škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yamaç paraşütü severmisiniz - (kendi çekimim)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: berfin.meb;101626
Facebook'a üye olmayanlar göremiyor.  :(

Hıım en kısa zamanda paylaşım sitelerinin birine upload ediyorum o zaman..:ok:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

berfin.meb

• Ziyaretçi
Teşekkür ederim ama ben hiç bir paylaşım sitesine üye değilim.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
http://www.dailymotion.com/video/xd89a9_bursa-zeyniler-koyu-yamac-parayutu_sport

Şu an görünmese bile yakın bir zaman diliminde görüntülenebilir..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

berfin.meb

• Ziyaretçi
Teşekkür ederim izleyebildim.
Gülen bir çocuk sesi var yanlış duymadıysam.  Bir çocuk korkmadan hem de gülerek canlı olarak izleyebiliyor ve tanık oluyor bu görüntülere. Çok ilginç. Ben bayağı korktum.

Çevrimdışı Symbol

• M U L T I J E T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://renault9.wordpress.net
benim niyetim var iki yıldır ama bir kaçamak yapamadım.
Fethiye Ölüdeniz'de Babadağdan atlayarak bunu yapıyorsunuz. Mükemmel bir etkinlik. İnş bu yaz yapabilirim.

Çevrimdışı mkucuk

• Mastır Yoda
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
düzenli olarak ölüdeniz-babadağ'dan tandem atlayışlar yaparım. mükemmel bir zevk. dayımın evi var, orada yaşıyor ve çalışıyordu fakat 2 sene kadar önce rahmetli oldu.. hala daha fırsat buldukça gidip atlarım :)

Çevrimdışı Symbol

• M U L T I J E T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://renault9.wordpress.net
Biraz tavsiye alalım o halde sizden, bende niyetliyim atlamaya :)

Alıntı yapılan: mkucuk;101970
düzenli olarak ölüdeniz-babadağ'dan tandem atlayışlar yaparım. mükemmel bir zevk. dayımın evi var, orada yaşıyor ve çalışıyordu fakat 2 sene kadar önce rahmetli oldu.. hala daha fırsat buldukça gidip atlarım :)

Çevrimdışı linkin20

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
mutlaka yapmak istiyorum. ama biraz da ürkütücü geliyor. ilk atlayışlarınızdan, yapılması gerekenlerden, varsa başlarda yaptığınız yanlışlardan bahsederseniz sevinirim.

Çevrimdışı mkucuk

• Mastır Yoda
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Symbol;101985
Biraz tavsiye alalım o halde sizden, bende niyetliyim atlamaya :)

Alıntı yapılan: linkin20;101988
mutlaka yapmak istiyorum. ama biraz da ürkütücü geliyor. ilk atlayışlarınızdan, yapılması gerekenlerden, varsa başlarda yaptığınız yanlışlardan bahsederseniz sevinirim.

pilot ile atladığınız için sizin yanlış yapma şansınız çok çok az. yapılabilecek tek yanlış -o da yanlış sayılırsa- kalkışta yeterince koşamamak ve inişte ayaklarım kırılacak diye korkup panik yapmak. bunun haricinde korku ve heyecan..
çoğu zaman atlayış pistine dodge kamyonetlerle tırmanırken turistler gitmek istemiyor. çünkü uçurumun kenarına açılmış tek şeritli bir toprak yol, tekerlekler kimi zaman boşlukta, sedir ağaçlarının içinde gitmek bile yeterince ürkütücü :)
baba dağında 1700 metre ve 1900 metre pistleri var. tercihim 1900 metreden yana olur hep. hem havada biraz daha fazla kalma şansı oluyor, hem de termik rüzgârları yakalayarak pilota ve size çeşitli akrobasi hareketleri yapma şansı tanınmış oluyor, tabi siz isterseniz :)
ayrıca atlayış zamanlarınızı güneşin batışına 1 saat kala ayarlatırsanız eşi benzeri olmayan bir sunset manzarası ile karşılaşırsınız ki, anlatmakla bitmez..
orada en deneyimli paragliding firmaları re-action ve sky sport'tur. pilotları gayet başarılı ve tecrübelidir.
bunların haricinde gırla firma mevcut, ama insanlar havada kendilerini güvende hissetmek için biraz fazla fark ödemeyi asla düşünmez.
atlayış sonrasında başarı belgenizi, isterseniz video kayıtlarını verirler. siz de fotoğraf makineniz ve video kameranız ile atlayabilirsiniz. ama çok fazla düşüren oluyor, dikkat etmek lazım.
sky sport ile atlarsanız teknelerini de kiralarken indirim yapıyorlardı en son. paraşüt sonrası tekne ile bir kelebekler vadisi turu da hiç fena olmaz hani ;)
ayrıca balık malzemeleri de isterseniz temin ediyorlar. haziran başında melanurya, temmuz ortası lambuka, ağustos başında da palamut başlar. gündüz tutup akşam fethiyede ki balıkçılar çarşısına giderek, orada ki lokantalara balıklarınızı verirsiniz ve ister ızgara ister yağda pişirtirsiniz. pişirme ücretini almazlar genelde. yanınada salatası, içkisi bir de fasılı derken keyifli bir akşam geçirirsiniz. saat sabah 3’e yaklaştığında yavaş yavaş boşalmaya başlar masalar. siz de yan masada sizlere eşlik eden lokanta çalışanlarına veda ederek yavaştan evinize yollanırsınız..

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende istiyorum bu atlayıştan :)

Birde motorlu olanları var..Onlar nasıl ?
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı mkucuk

• Mastır Yoda
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;101997
Bende istiyorum bu atlayıştan :)

Birde motorlu olanları var..Onlar nasıl ?

microlight. bu da çok güzel, allaha şükür onu da deneme şansım oldu çok kez. ayrı bir zevk, ama alışınca heyecan falan bitiyor. fakat paraşütte yüzlerce kez atlasanız dahi ayrı bir heyecan yaşatıyor..
fakat microlight paraşüte göre daha az riskli. biraz da pahalı oluyor sanırım.
parasiding için kullanılan 400 hp gücünde ki  hız teknesi ile zıpkınla balık avına gideriz koylara..
inşallah yazın ölüdenizde buluşuruz, unutamayacağınz bir yaz geçirtirim sizlere :)

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2010, 21:09:24 Gönderen: mkucuk »

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tehlikesi varmı çok ? Yani güvenli mi ?
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı mkucuk

• Mastır Yoda
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
mevsiminde yapılan paraşüt ve microlight uçuşlarında hiç bir zaman kaza olmamıştır. haziran-temmuz ortası en ideal mevsim olarak bilinir. bunun haricinde rüzgârın azizliğine uğrayan çok fazla pilot oluyor. çok ağabeyimiz öldü veya sakat kaldı..
genellikle de iyi firmalar bu mevsim dışında turist uçurmaya pek sıcak bakmazlar. ama kendine güvenen single atlayanlar her zaman oluyor.
evde otururken her an deprem olup enkaz altında kalabiliriz. kurallarına göre yapılınca ancak bu tarz bir risk var :ok: