Bu araç babamın iş arkadaşının, aynı zamanda çok çok yakın bir abim olur kendisi kardeş gibiyizdir, özünde motorsikletçidir hani motora binip Gürcistana, İrana giden tipler vardır ya onlardan, Deuville Hondası vardı sattı geçen bir 1100 Dragster aldı, çalıştırdığı zaman 1000 haneli sitemizde duymayan kalmıyor. Adam öyle rahat bi tip.
Gitmiş bunu almış bugün gördüm, dedim ver anahtarı
İşin özü ben hayatımda hiç Tofaş kullanmadım. İlk deneyimim oldu, araç 1600 cc, 4 ileri. Gerçekten ciddi gözlemci olarak kullandım. Öncelikle RWD oluşundan ötürü gerçek bir otomobil hazzı veriyor. Buna ek olarak en güzel yanıda ne biliyor musunuz, karbüratöööör, terminatör gibi :hanz::hanz::hanz:
Motor uzunlamasına ve bu harika bir şey, sarsıntısız böle net çalışıyor makine, ben Fabiada asılınca motor kulağından kıçıma kadar alıyorum gerintiyi turbo-dizel makinemde.
3. viteste gidiyorum (devir saati yok fikrimde yok) hemen 2 ye çekip dönüverince yanı koyuveriyor hafiften (öle gerçek bi drift yok tabi çok yüksek) Fakat oldukça dengesiz araç, her an yatıveririm der gibi, tedirgince
Valla ne yalan konuşacam, yüksek viteslerde düşük devirlerden köpek gibi yiyor makine
Birde saf gaz pedalı var abicim. Öyle böyle değil, ben sağ ayağımla düğmeye basıyorum yıllardır.
3. viteste sakin az dokunuş gidiyorum, gazı yere koduğun gibi, bak koduğun gibi yani, milisaniyelik o işlem gecikmeleri yok, basıyor çığlığı dikiyor burnu
Harikaydı ya :d
Vites geçişleri berbattı ama onu söleyim
Lan acaba geçti mi tedirginliği bırakıyor, ama hiç geçirememezlik yapmadım. Hepsinde geçti.
Valla biraz hızlı geldiydim ne yalan söleyim resmen fren namına bir şey yok durmuyor, ben bunla okula gidip gelsem alışma evresi geçirmeden ilk gün ölürüm :++: :++: :++: Bildiğin durmuyor abi, hani balata yok desem tamam ama karakter durmaya meyilli değil, fren sıkıyor net ama araba gitmek istiyor
Bide pedallar birbirine çok yakın, ayakda benim 46 büyük olunca gaz+frene çok beraber bastım ama fren olmadığından ciddi sorun olmadı
Sonra bununla olan eğlenceli serüveni bitirip yerine bıraktım Fabiamı alıp Sincana gidicem. Abooo bir de ne fark edeyim, valla Tofaş pek rahattı
Tamam pedallar anlamsız, direksiyon dönmüyor ama dizlerimin etrafı bomboştu, heç bişi yok, koltuk adamı kavramıyor aksine kıçı başı yayıyorsun
Bu arada söleyim kapıyı falan görünce bi yutkundum, bu mu la kapı dedim, böle incecik hafifcene bişi, dayanmamak kol koymamak lazım :++:
Velhasılı kelam çok rahat çok eğlenceli araba. Babamıda aldım gidiyoz Sİncana dedim çok eğlenceli cihaz. Dedi peder aliyim sana istersen dedi 3 milyar o versin sana dedi ben sölerim ona dedi, dedim yok, daha gencim
Ama belki hobi amaçlı olurduda daha uğraşacak maddiyata sahip değilim
Cihaz bu
Karbüratörlü makine ya, valla bambaşka ya o gaza basışta veriyo hissiyatını adama.