Bizim bahçe için amcam dedi traktör lazım. İyi tamam Fabitoyu aldılar (traktör biraz cins, burlarda yok)Ankara-İstanbul-Bursa-Manisa-Denizli-Ankara yaptılar geldiler. Bi tane beğenmişler. Saolsunlar banada danıştılar, baya inceledim, TR'de pek yok.
Markası Antonio Carraro, 4x4 bahçe tipi traktör. Turbo-Intercooler'lı falan. Yağ-filtre değişim ve kullanım inceliklerini üstlendim ve babama alın dedim. Üzerindeki makine Mercedes olacak
Çok düşündüler ettiler. Neyse sonunda kara bağlayıp aldılar. Şöle bişi
Boyuna göre hayvansı güçlü, 1200 devirde 265 tork ve tam tamına ohara bi 66 hp güç var :hanz:
Tabi 50.000'de verdiğim Fabişi amcam bi verdi bana 53 bin
Bana Vectra'yı bırakıp gitmişlerdi, Frontera çok yakıp gitmiyormuş, Ranger zaten asfaltta gitmiyor, Veccy sakat-i alem, Audi amcama lazımmış, Megane'a yengem çökmüş, Express'in şanzıman dağılmış, eeee bi benim Fabişim kaldı :++: Vectrayı çalıştırmadım bile, EGO'dan faydalandık geçen hafta içi.
Neyse cuma günü geldi arabam. Gittim Çankırıya köye. Ağaç dikicez ve ilaçlama yapıcaz bi kaç bi işler daha falan
Pek fırsat olmadı ama bişiler çekmeye çalıştım ara sıra.
Sıcak bi gün.
Traktörle işimiz vardı biraz mazot aldım, bi 20 lik damacanada bagajda var
Birde Bauhausta şu mal indirime girmiş, lazımdı, bizim bir Makita vardı ama Muhtar'ınkini kaybetmişiz ödünç alıp, Makitayı ona verdik o da yepyeniydi ya neyse bunu aldım
Koca çantası hediye
Devir ayarlı baktım pek pahalı
Fabikin günlük istirahatgâhı :p
Kışın karda durmayıp kaydıydı Ranger, köyün meydanından kayıp kenardaki pulluğa çarpmış ve tamponu eğilmişti. Sallanıp duruyor ses yapıyor ve risk yaratıyordu. Dedim sanki çok matah bişi ne katkısı varsa görüntüye :kiki: :kiki:
Söküvereyim dedim
Aklıma bizim arabalar geldi, şu ne güzel bambasit
Söktüm yerlerde yata yata eğlenerek
Tampondan artan siside tampon ayağına şölece defansif bi pozisyonda yerleştirdim, yanınca görüküyo
Sınırlı kaydırmalı diferansiyel
Temiz kalpli Ranger
Bunları detail etsek nası olur ki :++: :++: :++:
Buda Ranger on the go :p
http://www.dailymotion.com/video/xcl852_ford-ranger-xlt_autoBirde ağaçların "bordo bulamacı" denen uygulamanın yapılması zamanı gelmişti. O işede soyundum :hanz: :hanz:
Bizim 600'lük taral
Bu ne derseniz 600 litrelik tankı var, traktörün kuyruk şaftından hareket alıyor, kendi şanzımanına bağlıyorsunuz, basınç ile ilacı püskürtüyor, ardında fanı falanda var
Şöyle bir olay
Ama işler bu kadar sessiz sakin değil elbet
http://www.dailymotion.com/video/xcl8ew_taral-600_lifestyleTabi ilaçlama makinemizin şanzımanını ihmal etmedim, 15-40 motor yağını döktüm şanızmanına bomba gibi oldu :++:
Derken traktör durdu, bende bir iki marşa bastım ama çalışmadı. Mazot bitmiş olabilirdi :lol: :lol: Ama açıp bakmalı :++:
:rock1::rock1:
Mazotuda koyduk derken hobaaaa hava yapmış çalışmıyor :++: :++: Ama ne tasa, şu gördüğünüz enjektörlerin borularının geçtiği yerden bi vida gevşetiyosun, manuel pompası var asılıyon bi kaç saniye sora gevşettiğin yerden mazot akınca tamam gerı sıkıveriyosun. İşlem tamam, tek marş
Daha soraları bizim 240 MF'e geçtim, kepçe işi vardı resim alamadım zira kepçeyi kontrol etmek hayli zor, tartıp tartıp duruyor :lol: :lol:
Makineyi istop edicem (alttan mandal çekmeli) çekiyom çekiyom çekiyom istop etmiyor :++: Artık ne kadar ilkel bir sistemse mandal yakıtı kesiyor zannımca o şekil duruyor, meğersem çubuğu çıkmış :lol:
Şöle stop ediverip taktım
Tabi ağaç dikmeyi hiç ihmal etmiyoruz, 2250 meyve varsa bi 750 tanede süs ağacı vardır, çam, ladin vs...
Küçük şirin çamlar
Etrafta kirlilik olmaması bakımından çöplerimizi yakıyoruz
Bu halihazırda inşaatı devam eden bahçemizdeki 3. ev :hanz: :hanz:
Bu evin yanındaki kayaları kırdırıyoruz, açılan boşluğa kalorifer kazanı veya olmazsa başka bir proje var
Ah Stoeger'imle orda olacaktım ki kışın, domuz sergisi açardım vallahülazim :ban::ban:
Neyse atraksiyon derecemiz düşünce ufaktan pazar akşamı eve yola koyuldum. Ama nasıl yağmur nasıl yağmur durmuyor. İri iri daneli taş gibi yağıyor mübarek, cama çarpan kuş kakası gibi löp edip yayılıyor. O Çankırı yolundaki dağ eteğinden tepelere doğru gidiş gelişli tırmanışlarda yollar yamuk yumuk, su birikmiş, karşıdan geçen araba bi su kaldırıyor sudan kafayı yeni çıkarmış gibi oluyosun. Dedim Ya Allah sen yardım et önce ona sora piltoja güvenle bi asıldım kelekoviç lastiklerle, yoksa bitmez o yol, kamyon 10 la çıkıyor, daracık yol, çektim besmeleyi 2 de çıktım sol şeride artık böle yerdeki su birikintlierini hesaplıyom, lan bu beni sola atar sağa kırıyım!
2 de 80 lere 90 lara yara yara çıktım Tekebelini. Haydaaa bi sis bastı. farları kapadım sisler açık, farı açınca dahada mahvediyor. Abartısız kedigözlerinden gittim. Yolun "Y" si görünmüyor, nası yağmur nası sis. Dedim Allah'ım seviyosan al yanına ama ben dayanamam, ezberlediğim yollar zahar, karşıdan gelen acaba tepeme çıkar mı diye düşünmedende edemedim :haha::haha:
Kazasız indim Akyurt'a, ilk defa CD çaları açmak 150 km sonra orda aklıma geldi! Birde ne farkedeyim, alnımı ve burnumu sıkıp göz kısıp pür dikkat yola yoğunlaşmaktan belim tutulmuş, kafam ağrımış :lol: :lol:
Uzun-kısa far profesörü oldum yav!
Yolculuğun son 30 km'si Ankara Çevreyolunda. Biraz rahatladım orda, yine yağıyordu mübarek ama neyseki karşıdan gelen yok :hanz::hanz:
Çatır çutur yav, delinmiş gök akıyor
http://www.dailymotion.com/video/xcl7ae_heavy-rain_auto,Birde bakımım gelmişti, aslında 53 bin küsür, son bakımı 45 binde yapılmıştı ama ben 10 bin km'nin çok geç olduğunu düşünen bi kafa olduğumdan bugün sanayiye uğradım. Yağ+hava filtremi değiştim o kadar yol sonrası, Fabia'nın tamponu taşa oturttuydum çamurluğun ordan tırnak attıydı onu yaptırdım, kartel tapası değişti, 2005 Güz üretim Akuma stock akümü kontrol ettirdim, %84 marş gücü, iyi durum ve 12.59V güç verdi. Motora Mobil ESP zerk ettim :hanz:
Birdeeeee.... Ne görelim, kablo kopmuş, alternatörün voltaj kablosu muymuş neymiş, elekrik işleri işte, Aslında olay şu, nerdeyse çoğu Fabiada oluyormuş, üretimden mütevellit biraz kısa bırakmışlar ve gergin kalmış kablo, ek yapıverdik, na bu, sizde bakın, çaktırmaz ama biraz çekişe etkirmiş. :p Hiç bi uyarı lambası ney yakmıyo.