Sayin arkadaslarim,
bir ara buraya yazmistim Farlarimda sorun var VW ile Avukatlik oluyorum diye. Konu benim icin daha bitmedi malesef, daha devamli bir sekilde ugrasiyorum.
Bi-Xenon Farlar´imda herhangi bir Ayarsizlik veya sorun var. Ben Korperatif davranip Xenon Farlarin parasini verecem takma parasinida siz karsilayin dedim ama VW Servisim kabul etmediyi gibi Farlari ben alirsam Aracin Farlarina Garanti vermeyeceklermis, nedeni ise benim alacagim farlar (Far ayni Model ayni Watt ve ayni Kelvin ölcülerine sahip sadece Osram yerine Philips taktiracagim) neymis Farin Kasasini eritirmis :++:. Kendi "Orjinal" dedikleri Fari satacaklar Fiyati ise 3 kat pahali. Benim buldugum Philips XenStart 4.300k´lik D1S 35Watt Far 39,90 €uro ve kendi sattiklari üstelik benim aracimdaki ayni Far Osram XENARC 4.300k D1S 35Watt´lik Ampül 199 €uro !!!!
Ondan sonra baska VW`lerde denedim sansimi ve hatta VW Servisin biri Araci 1 Günlük birakmami istedi, biraktimda ve sonuc hepsi "Farlarinizda hic bir sorun yok" dediler.
Almanya´nin büyük Araba üstüne Forum Motor-Talk.de sayfasinda yardim istedim Enistemin Xenon Farli araci ile yan yana koyup Fotograflar cektim. Dikkat cekici benim aracin Farlari Kirilmada yukariya dogru "Sönük" yaniyor hatta kirilmanin biri neredeyse hic görünmüyor ve Sag Farda Kör nokta var. Motor-Talk´daki yazanlarin hepsi "Lambalarda sorun yok" sorun "Sol Far gerektiginden Fazla Saga Sag far ise tamamen yanlis ayarli hatta asagiya dogru bakiyor" dediler. Ayrica Bi-Xenon Farlar Diagnoz Bilgisayar Cihazina baglanip ayarlaniyormus, ilk önce Bilgisayar baglanip Farlar "Sifir" Pozisyona getirilip daha sonra Tornavida ile ayarlanip o ayarlanma Bilgisayar ile araca tanitiliyormus !!! Ayrica Far Yüksekligini ölcecek cihazi cok saga sola kaydirdiklari icin Kör noktayi daha dogrusu Farin yukarida oldugunu görüyorlar ama Cihazi ortada tutturmaya calissalardi Sag Farin asagida oldugunu göreceklermis.
Simdi dikkat, bir cok VW, Skoda ve Audi Servisi olan yerlere gittim ve hepsi araci yanlis bir sekilde ayarladilar. Hepsi Bilgisayara bile gerek görmediler, Bilgisayar ile ayarlaniyor dedigimde "Bilgisayar ile Far ayarlanmiyor" dediler ben yalanci ciktim. Far ayarlama Cihazini "yanlis" kullandiklarini saymiyorum cünkü o dahada üzücü bir durum.
Motor-Talk´ta ayri Model senesine ait bir Passat Variant sürücüsü daha buldum ve irtibata gectim kendisi ile, oda 6 tane VW Servisine gitmis hepsi "Farlar en yükseke ayarli" demisler, 3 Hafta önce baska uzakta kalan bir Akrabasini Oto Tamirhanesine gitmis durum, Farlar asiri bir sekilde Asagiya bakiyormus:uhu: Ayrica Motor-Talk´ta yazan herkez söylüyor VW, Skoda ve Audi Servisleri Farlari ayarlayamiyormus !! Bana kendim ayarlamami söylüyor ama bende ne VAG COM var ve nasil ayarlayacagimida bilmiyorum
Arastirmalar sonucu ADAC ve Auto Motor Sport arastirmalarinda VW Servisleri (cogu AUDI ve SKODA servisli oluyor genelde !) cok kötü Not aldilar.
Sali günü baska bir VW Servisinde Randevum var, aracin Farlar tekrar ayarlanacak, sizlere mutlaka yeniliklerden Haber verecem.
Yasin