goodyear iyidir ama :) Michelin biraz ömür olarak kısadır diğerlerine göre balansı bozulmadıktan sonra kolay kolay ses yapmıyor kuru zeminde tutuşu güzel sorunsuz ve konforlu :)

Birde önemli bir şey var lastiklerin hız kodlarına göre hamurları değişiyor buda performanslarını etkiliyor malesef :)

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Lastik konusunda tavsiye çok zor bir konudur,çokta doğru olmayabiliyor.Bir kullanıcının memnun kaldığından siz kalmayabilirsiniz çok rahatlıkla.Hemen herkes kendi kullandığına iyi der.Bana göre özellikle lastik konusunda kişinin kendi kullanımı sonucu vardığı gözleme göre tercih etmesi en doğrusudur ama tüm markaları tüm modelleri deneyebilme imkanı elbette çok güç.Öne çıkan markalar üç aşağı beş yukarı belli zaten,pek çok kişininde bilip söylediği markalardır bunlar.Kullanım şartlarınıza(hava,yol şartları v.b),kullanım stilinize,aracınızın performans kapasitesi ve sizinde bütcenize en uygun markayı mevcut bilinen markalar içerisinden seçmek doğru yaklaşım olur gibime geliyor.Ben kendi adıma konuşursam,kimsenin neredeyse söylemediği pekte kolay kolay dile getirmediği markadan maddi imkanlar ölçüsünde şaşmam. Asıl tercihim Dunlop'tır, alternatifim ise Nokian'dır kesinlikle.

Çevrimdışı erzopelci

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
abicim ben gecen aylarda buraya arabama lpg kiti taktırmak icin degerli site üyelerine danistim . cogunluk taktırma demisti. ama kısmende taktır diyen vardı . taktırsammı taktırmasammı die çook düsündüm aslında taktırmaktan yanaydım . ama inanıyorumki herkez bizim iyilğimiz icin konustu bende süphesiz vaz gectim . simdi bu lastik isi ap ayrı bir is . oylama yapicak olursak goodyaear  en ön plana cıkar .. beyefendininde dediği gibi lastikler belli baslı hemen hemen  uzak durulacak lastiklerde belli süphesiz kullanılıcak lastiklerde belli . siz en yogun kullanılan en iyi  2-3 lastik arasında karar verin. bu konunun yorumları sizi cok kararsız bırakır unutmayınki en iyi dogru kendi dogrultunuzda kendi doğrunuzdur .. saygılarımla

Çevrimdışı BOZTÜRK

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.
Zaten almayı düşündüğüm 3 marka var
1. Michelın
2. goodyear
3. brigestone

Şu anda goodyear effiencgrip ağır basıyor ama yeni çıktığı için çok kullanan ve testi yok.

Çevrimdışı erzopelci

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
abi sen daha iyi bilrsin ama michelin ve goodyear üzerinde yogunlas derim bu 2 markanında seni rahatsız etmez  .. kolay gelsin

fabialife

• Ziyaretçi
michelin : yumuşak ve iyi lastiktir, tabanı çabuk aşınır, yanakları ince olduğu için biraz dikkatli kullanacaksın. ama michelinler eski michelin kalitesinde zannetmeyin.
goodyear :  hakkında pek bilgim yok.
brigestone : sağlamdır, iyi yol tutar ama çabuk sertleşir.
lassa impatus 2 : tavsiye ederim kaliteli ve yumuşak lastiktir.
continental ecocontact-3- sağlam lastik, çabuk sertleşir ve ses yapar. ben bu özelliğinden dolayı memnun olmadığım için değiştireceğim. ama ses benim için önemli değil sağlam olsun yol tutsun diyorsan hiç başkasına bakma köpek gibi lastiktir. düzgün yolda ve iyi rot ayarı ile binersen 60-80.000 km götürür.
ucuz ve sağlam Fiyat/performans oranı iyi olsun diyorsan hiç düşünme petlas al.