škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

2.0 TDI 140HP CommonRail Motor V/Max sorunu, tesekkürler Volkswagen !

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı srcn09

• Turbocharged Direct Injec
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.passatturkiye.com
Alıntı yapılan: kobak;95202
Dizel partikül filtresi (DPF) ' nde sıkıntı olabilir. DPF içindeki kurum tortusu birikmişse motorun performansı düşebilir.

DPF tıkandığında araç uyarı vermesi gerek diye biliyorum hatta Yasin'in eski Passatın'da DPF tıkanıklığı olmuştu...Ancak devir ve KM saati aynen durduğu için bence bir yazılım var bu işin içinde servise gidince özel olarak sorucam bakalım ne diycekler bizim aracada yeni yazılım atıldı babama bir söyliyim Maltepe Erel'in Test yerinde aracı test etsin...
2008 VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI CR 140HP 6-DSG COMFORTLİNE REFLEKS GÜMÜŞ

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Filtre dediniz bende bugün filtreyi değiştirdim.Tabi sizin araçların gücünün yanına bile yaklaşamasada temiz filtrenin etkisini hissettim sanki.Belki psikolojik.Ama gaz tepkileri falan daha iyi gibi geldi.

Sizin dizel araçlarda bu durum daha bir belirgin olabilir.Özellikle Turbo için..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
20-30 tl lik filtre için bence kendinizi yemeuin gidip bi değiştirin olmadı daha detaya inersiniz :)

Çevrimdışı mxengine

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar yapmayın istediği kadar tıkansın filitre benim 1.6mpi 102 lik octaviam 200 le sabit gidiyor yani eşit gücemi düşecek 2.0tdi ile 1.6 mpi.Kesinlikle limitör var hatta yeni 1.6TDİ vw motorlarıda 200 ü geçemiyor onlarda limitör var.Demekki 2.0Tdi larada koymuşlar....

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: VW_Passat;94993
...Not: Hiz denemesi 4 Seritli Otoban´da yapildi, Hiz sinirlamasi yok ve en sol Serit´te denendi. Burada kimse bana örnek alip hiz denemesi yapmasin, hiz felakettir sonu kötüdür ! Trafik kurallarina uyalim uymayanlari uyaralim !!
Bunun için ayrıca teşekkürler.
Alıntı yapılan: VW_Passat;94998
...VW`ye simdi bunu göstersem beni kapi disari eder adamlar. Gecende Yag olayi ve Far olayini yüzlerine vurdugum icin biraz sogukluk var aramizda misal eskiden Tamirhaneye girebiliyorken artik giremiyorum :hanz:. Dün ayrica talihsiz bir olay yasadim 2 Hafta önce Serivise bu aracin yagi varmi bakin diye söyledim onlarda sözde bakmislar ve bana Yaginiz dolu dediler. Dün ise büyük bir Sok, uzun yola cikmadan Araba´nin Göstergesinde Yag Uyarisi cikti, Yola koyulmadan VW`ye gittim ilave ettirdim...
Bakımlar veya tamirler için Şahkan Oto/İstanbul' a gelmenizi tavsiye edeceğim. Tamam çok fazla masraflı olacak ancak içinizin rahat edeceği kesin.

efe_38

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mxengine;95112
Güzel bir egimde 230 görür ama 240 imkansız 205km diyor fabrika 35km fazla imkanı yok.
[/B]

yaw buyrun 1.9 tdi 105 hp motor caddy 250 ye dayıyor.fabrika caddye heralde 190-200 falan biçiyor

birde bunu yapan araç boş yani donanımlı değil bakarsanız hararet göstergesi yok.

birde şu çok önemlidir,araç hiç 200 üstüne çıkmadıysa 240'a ölse çıkmaz birkaç kere çıkıldıysa yani pistonlar o hıza ulaşıp orada rahatça çalışır hale geldiyse devir 5.500 e kadar gider.oda 240 ı aşar.

misal bizim aracın motoru 2 sene falan önce full yapıldı,yatak gömlek falan hepsi değişti araç geldiğinde 70in üstüne çıkmıyordu, alıştıra alıştıra önce 70-80-90 derken şimdi rahatça 100-110 u buluyor.
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2010, 18:10:56 Gönderen: efe_38 »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: efe_38;95882
yaw buyrun 1.9 tdi 105 hp motor caddy 250 ye dayıyor.

birde bunu yapan araç boş yani donanımlı değil bakarsanız hararet göstergesi yok.

birde şu çok önemlidir,araç hiç 200 üstüne çıkmadıysa 240'a ölse çıkmaz birkaç kere çıkıldıysa yani pistonlar o hıza ulaşıp orada rahatça çalışır hale geldiyse devir 5.500 e kadar gider.oda 240 ı aşar.

misal bizim aracın motoru 2 sene falan önce full yapıldı,yatak gömlek falan hepsi değişti araç geldiğinde 70in üstüne çıkmıyordu,ben alıştıra alıştıra önce 70-80-90 derken şimdi rahatça 100-110 u buluyor.

dayımda var ondan biliyorum 1.9 TDI caddy 240 ölse vuramaz.

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;95884

Samimi bir koşumuza 1.9 TDI Caddy var.
İstanbul-Çorlu arası virajlar hariç 240 dan aşağı düşmedik:)

250 vurdu diyor sahibi boşken...

efe_38

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: dgn;95884

Alıntı yapılan: Can;95886
Samimi bir koşumuza 1.9 TDI Caddy var.
İstanbul-Çorlu arası virajlar hariç 240 dan aşağı düşmedik:)

250 vurdu diyor sahibi boşken...

cevap gelmiş bile,caddy küçümsenecek araç değil :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
o caddy lerde kadran hatası vardır. fabrika son hız verisi bile 160 küsür km o araçlarn.

aynı motoruda defalarca leon da kullandım hem eski kasada hem yeni kasada. max 200 210 leonda caddy için 240 imkansız gerçek şartlarda.

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
caddy passat arasında yaklaşık 100 kg fark var aradaki hp farkı ise 35 hp  140 lık passat sahipleri 250 vuramıyorken caddy mi 250 vuracak 200 ü rahatça geçebilir ama 250 vuramaz vursa bile gösterge hatasıdır:D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

efe_38

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mayham85;95891
o caddy lerde kadran hatası vardır. fabrika son hız verisi bile 160 küsür km o araçlarn.

aynı motoruda defalarca leon da kullandım hem eski kasada hem yeni kasada. max 200 210 leonda caddy için 240 imkansız gerçek şartlarda.

katran hatası derken :D nasıl yani 200den sonra 20şer atlayacak değilya neyse onu gösteriyor.

motor aynı değildir,leonla caddye aynı motoru koymazlar elbet biryerinde değişiklik vardır.

yaw şimdi bana zorla 240ı yaptıracaksınız :D :D (şaka şaka yapmam :++:)

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: efe_38;95895
katran hatası derken :D nasıl yani 200den sonra 20şer atlayacak değilya neyse onu gösteriyor.

motor aynı değildir,leonla caddye aynı motoru koymazlar elbet biryerinde değişiklik vardır.

yaw şimdi bana zorla 240ı yaptıracaksınız :D :D (şaka şaka yapmam :++:)
1-1 aynı motor motor koduna kadar. caddy de ise daha çok yük taşımaya odaklı şanzıman var leonda binek şartlara odaklı. şanzıman bile caddy i engelleyecek şekilde.

kadran sapması her araçta olur. kimisinde az kimisinde çok. yan yana giden aynı marka ve model iki aracın kadranlarında görünen hızları arasında 10 -15 km fark olduğunu bile görmüşlüğüm var :)