COP değeri nedir bilmiyorum ama tecrübemi anlatmak isterim
2004 yılında mitsubishi aldık 18.000 lik makina.. dış ünitesi ısıtma konumunda komşunun arçelik makinasından daha az ses çıkartıyordu.
soğutma konumunda ise komşu çalıştığını anlayamadı biraz enteresan bir konum seçmiştik başka yer bulsaydınız burda sesi bize gelecek demişti, çalışıyor şu anda ses geliyormu diye sorduğumda çok şaşırmıştı
Hatta bağlantı için duvara montelenen L parçanın üstüne makina lastik takozla bağlanmadı kutusunun içinden çıkmıyormuş :confused:
oda olsa eser miktar çıkarttığı titreşimde kesilecek heralde..
ertesi senede 25.000 lik arçelik aldık işyerine inanın dağlar kadar fark var
özünde ikiside serinletiyor, hatta aynı kilima apartmanda aynı düzen salonda üst komşudada var ama 25.000 lik arçelik bizim 18.000 lik mitsubishi kadar doyurucu soğutmuyor gibi geliyor .
çok çok basit bir detay daha söyliyeyim arçelik klima 15 - 16 derece bir hava üfleyerek soğutuyor içersini
mitsubishi 6 - 7 derece üfürüyor. doya doya serinliği hissediyorsunuz. arçelik üstünüze üflerken ula termostata mı girmiş bu diyebilirsiniz mitsubishiden sonra.
tabi daikin yada arkadaşların tavsiye ettiği markalarda verimli olabilir ben başıma geleni anlattım
habirde diamond diye bir marka vardı biz alırken mitsubishi heavy yapıyormuş içini diyorlardı ...