101'de 211 ile polis radarına girdim (tamamen düz yol,rüzgarsız,yüksüz) ve bunu bilerek yaptım bakayım kaç diyecekler diye :hanz: durumu söyleyince polisler gülüp ceza bile kesmemişlerdi hatta :hanz: çok eski forumda polisin radar çıktısını paylaşmıştım :hanz: hadi yuvarla tüm hata paylarını net 200 var kısaca.
Bir dönem bizimde üzerinde tartıştığımız konuydu bu. Honda, Peugeot, Renault v.b farklı araçlar ile çok denedik yan yana gidip, belli bir hızda anlaştık, işte kadran 150 olunca işaret verin veya o anda konuştuğumuz hız üzerinden neyse. Üç aşağı beş yukarı tam yan yana iken aynı hızları gösteriyordu araçlar.
Arkadaşımda yeni Honda Civic var dijital göstergeli, yanımda arkadaş onun kadranı 122 okuduğunda benim hızım 120'nin 2 ibre kalınlığı üzerindeydi, Honda ile aynı gösteriyor :hanz:
Kadrana göre 218-220 civarlarında devir kesiciye giriyor Fabia ama kadran sapması en lüks araçtan en basit araca kadar hemen hepsinde var tabi. O andaki gerçek hızınız genelde düşük olur, bu birazda güvenlik payıdır.
Ortak kadran kullanımı elbette var, fakat 1.2 Fabia'larda 220'lik kadran vardır mesela.
Bizim 101'ler her zaman tartışma zemini yaratan arabalar olmuştur :hanz: Resmi drag yarışlarında bir üst sınıf ile kaldırılır yani 1.6'lar ile, 101'ler hiçbir zaman 1.4 sınıfında kaldırılmadı :hanz: Yılını hatırlamıyorum 2006 veya 2007 idi sanırım, Deniz arkadaşımız vardı hatırlayan olur, İzmir'deki draglarda 1.6'ların içinde 3. olmuştu stok 101 ile :hanz:
Arabasına, kaptanına çok bağlı değişkenler, 101'le maymunda edersin maymunda olabilirsin :hanz: riskli araba vesselam :hanz: ama 101 kupon arabadır bunu bilir söylerim her zaman :hanz: