slm arkadaşlar birbiriyle alakasız olduğu için iki ayrı başlıkta acmayı uygun gördüm... gecen servise gittiğimde fren hidroliğinin değişmesini istedim onlar ne gerek var desede ben değiştirin dedim biliyorsunuzki zamanla fren hidroliğinin kullanım,nem,hava sartları v.b. nedenlerle kaynama derecesi düser ve buda fren performansını etkiler.... shell donax ile değiştirdiler... fren balataları ile ilgili herhangi birsey yaptılar mı bilmiyorum ama ön sağ fren balatası orta sertlikte frene basınca acayip bir ses cıkarıyor ne cok sert ne yumusak basınca orta derecede basınca oda bazen yapıyor hani su belediye otobüsleri frene basınca cıkan bir ses vardırya tabi okadar gürültülü değil
biliyorum üzerinde biriken toz kir v.b. nedenlede yapabilir... ve bunun içinde fren temizleme spreylari var... benim merak ettiğim konu wd-40 ı bilen arkadaşlar eminim biliyordur... wd-40 yağsız ve silikonsuzdur ve yağ, toz, kir, zift, sakız v.b. lerinide temizleyebilir.... aceba diyorum fren balatasına wd-40 sıksam balatayıda temizler mi ve sesin kesilmesini sağlar mı ayrıca herhangi bir zararı olur mu? simdiden vereceğiniz bilgiler için tesekkürler saygılarımla