škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Apple imac ve leopard isletim sistemi

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selchuk

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar evdeki pc omrunu tamamladigindan yeni bir pc almak zorundayim.apple imac hosuma gitti.goruntusu,virus girmemesi vs gibi nedenleriyle hos.fakat bugune kadar hep windows kullandim.apple leopard isletim sistemiyle calisiyor.bu sistemi ogreten bildiginiz kurs varmi.Ankarada olursa daha makbule gecer.paylasimlarinizi bekliyorum
2010 SKODA SUPERB 2.0 TDI 170 HP CR DSG ELEGANCE SİYAH
2011 SKODA YETI EXPERIENCE 140 HP DSG GUMUS

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Valla kuzenimde 1700€'luk bi iMac var, ne b.ka yarıyo anlamadım, grafik tasarım yapıp duruyo başka heç bişi olduğu yok, her oyun, program ıvır zıvır ney hep farklı. Na bu benim yarı fiyatlı cihaz daha eğlenceli şerefsizim. Onun mouse'u bile bi acayip, up-grade etmesi ney bilmiyomda yani açamam ben onun içini :lol:

Yedek parça ve bakım pahalıdır :++: Monitör değişemiyon. Falan. Ama kişisel tercihtir, işlev sahası TR'de pek geniş değil ama delisi çok. Ben almam şahsen. :D

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
iMAC güzeldir.Performansıda iyidir.Zaten kullanımına alışmak çok güç değil.Ben kursa gitmeden çözdüm diyebilirim.Kullanması çok pratik.Ben bu pratik kullanışlı kısayolların %10'u nu anca kullanıyorumdur.Çok keyifli ama..

Kurs için ise bilgim yok maalesef..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ha birde 4 milyarlık alete 1 TB HDD koyup 256 ekran kartı koyabiliyorlar falan :lol:

3 MB Cache işlemci var o 1700€ olanda. Bende bile 6 MB la :D :D :D

Ve şu an sadece 500 TL parama bakar na şu ayağımın dibindeki cihazı Ay'a fırlatabilecek güce eriştirmem.

Erhan Abi!!!! Nerdesin :D :D

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;79377
Ha birde 4 milyarlık alete 1 TB HDD koyup 256 ekran kartı koyabiliyorlar falan :lol:

3 MB Cache işlemci var o 1700€ olanda. Bende bile 6 MB la :D :D :D

Ve şu an sadece 500 TL parama bakar na şu ayağımın dibindeki cihazı Ay'a fırlatabilecek güce eriştirmem.

Erhan Abi!!!! Nerdesin :D :D

:haha::haha::haha::haha:

Valla bende anlamış değilim 6000TL^lik İMac'de bile ekran kartı 512MB..

KEsinlikle vardır bir teknik açıklaması.Ben 64 MB'lık ekran kartımla HD video 700p kesin oynatıyor.1080p oynatıyor sanırım ama emin olmadan sallamak istemiyorum..

Ama bu konuda anamuhalefetle kesin çarpışırız hissediyorum :hanz::hanz:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Kasa yok sistem monitörle iç içe ya aktarım organları kısa ve güç kaybı az oluyor :++: :++: :++: :++: :++:

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Açıklayacağım ama misafirim var şuan gitsinler hele...

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Apple serilerini daha çok grafik tasarımcıları müzisyenler kullanıyor mix yaparken tasarım yaparken vs ama evde kullanmak için fazla lüks diyorum onun yerine toplama güzel bir bilgisayar katkat daha fazla zevk veriri ve o fiyata abartabilirsiniz bile 26" monitör vs. .

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ahada çok cüzi toplanmış bir PC ve sınırsız fiber internetin sonucu meraktan indirme denediğim ilk oyun :D :D :D

İndirmesi 3.5 saat, kurması (isodur, lisanstır, keydir, cracktir tarzı problemlerin halledimi) yarım saat, toplamda 4 saat :D :D cafır cafırda çalışıyo, bide 5.1 bağlıysa ahanay :D

Çok gerçekçi yapmışlar, kaput kopunca dönen vantilatör kayışı bile aracın hızına göre dönüyo, çüüüüş dedim :D :D :D

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hakan abi o oyuna sarma kafayı yedirtir adama yazın çok takıldım ona grafik ayarların tam açık değil gibime geldi :D

Dirt 2 dene tam senlik oyun :D

NFS shift te kabin olarak çok başarılı vites geçişlerini yaşıyosun aynen gaz debriyaj arası geçişleri vs . .

Birde TDU 2 çıkıcak o favori oyunum:)

MAC te bunu oynamak zor kasar uyumsuzluk çıkarır grafik hatası vs bir sürü baş ağrısı. .

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Gökhanım çarpışacak birşey yok ortada.

Ben mac i tek yönlü kullanıcılar için görüyorum. Malum program sıkıntısı hep var ve olacak. Evet sürekli programlar çıkıyor ama pc de visual basic bilen kendi programını yazar rahatlıkla. Mac için yazsana program göreyim :D

PC de şu objectdock menüsünü kullanmak bile makineyi kastırıyorken 16 mb ekran kartı olan mac de bunu kullanmak çok olağan bir olay.

MAC de hemen hemen amman şu kastırıyor diyebileceğiniz program yoktur. Programlar az ama özdür. Özellikle de mac os.

Aynı durum yıllar öncesinin Amigasında vardı. Allahın 14 mhz lik makinesinde 2 mb ram var ve ekran kartı için ses işleme için veri aktarımı için aynı hafıza kullanılıyorken 2 tane 3D oyun açıp arka planda 2D animasyonu render ettirebiliyordum. Hem de hiç takılma olmadan!

PC lerin bu denli uçmasının sebebi sade ve sadece windows mallığındandır. Şu an kullandığımız masa üstü makineler aslında aklımızın dahi alamayacağı o kadar çok işlem yapmaya müsait ki saysam bitiremem. 2.66 ghz 3 ghz. Ne demek! 14 mhz diyorum. Yazıyla ondört. 3000 değil :D 14 :D

Amiga işletim sistemi de öyle mac gibi ya da windowz gibi değil. Toplasan 20 mb. belki!

Şimdinin pc sine amiga işletim sistemini emüle ediyorum. Ammaan Allahım. Bu hız ben amiga kullandığım yaşlarda olacaktı kesin grafik tasarımcısı olurdum.

Neyse konuyu biraz saptırdım Amiga sempatizan damarım kabardı yine :)

Macin bu denli hızlı olmasının yegane sebebi işletim sistemidir. Ama şimdilerde göçmeye başlayan macoslar sıkça olacaktır. Yok Intel işlemcili amd işlemcili hatta atom işlemcili cihazlara mac kurmak mı dersin yoksa ibm işlemcili maclere windowze kurmak mı? Her ikisi de bir birini hazmedemez bir noktada tükürür :)

Macin bu fiyat etmesi de bana göre öyle aman aman çok kaliteli oluşundan falan değil. Sadece marka fiyatıdır. Bembeyaz (beyazı harbiden kendine has!) mac i ortalık yerde çıkartınca insanlar şöyle bir bakıyor :)

Grafik stüdyoları gibi yerlerde de kullanılmasının sebebi göçmemesi, mac için yazılan corel draw ya da Adobe photoshop gibi programların vektör hesabını daha iyi yapan IBM risc işlemcili maclere göre yazılmasındandır. Bu nedenle zaten pc den daha hızlı çalışır ve daha rahat çalışırdı. Ancak az yukarıda yazdığım gibi birbirine sokulunca mac ve pc kavramı işin cılkı çıktı. Güncel intel işlemcili maclerin pc den hiçbir farkı yok benim gözümde...

Zaman ayırıp okuyanlara teşekkürü bir borç bilir,

Borcum borç, ne öderim ne inkar ederim :D

Alıntı yapılan: kadir_;79600
Apple serilerini daha çok grafik tasarımcıları müzisyenler kullanıyor mix yaparken tasarım yaparken vs ama evde kullanmak için fazla lüks diyorum onun yerine toplama güzel bir bilgisayar katkat daha fazla zevk veriri ve o fiyata abartabilirsiniz bile 26" monitör vs. .

6000 liraya iş istasyonu kurar matematik hesapları yaptırırım pc de ne maci yahu :D
« Son Düzenleme: 06 Mart 2010, 23:25:53 Gönderen: ero__ »

hakanerdogan

• Ziyaretçi
He ya hiç ellemedim grafikleri aynen duruyo galiba daha iyide olabilir neblem bu bile çok ohansı geldi bana, ne biçim yapmılşlar yav :D :D

Öbür dediklerinde bu gece insin bari, bakayım torrentlerine, 14 GB 3.5-4 saat yav

Çekiş ortalaması grafiği :++:

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;79612

Çekiş ortalaması grafiği :++:

Hakan bunu da bana yaptın ya tüm teknik destek hizmetimi şu andan itibaren sonlandırıyorum saa karşı...:sopa::sopa::sopa:

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Erhan abi yazını okudum sonunda kadar.Demek biraz prestij konuşuyor.O kadar reklam yapılıyor TV de amerikalılar özendiriyor vs bundan dolayıda çok yayılıyor bana göre. .

Bu arada hakan abi o PC ye yazık ediyosun kur bi WİN7 şuna hala DX9 la oyun oynuyosun yaf :D
« Son Düzenleme: 06 Mart 2010, 23:36:07 Gönderen: kadir_ »

Çevrimdışı ero__

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;79620
Erhan abi yazını okudum sonunda kadar.Demek biraz prestij konuşuyor.O kadar reklam yapılıyor TV de amerikalılar özendiriyor vs bundan dolayıda çok yayılıyor bana göre. .

Bu arada hakan abi o PC ye yazık esiyosun kur bi WİN7 şuna hala DX9 la oyun oynuyosun yaf :D

:knp::knp::knp::knp::knp::knp: