0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lastiklerin üretim tarihi ve km'sini alalım
Peki bu durum dönüş esnasında bi kasis, böle bi bozukluğa falan denk gelince mi oluyor? Böle yağ gibi salıp yumuşakça esneme gibi böle sankim?
Ama hiç yoldanda, çizgisindende aslında çıkmıyor dei mi siz direksiyonda hissederken
Önden çekerli cihaz ve normal karşılıyorum. Yalnız değilsiniz. Ama lastiklerim yeni iken yapmıyordu söleyim. Son zamanlarda güzel kayıklıyoruz Gökhan Abi bilir haşır haşır salıyordum Beşevlerde lakin lastikten. :lol: Şimcik bu duruma şöle bi açıklık getirmeye çalışam şahsımca, dönüşte araba yatış yiyo ya, yol bozukluğuna gelince ille bi yerden yatışı (G(ci) mi derler) üzerinden atması lazım zira zemin değişti tepki gelir. Hani hafif frenle giderken bi çukura yada kasise neyim gelince ABS hiç olmadık oha bi şekilde devreye girer ya, o misâl kanımca. Bence normal. Dışardan bakılsa anlaşılmayacak bi vaziyettir, çok tehditkar değildir, çok sınır zorladım bişü olmadı. Zati önden çekiyo, gaza basıyosan kolay koparamazsın.
normal bir durum. aynısı toledoda golf 4 ve bora da damevcut. o platformun kullandığı süspansiyon yapısı bağımsız arka aksa sahip değil ve konfor odaklı.
Sanıyorum benzer durum benim Roomide de var.Ama kışlık lastiklerle kayma yok denecek kadar az.Hatta hiç korkusuz viraj alıyorum..Arkalardaki P7'lerden kaynaklı olabilir.Ama şasi aynı şasi bizimki ile.Tatlı bir yatma sözkonusu.Octavia'da daha az olabilir tabi.Peki boşken daha mı belirgin bu yol tutuş kaybı? Birde yüklü deneyin..Zira arka kısım ilginç bir şekilde yüksek duruyor.Bunun yol tutuşa negatif etkisi olduğunu düşünüyorum
Bi Toledo ya da Golf 4'te denemek lazım. Hatta başka bi A4'te bile durumu merak ediyorum aynı mı diye. Golf 4 platformunun tamamının arka süspansiyonu aynı mıdır acaba bu da bi merak konusu... Ama konfor odaklı olduğu doğru. Fabia daha sert. ...