michelin energy saver kullanıyorum bende memnunum. balonlanma yapıyor michelin lastikleri diyorlar ama ben çok kez bankete çarptım çukurlara düştüm lastikte herhangi bir deforme meydana gelmedi lastikte. Araç içine ses gelmiyor britgestone er300 kullanıyordum lanet olsun o lastiğe düz yolda bile dangır tungur gidiyodum
michelin energy saver bende kullanıyorum fena degil nokian i3 degilde H serisi cok yumusak ve sessiz diyorlar hocam...
İşte mesele kullanıcının ihtiyaçlarında...
Brigstone Er 300 tartışmasız olarak çok yönlü bir performansa sahip, çok başarılı bir lastik. Konfor konusunda ne kadar iddiası var bilmiyorum; ama bir lastiğin asıl işi olan "tutunma" konusunda son derece başarılı. Ama yumuşaklık, sessizlik vb. gibi disiplin unsurlarını önemseyen bir sürücü için elbette tercih edilmeyebilecek bir lastik.
Michelin Energy Saver ise kuru zeminde klasik bir Michelin geleneği gereği mükemmel bir tutunma sağlıyor. Sessiz denilebilir ve tüketim değeri hakikaten düşük. Ama gene klasik bir Michelin geleneği olarak ıslakta pek başarılı değil. Hatta ıslak zeminde fren performansı tıpkı diğer bir ekonomi lastiği olan Goodyear Efficientgrip'te olduğu gibi oldukça düşük.
Bunların analizinin iyi yapılması lazım. Bir lastiğin performansının incelendiği en az 10 ayrı nokta var. Şahsi ihtiyaçlarımız hangilerine öncelik bindiriyorsa ona göre seçim yapacağız artık. (Hayır, hepsinde iyi olan lastik yok:()
irfan hocam yokohama nın bir versiyonu var vco1 mi ne,birde pirelli pzero bu lastikleri audi ve passatı olan bir arkadaş en az 10 lastik değiştirdi bu ikinin sesi kadar sessiz olan lastik yok diyor.vwturk forumunda erdembey nickli bir arkadaş orayada bak derim kendini iyi tanırım çok lastik hastası ve tuzu kuru birisidir.1 yılda lastiğe harcadığı para 3-4 milyar vardır,aracın keyfinide kendi konforundan taviz vermiyen birisidir.
ARABAMAYokohama AC01 miş modeli..Desen güzel :++:
Bizim Oğuz Ziya'nın 3.20'sinde bu lastikten var. Ayrıca Yunus Emre'nin (Mayham85'in) bir arkadaşının Passat'ında da aynı lastikten varmış. Bu arkadaş lastiğin performansından çok memnun olduğunu, lastiğin hala yeni gibi performans sunduğunu belirtmişti.
Oğuz Ziya'nın lastikler ise henüz 3-4 aylık falan. Benim de tanık olduğum üzere gayet başarılı bir lastik. Limitlerdeki tutunması nasıldır bilemem; ama sessiz ve konforlu bir lastik. 225 50 16'lık 3.20 coupe bizim 195 55 15'lik Cordoba'dan daha huzurlu atlatıyor bozuk zemini.:ok:
ADAC testlerine göre de gayet başarılı bir lastik. Bizim lastikler için yaptığım araştırma devam ediyor. Eğer çok daha alınası bulduğum bir lastikle karşılaşmazsam bu AC-1 banko lastiğimiz olacak gibi.
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2010, 17:09:25 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]