Gökhanım çarpışacak birşey yok ortada.
Ben mac i tek yönlü kullanıcılar için görüyorum. Malum program sıkıntısı hep var ve olacak. Evet sürekli programlar çıkıyor ama pc de visual basic bilen kendi programını yazar rahatlıkla. Mac için yazsana program göreyim
PC de şu objectdock menüsünü kullanmak bile makineyi kastırıyorken 16 mb ekran kartı olan mac de bunu kullanmak çok olağan bir olay.
MAC de hemen hemen amman şu kastırıyor diyebileceğiniz program yoktur. Programlar az ama özdür. Özellikle de mac os.
Aynı durum yıllar öncesinin Amigasında vardı. Allahın 14 mhz lik makinesinde 2 mb ram var ve ekran kartı için ses işleme için veri aktarımı için aynı hafıza kullanılıyorken 2 tane 3D oyun açıp arka planda 2D animasyonu render ettirebiliyordum. Hem de hiç takılma olmadan!
PC lerin bu denli uçmasının sebebi sade ve sadece windows mallığındandır. Şu an kullandığımız masa üstü makineler aslında aklımızın dahi alamayacağı o kadar çok işlem yapmaya müsait ki saysam bitiremem. 2.66 ghz 3 ghz. Ne demek! 14 mhz diyorum. Yazıyla ondört. 3000 değil
14
Amiga işletim sistemi de öyle mac gibi ya da windowz gibi değil. Toplasan 20 mb. belki!
Şimdinin pc sine amiga işletim sistemini emüle ediyorum. Ammaan Allahım. Bu hız ben amiga kullandığım yaşlarda olacaktı kesin grafik tasarımcısı olurdum.
Neyse konuyu biraz saptırdım Amiga sempatizan damarım kabardı yine
Macin bu denli hızlı olmasının yegane sebebi işletim sistemidir. Ama şimdilerde göçmeye başlayan macoslar sıkça olacaktır. Yok Intel işlemcili amd işlemcili hatta atom işlemcili cihazlara mac kurmak mı dersin yoksa ibm işlemcili maclere windowze kurmak mı? Her ikisi de bir birini hazmedemez bir noktada tükürür
Macin bu fiyat etmesi de bana göre öyle aman aman çok kaliteli oluşundan falan değil. Sadece marka fiyatıdır. Bembeyaz (beyazı harbiden kendine has!) mac i ortalık yerde çıkartınca insanlar şöyle bir bakıyor
Grafik stüdyoları gibi yerlerde de kullanılmasının sebebi göçmemesi, mac için yazılan corel draw ya da Adobe photoshop gibi programların vektör hesabını daha iyi yapan IBM risc işlemcili maclere göre yazılmasındandır. Bu nedenle zaten pc den daha hızlı çalışır ve daha rahat çalışırdı. Ancak az yukarıda yazdığım gibi birbirine sokulunca mac ve pc kavramı işin cılkı çıktı. Güncel intel işlemcili maclerin pc den hiçbir farkı yok benim gözümde...
Zaman ayırıp okuyanlara teşekkürü bir borç bilir,
Borcum borç, ne öderim ne inkar ederim
Apple serilerini daha çok grafik tasarımcıları müzisyenler kullanıyor mix yaparken tasarım yaparken vs ama evde kullanmak için fazla lüks diyorum onun yerine toplama güzel bir bilgisayar katkat daha fazla zevk veriri ve o fiyata abartabilirsiniz bile 26" monitör vs. .
6000 liraya iş istasyonu kurar matematik hesapları yaptırırım pc de ne maci yahu