ımeı sorgulamasında yurt dışından getirtilmiş olup kaydı yapılmıştır diyor ve nokıa 3310 üzerinde kayıtlı görünüyor.ben dün onay verdim satış gerçekleşti.Eğer ımeı kaydında bağlı olan nokıa 3310 telefonu çalıntı çıkarsa şayet ne zaman ortaya çıkar?ayrıca böyle bişi olursa sonuç ne olur*benim şu an kullanmadığım bir telefon var acaba onun ımeı kodunu kopyalatsam nasıl olur.*kusura bakmayın soru biraz çok oldu gibi.:hanz:
Yasal takibat ile IMEI' den bloklama çok eski bir uygulama değil. 3310 demode olduktan sonra başlamıştı. O vakitten sonra kimsenin çaldırdığı 3310' un peşine düşeceğini sanmıyorum.
Forumdaş olarak küçük bir tavsiye alengirli, şüpheli işlerden uzak durun. Gittigidiyor' da birçok işlem yapmış birisi olarak bir malın fiyatı şüpheli derecede ucuzsa ya bir eksiği gediği oluyor ya da çalıntı oluyor. Eksik gedik giderilirde çalıntı malın hem vebali var hemde yasal sorumluluğu var. Bilmeyerekte olsa o mal alınınca hırsız yine çalmaya teşvik edilmiş olunuyor.Yine bilmeyerekte olsa çalıntı mal alırsanız dahi ifade verme, hakim karşısına çıkma v.s birçok can sıkıcı durum yaşanabiliyor.