Yav ben ki bilgisayarda oyun oynamaktan nefret eden bi insanım, hasta oldum bu oyuna yahu. Resmen büyülendim. Torrent'ten çektiydim bayadır duruyodu la bi kuriyim ne acep dedim, razor1911 saolsun crack mırek halloluyor, yav ne müthiş bişeymiş yav.
Bence bundan daha iyi bir otomobil oyunu olamaz. NFS Shift'de var, Allahıma kitabıma hikaye bu oyunun yanında. Çoluk çocuk oyunu shift.
Ben hatta oyuna hakaret ettiğimi falan düşünmeye başladım klavyeden oynadığım için.
Kontroller o kadar gerçekçi, tıpkı kendimi gerçek araba sürüyormuş gibi sanıyorum, hani yolda giderken bi virajı yada kavşağı dönebileceğiniz hız eşikleri vardır onu hissedersiniz ki yavaşlarsınız falan, aynısı var abi aynısı. Öle sağa sola çarpıp arabayı vurdura vurdura dönmece neyim yooook...
Hasar olayı tamamen gerçekçi. sağlı sollu yada arkadan vurdu kırdılarda o kadar gerçek hasar alıyorsunuz ki, tamponun tırnakları falan atıyor sallanıyor, sürttükçe ses yapıyor sonra kopuyor vs. falan.
Su birikintisine girince cama su sıçrıyor adam sileceği açıyor ve tam silecek izlerinden temizliyor yada toprak parkurda öndeki arabanın dibine girince cama toz yapışıyor falan. Sert şase kastıran çarpmalarda cam çaaat diye patlıyor falan.
Öle yüksek hızla kayaya ney girince içerdeki adamda sarsılıyor şok geçiriyor gözü falan bulanıyor vallahi böle bi oyun yapmak ne biliyim, ellerinden öpmek lazım adamların. Mesela arabayı vuruyon teker tarafından bi yere araba çekiyo direksiyon titiryo neyim.
Yav adam kaza yaptı mesela takla atınca kaza eseri silecek falan kendiliğinden çalışıyor, muhteşem ya.
Hepsini geçtimde o kontrollerin gerçekçiliği mükemmel. Bildiğin araba sürmekten farkı yok. İçerdeki tüm göstergeler gerçek faal.
Mesela aracın yüksekliğini, şanzıman oranlarını falan ayarlıyabiliyonuz basitçede olsa. Diferansiyeldir, frendir hepsi basitçe ayarlı. Hele sesler, mükemmel ayarlanmış. Bence bi denemek lazım, günde bi yarım saat 1 saat oynuyorum artık