škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Rehin kaldırmak?

Ziyaretçi · 18 · 4966

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Valla ne yapacağım zerre bilgim yok, hep hazır geldi ele hiç işimde düşmedi pek bu tarz ruhsat muhsat işlerine. Malum borcu bitti, satıcıdan yazıda geldi araba sizindir diye. Ruhsatta ışıklı tabela gibi "REHİNLİDİR" yazıyo bunu nası yenileyeceğiz nereden?

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bankadan yada kredi aldığınız yerden yazıyı alıp bildiğim kadarı ile yeniden ruhsat çıkartıyorsn hakancım :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Yav zaten bi kağıt var, sana verdiğimiz xxxxx aracının rehinin kaldırılmasını arz ederiz tüm haklarımızdan vazgeçtik vs... imzalı kaşeli mühürlü neyim. Yani bankaya gitmeye gerek yok galiba eve kargolamışlar :D

Yeni ruhsat nerden çıkarılıyo?

Çevrimdışı mxengine

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Banka kredisinden kaynaklanıyor benim araçtada rehinli gözüküyordu emniyet müdürlüğüne rehin kaldırmaya gideceksin anlayacagın bi 200 lira civarı harç falan vereceksin ben 2 yıl önce bu işi halletmeye gittigimde 130 liraya kurtulmuştum şimdi 200 olmuştur galiba

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;75654
Yav zaten bi kağıt var, sana verdiğimiz xxxxx aracının rehinin kaldırılmasını arz ederiz tüm haklarımızdan vazgeçtik vs... imzalı kaşeli mühürlü neyim. Yani bankaya gitmeye gerek yok galiba eve kargolamışlar :D

Yeni ruhsat nerden çıkarılıyo?
emniyet müdürlüğünden yeni ruhsat alacaksın hakancım kağıdı almışsn direkt emniyet trafik şubeye gitmen gerek yanlışm yoksa. yada hiç uğraşamam dersen ver bir muameleciye.

eğer değişmedi ceza falan gelmedi ise hemen kaldırmana gerek yok. biz toledonunkini 4 senemi 5 senemi ne sonra kaldırdık egzoz muayenesi yeri dolduğu için yeni ruhsat almak gerektiğinde :D elinde bankadan yada kredi veren kurumdan gelen evrak varsa kaybetmediin sürece bir sorun olacağını sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2010, 19:40:05 Gönderen: mayham85 »

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Valla 130 TL falan denilince, ben 10 lira kağıt parasından başka bişey vermem, dursun boşver, iki kağıda avuçla para mı verilir yahu?

Çevrimdışı mxengine

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Aracımı satmam diyorsan hiç elleme dursun bir zararı yok ama satarken rehini kaldırtman lazım

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mxengine;75659
Aracımı satmam diyorsan hiç elleme dursun bir zararı yok ama satarken rehini kaldırtman lazım

Yok satmakla işim olmazda, satacak olsamda alana kaktırırdım zaten gel şunu kaldırak parasını ver diye :hanz: :D :D :D

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Maliyeden temiz kağıdı almanda yeterli onun için o zaman adam ruhsatta rehinli yazmış yazmamaış takmıyo :D

Çevrimdışı kalender

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
satmayacaksan hiç uğraşma  satış yapacağın zaman sadece noter bir yazı istiyor onuda trafik şubeden veriyorlar bende öyle yapmştım hatırladığım kadarı ile
\'\'Ben\'\' Yaradan\'dan Ötürü Yaradılanı Sevdim... Yaralayanı\'\' Değil..!

Çevrimdışı beytullah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
banka kredisi ile aldıysan o bankadan imza yetkisi olan birini emniyete götürmen lazım. veya noterden yazı aldırıyolar. (30 tl gibi) vdf den aldıysan noterden evrak alıyon. her halukarda trafik şubeye gidecen. ya 45 tl verip ruhsatı değiştirecen  veya aracın satışıyla ilgili bi evrak veriyo. satılabilir diye. o kağıtta 1 hafta geçerli. 1 haftayı geçirirsen dilekçeyle tekrar alabiliyorsun. sana tavsiyem ruhsatta yazı kalsın. boşuna masraf etme. ama bilgisayar kayıtlarından rehini sildir. satarken sadece evrak işi kalsın. oda 5 dak.
" ALLAHIM GÖNLÜMDE OLANI HAKKIMDA HAYIRLI EYLE, HAKKIMDA HAYIRLI OLANA GÖNLÜMÜ RAZI EYLE..."[SIGPIC][SIGPIC]

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: beytullah;75735
banka kredisi ile aldıysan o bankadan imza yetkisi olan birini emniyete götürmen lazım. veya noterden yazı aldırıyolar. (30 tl gibi) vdf den aldıysan noterden evrak alıyon. her halukarda trafik şubeye gidecen. ya 45 tl verip ruhsatı değiştirecen  veya aracın satışıyla ilgili bi evrak veriyo. satılabilir diye. o kağıtta 1 hafta geçerli. 1 haftayı geçirirsen dilekçeyle tekrar alabiliyorsun. sana tavsiyem ruhsatta yazı kalsın. boşuna masraf etme. ama bilgisayar kayıtlarından rehini sildir. satarken sadece evrak işi kalsın. oda 5 dak.

Tamam Abi dursun şimdilik, ben kim araba satmak kim zaten :)

Ben öle 5-10 liralık iştir sandım :lol:

octaviaman

• Ziyaretçi
Hayırlısı olsun.Burda trafik tescilde aracı üzerime alırken gözlemlemiştim.Trafik tescil elden götürülen kağıda itibar etmiyor.En az iki üç kişiye bekliyeceksin demişlerdi önümde.İllede yazışma diyor.