[/B][/COLOR][/FONT]
Çok uzun uzun servis macerasını yazmıştım, ancak, cevapla tuşuna bastığım an, tekrar şifre sorunca yazdığım her şey boşuna gitmiş oldu, onun için şimdi kısa yazacağım.
Bugün Zeki Ünaldı' dan randevu alamayınca İstemeyerek de olsa Sahibini tanıyan bir arkadaş vasıtasıyla And otoya gittim, oradaki sorumluya plaka olayını anlattım bir daha böyle bir şey olmasını istemiyorum dedim.
Faruk diye bir ustaya özellikle tembih ederek, arabayı teslim ettiler.
Fakat arabanın yanından kısa sürelerle ayrılıp, tekrar geliyordum, iyi ki de ayrılmamışım.
Geçen sefer plakayı kırarak söken vatandaş rotçuymuş, onu çağırıp, balans yapmalarını söylediler.Tekerlekleri sökerek balans yapıp, getirdi. Bir baktım lastiklerin tırnakları çakıl dolu, böyle balans düzgün olmaz deyip, taşları temizlettikten sonra tekrar balans yaptırdım.
Bundan sonra böyle arabanın başından ayrılmak yok, garanti içerisinde diye mecburen de olsa gidip, para vererek iş yaptırıyoruz.Onlar bize muhtaç, bunları bilmeleri gerektiğini o nedenle arada bir hatırlatmak gerekir diye düşünüyorum.
SONUÇ; Genel olarak memnunum, 77 Tl işçilik+120Tl parça (17 tl lik,Polen Filtresi hariç)197 Tl -10.000 km tutarında bakım masrafı + Orjinal kauçuk paspas iskontolu 80 tl TOPLAM 297 tl /6taksit....
( 3 tanesi wörd kart taksiti) ödeyip geldim. Orjinal paspas çok güzel tavsiye ederim.
And oto' da Rotçuya dikkat.
Herkese kazasız günler dilerim.
O gözlüklü rotçu tam bir kasap...
Aracım sağa çekiyor diye sıradan bir rot balansçıya gittim, o sırada lastiklerim bol dişli kar tipi lastiklerdi.
Rotçu lastiklerin etkisinin çok olduğunu ama tabla fişeklerinin de sorunlu olduğunu söyledi.Piyasadan almamamı ve mutlaka serviste yaptırmamı önerdi.
AND serviste sol rot kolu ve iki taraf tabla fişekleri değiştirildi.
Sonradan rot ayarı da yapıldı ama nasıl mı?
Gözlüklü meşhur rotçu alıyor eline açık ağızları,yakıyor sigarayı atlıyor arabaya 50 m gidiyor, durup aşağıda birşeyler yapıyor, bu şekilde 3-4 tekrar ile rot ayarı yapıyor.
Adama dedim ki
-kardeşim ne yapıyorsun? Lastik faktörü, yol faktörü var, sizin rot tezgahınız yok mu?
-Abicim, gerek yok, böyle daha garanti!..
1-2 ay sonra yaz lastikleri takıldı araba düz yolda resmen çekme değil, sola dönme eğilimiyle gidince tekrar servise gittim.
-''hani birşey olmazdı?'' dedim. Kasap rotçu bana
-''abi ne bilelim senin arabayı çukura düşürüp rotu bozmadığını'' demesin mi?
-''Yol yok eğri falan da'' deyip suçu yolun üstüne atıyor bir de..
Tabii ki ortalığı birbirine kattım, servis şefi, patron falan hep geldiler.Şudur budur demelerine rağmen çıktım, para iadesi falan yaptılar,
Gittim bir rot balansçıya, uzay üssü gibi kurmuş adam cihazları, tekerlere falan bisürü birşeyle bağladılar, milim hatayı gösteriyor.10 dakikada iş bitti, yola çıkınca bir baktım direksiyonu bırakıyorsunuz araba ip gibi gidiyor.
Bunu da yaşadım serviste yani....