škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

TSI'lar için Vialle LPDi sistemi yolda

turker · 33 · 18728

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;120254
o kadarda kasmamak lazım. dün mersin susanoğlundan  eskişehire geldim leonla. arkamdanda kardeşim toledo ile geldi. toledo lpg. ikside 125 bg :) sertavula çıkarken (o rampaları bilen vardır muhtemelen 130 140 a kadar çktığım yerler oldu genelde 5 veya 6 gittim) net 15 dk fark attım ona göre çok daha fazla bastım. eskişehire geldiğimizde o ortalama 17 kuruş yakmış ben 22 kuruş yakmışım :)

Sende az yakmışsın Abi 22 kuruş gayet iyi bir değer benzinli için biz dizelle şehir içi 20 kuruş yakıyoruz:D

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;120256
Sende az yakmışsın Abi 22 kuruş gayet iyi bir değer benzinli için biz dizelle şehir içi 20 kuruş yakıyoruz:D

bak şöyle anlatayım. eskişehire girdiimde 600 km olmuştu ve ibre yarının hemen altındaki çizgideydi 380 km menzil veriyordu :) genel ortalama 6,1 falandı

sertavulu geçerken ortalamam 7,4 tü karamana kadar hafif hızlı gititm karamandan sonra 100 e sabitledim CC den 2100 devirde kalanı sabit hız son ses müzik keyif yolculuğu anlık 4,5 6 arası gidip geliordu yolun kalanında.

en komiğide virajlarda hız falan kesmiorm gazı kapatıorm arkadan bilader arıo telden 'yavaş senin kadar ii dönemiorm' diye :D

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ayağına hakim olursan öyle yoksa 15 lt ortalama ile gezen arkadaşlarımda var :)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
LPG TSI da olunca millet artık dipliyecek biz benzinde basınca 350-380 kr yakıyoduk şimdi bassanda 230-240 yakıyo bunun için değer bence zamanlada kitin parası çıkıyor ekstradan arabadanda para çıkıyor hemde çevreyede pek zararlı değil :)

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: mayham85;120258
bak şöyle anlatayım. eskişehire girdiimde 600 km olmuştu ve ibre yarının hemen altındaki çizgideydi 380 km menzil veriyordu :) genel ortalama 6,1 falandı

sertavulu geçerken ortalamam 7,4 tü karamana kadar hafif hızlı gititm karamandan sonra 100 e sabitledim CC den 2100 devirde kalanı sabit hız son ses müzik keyif yolculuğu anlık 4,5 6 arası gidip geliordu yolun kalanında.

en komiğide virajlarda hız falan kesmiorm gazı kapatıorm arkadan bilader arıo telden 'yavaş senin kadar ii dönemiorm' diye :D

Cidden iyi değerler, 100'e sabitleyince 2100 devir olması önemli bir etken. 6. viteste sanırım...

100 km/h ile anlık 4.5 - 6 arası değerler 1.2 ile ancak görülüyor. Bu 1.4 tsi baba makine...

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;120453
Cidden iyi değerler, 100'e sabitleyince 2100 devir olması önemli bir etken. 6. viteste sanırım...

100 km/h ile anlık 4.5 - 6 arası değerler 1.2 ile ancak görülüyor. Bu 1.4 tsi baba makine...

1.2 bile 100 km/s'de o değere pek kolay ulaşamaz; zira onun da son vitesi kısa oranlı. (3000 küsür devir)

Bol tork, uzun oranlı şanzıman... Kombinasyon böyle olur.:++:
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SEAHAWK;121281
Bol tork, uzun oranlı şanzıman... Kombinasyon böyle olur.:++:

aynen öyle:ok:

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar TSI'lar için LPDi sisteminin eğitimleri TR'de verilmiş, montaja da başlanmış.

Sistem, motor kodu CAXA (122 HP) ve CAXB  (125 HP) ve CAXC (125 HP) olan tüm VOLKSWAGEN-AUDI-SEAT-SKODA araçların  1.4 TSI Turbo'larına uygunmuş.

Fiyat olarak 2000 Euro imiş. Giriş fiyatı iyi geldi bana, daha da düşecektir...

Yunus Emre'nin TSI için yaptığı yakıt tüketimi paylaşımı (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=7665) TSI'ın benzinle de ne kadar ekonomik olduğunu gösteriyor. Gerçi kendisi tüpe karşı ama bu 122'lik tsi'lar lpg ile birleştiğinde yeni f/p kralı olacaklar...

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;125687
Arkadaşlar TSI'lar için LPDi sisteminin eğitimleri TR'de verilmiş, montaja da başlanmış.

Sistem, motor kodu CAXA (122 HP) ve CAXB  (125 HP) ve CAXC (125 HP) olan tüm VOLKSWAGEN-AUDI-SEAT-SKODA araçların  1.4 TSI Turbo'larına uygunmuş.

Fiyat olarak 2000 Euro imiş. Giriş fiyatı iyi geldi bana, daha da düşecektir...

Yunus Emre'nin TSI için yaptığı yakıt tüketimi paylaşımı (http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=7665) TSI'ın benzinle de ne kadar ekonomik olduğunu gösteriyor. Gerçi kendisi tüpe karşı ama bu 122'lik tsi'lar lpg ile birleştiğinde yeni f/p kralı olacaklar...

Dizelden daha ekonomik olurlar bence bu kombinasyonla..:ok:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;125692
Dizelden daha ekonomik olurlar bence bu kombinasyonla..:ok:

Bence 5 litre lpg yakmak bu motorla zor olmasa gerek. Bu da 10 kuruş/km demek. Yani 10 yıl öncesinin tüketim değeri, bugünün fiyatlarıyla...

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yanlız arkadaşlar atladığınız bir nokta var. tamam benzinde çok ekonomik. ancak lpgde o kadar ekonomik olacağının garantisi yok. zira en ufak benzin kalitesi farkından dolayı bile hassaslığını hissettiriyor hızlanırken kesiklik yapıyor ama kaliteli yakıtta yapmıyor. yani araç zaten yüksek sıkıştırma oranında. lpgnin ise çekiş düşüklüğü gbi yan etkileride mevcut.

benim motor caxc bu arada :)caxa lar vw lerde olanlar. caxb ise 2009 öncesi tsi lar:) 2009 makyajsız leon benim arabadan fazla yakıyor :) caxc lerde daha uzun vites oranları ve güncellenmiş bir iki mekanik aksam var. ( bazı valfler caxb de plastik caxc de metalden)

sorunsuz şekilde yürütüleceğinden şüpheliyim.

bu arada son depo eskişehir içi %40 karma %60 dur kalk karmada arada basarak kmde 26.66 kuruş gibi br rakam yaktım. böyle değer yaparken daha aşağısını istersem şimdi aracımı satsam 35 küsüre üzerine 43 e 1,6 tdi sini alabiliyorum aynı donanımda zaten :)2000 euro bu farkın yarısı zaten.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2010, 01:07:09 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bahsettiğin kesiklik sık yaşanıyor mu? LPG'de sorun yaşatabilir, benim önceki Toyota'da normal sıralı sistem enjektörü yakıttan dolayı tıkanmıştı. Gerçi tavsiye edilmeyen bir yerden doldurmuştum.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yakıt kalitesi düşük yerden aldığın zaman dip gaz yaptığında yada yüke bindiğinde kesiklik yapıyor. bir önceki depomda yapıyordu bu depoyu başka istasyondan aldım şuan hiç bir problem yok :)

kesiklik yumuşak kullanımda olmuyor zaten. yakıt kalitesizolunca gelen yakıt  miktarı yeterli olmuyor o anki gaz tepkisiiçin ve motor anlık gaz kesiyor resmen öyle diyeyim. .
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2010, 01:39:43 Gönderen: mayham85 »

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;125707
yakıt kalitesi düşük yerden aldığın zaman dip gaz yaptığında yada yüke bindiğinde kesiklik yapıyor. bir önceki depomda yapıyordu bu depoyu başka istasyondan aldım şuan hiç bir problem yok :)

kesiklik yumuşak kullanımda olmuyor zaten. yakıt kalitesizolunca gelen yakıt  miktarı yeterli olmuyor o anki gaz tepkisiiçin ve motor anlık gaz kesiyor resmen öyle diyeyim. .

Yakıt kalitesi sadece dizelde önemli değil demek ki...