Merhabalar,
5 yıldır sorunsuz olarak kullandığım fabia sonunda bir arıza çıkardı, pir çıkardı.
3 hafta önce havaların 32 derecelerde gezdiği bir anda direksiyon aniden ''kütük'' oldu ve direksiyon uyarı lambasını ve -ne alakası varsa- airbag lambasını yaktı, telefonla aradığım lojistik skodadan Serkan usta, direksiyon yağını kontrol etmemi ve gerekiyorsa eklememi, o an için çözümün bu şekilde olabileceğini söyledi.Denileni yapmamla beraber bir sonuç alamadım.Ertesi gün yetkili servis And'a gittim, VAS a bağlayarak sorunun şimdiye kadar değiştirilmemiş olan akü olduğu söylendi, 1-2 gün içinde aküyü değiştirdiğimde sorun hâla devam ediyordu.Servis 2 saatlik inceleme sonunda ''muhtemelen'' direksiyon pompasının arızalı olduğunu söyledi.Yaklaşık olarak 1300 tl olan pompayı değiştirmek ''muhtemelen'' kelimesi yüzünden olmadı; öyle ya, parayı verip, arızanın devamı sözkonusu olabilirdi.Bu arada bitmiş olan muayenemi zorbela (yine direksiyon yüzünden) yaptırdım ve bu defa lojistik skoda ya gittim, 1-2 saat de orada baktılar, yine ''olabilir'' lafıyla pompa dediler.Emin olamadıkları için başka bir ''uzman'' elektrikçiye gönderdiler.Gittiğim yerdeki hap çekmiş tinercilere benzeyen adamlarla bir 45 dakika bakıştık ve adamlar ''pompa arızalı'' sonucunu çıkardı, nerden anladılarsa...
Ben de önce bunlara bir kalay çektim, oradan lojistiğe bir fırça, ver elini and skoda... bir kalay da onlar nasiplendi.
Şerefsiz kitapsızlar sanki uzay mekiği tamir ediyorlar, sanki ilk defa görüyorlar kıçı kırık bir binek araba işte...Sonuç olarak çözülemedi arıza ve 20 derece hava sıcaklığının altında sorun yok, havalar ısındığında bir gelip, bir gidiyor.Biraz kafayı dinleyip bir hamle daha yapacağım bu iş için.
Ana fikir duası şu: Allah Hekime, Hakime ve araba tamircisinin eline düşürmesin kimseyi...Amin.