škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

lpg li araclar neden kapalı otoparklara gıremez

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmetarslan81

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
lpg lı araclar neden kapalı otoparka gıremez bı gaz sıkısması olabılırmı gırerse yardımcı olabılırmısınız

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Sızıntı yapan gaz açık havada tehlike yaratacak yoğunluğa erişemez ama kapalıda erişebilir, ama öyle bir iki arabadan değil tabi, neredeyse tüm Tofaşların kaçırdığını var sayarsak ve hepsi girebilse, facia kaçınılmaz :D

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;75554
Sızıntı yapan gaz açık havada tehlike yaratacak yoğunluğa erişemez ama kapalıda erişebilir, ama öyle bir iki arabadan değil tabi, neredeyse tüm Tofaşların kaçırdığını var sayarsak ve hepsi girebilse, facia kaçınılmaz :D
+1985

artk bazı otoparklarda lpgli giremez yazsı süs gibi :) araba biraz iyi bi rşey olursa pekte önemsemiyorlar ama bakımsız özensis gibi duruyorsa özellikle almıyorlar. ben toledo ile bir çok otoparka çok rahat girip çıktım.

Çevrimdışı ahmetarslan81

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
hakan kardesım benım megane kacırırmıkı sıralı sıstem var cektım garaja anasını :):)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ahmetarslan81;75559
hakan kardesım benım megane kacırırmıkı sıralı sıstem var cektım garaja anasını :):)

Kaçak anlamaya yarayan cihazlar var, ben sanmam yenileri kaçırsın, zannetmiyorum yani.

Ama çok eski kitlerle dolaşan içi dışı gaz kokan Tofaşlar veya eski Renault'lar bi dolu, ne muayene var ne bişey :haha:

Çevrimdışı ahmetarslan81

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bagajda stepneyi gördükleri an sokmuyo herifler zaten babamda pek yönelmiyor o kadar insanın canını tehlikeye sokmamak lazım :)

Çevrimdışı ahmetarslan81

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
ya kaç tane araba var gıren ne olcak pekı yakında benzınlı arac olmayacak pıyasada herkes lpg nere cekıcek bu adamlar aracı

Çevrimdışı Symbol

• M U L T I J E T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://renault9.wordpress.net
Bence kusur lpgli araçlarda değil, yeterli havalandırma sistemi yapamayan AVM'lerde :)

Çevrimdışı Low-Rider

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Giren bir şekilde giriyor.

Birgün akmerkez'in otoparkına giricektim r9'la , bagaj halısını falanda söküktü bomboş duruyor 1tane cıvata yok içinde.

Adam açtı bagajı baktı , yanıma geldi dalga geçer gibi lpg var mı dedi.

Körmüsün bagajın içi bomboş nereme saklıcam lpg'yi dedim , pardon efendim gaz kokusu geldi dedi

:D

Eski püskü araba oldumu direk önyargıyla bakıyorlar ama bu olay iyice saçmalıktı.

Çevrimdışı LaNCeR

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;75554
S ama öyle bir iki arabadan değil tabi, neredeyse tüm Tofaşların kaçırdığını var sayarsak :D
:sopa::sopa::sopa::sopa:
:bnn::bnn::bnn: kontrol edip saydınmı tek tek :++::++::++::++::++::++:

Çevrimdışı Symbol

• M U L T I J E T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://renault9.wordpress.net
Maalesef kuş serisinin bu konuda kötü bir imajı var, ona renault 9-11-12 seriside eklendi artık. İnsanlar aracı eski görünce başka gözle bakıyorlar.

Ancak şuna katılmamız gerekirki eski sistem (mikserli) LPGler açık sistemler olduğundan gaz kaçırma yada daha doğru bir tabirle atmosfere salınımı konusunda sıralı sistemler kadar güvenli değiller.

Birde olaya şöyle bakın, kaç tane yetkili servis egzoz havalandırmalarını çalıştırıyor bina içerisinde :)

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bildiğim kadarıyla asıl sebep LPG'li araçlardan kaynaklanmıyor. Okuduğum bir otomobil dergisinde söz konusu yasağın sebebinin, kapalı otoparkta diğer araçlardan kaynaklanabilecek herhangi bir yangının, otoparktaki LPG'li araçları etkileme ihtimali olduğu belirtilmişti. Yani LPG'li araçlar kendiliğinden kazaya (yangın, patlama) neden oldukları için değil, diğer araçların yarattığı yangın ve benzeri durumlarda işleri daha kötüye götürecekleri için:hanz: kapalı mekanlara alınmıyor.

En azından okuduğum bilgilendirici yazı böyle diyordu.:)
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
LPG li araç yangından etkilenmez ki :o

etkilense  bile  patlamaz  öyle filimlerdeki gibi :D

benzinlileri  kaçırsınlar  önce :D