škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

arabam olması gerekenden yavaş..

Ziyaretçi · 52 · 20633

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mertcankar

• Ziyaretçi
arkadaşlar bugün farkettim düz yolda 5.viteste 3000 devirde 80km/s hızla gidiyorum hiç normal değil dimi? bi kaç yere göz gezdirdim distribütör yada avans ayarı gibi şeyler deniliyor? bunlara mı baktırmak gerekir? ve ne işe yarıyo bu parçalar bi bilgim yok :D

aracı geçen hafta bi arkadaş kullanmıştı ve şunu söyledi: "senin araba boşa bağırıyo ama gitmiyo" bende şaşırdım ama hakkaten doğru söylüyomuş ben sürekli kullandğmdan alışmışım bu duruma..

yardımlarınızı bekliyorum :D

zaten rot balans aşırı derecede bozuk olduğu için 90'ın üzerine çıkamıyorum o kilometrelerde kaç devir gösterir bilmiyorum :(

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sebepler arasında debraj kaçırıyor olabilir denemesi kolay araç yolda giderkerken düşük devirde bir vites seç ve gaza sonuna kadar bas araç gitmiyor fakat devir yükselirse debrajdandır

subap ayarları bozuksa aracı çalıştır kaputu aç motor rolantide çalışırken şık şık diye bir ses geliyorsa subapları ayarlatmak için bir ustaya gidecen (kesinlikle motor sıcakken ayarlatma)

araçta lpg varsa gaz ayarı kısık olabilir diyecem ama o zamanda belli bir devirden sonra hızlanma yavaşlar senin sorunun bu değil sanırım

aklıma ilk gelenler bunlar bunları bir kendi dene sonra duruma göre usta arayışına gireriz
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aracın kaç devir göstereceği şanzuman aralıklara bağlıdır mesela megane 5 vitese 2800 devir 90 bmw 316 2500 devir 90 520 2000 devir 90
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: serkan35;109865
aracın kaç devir göstereceği şanzuman aralıklara bağlıdır mesela megane 5 vitese 2800 devir 90 bmw 316 2500 devir 90 520 2000 devir 90
+1985. eğer aynı devirde gitmesi gereken hızda değilse problem vardır. şanzıman mekaniği her zaman aynı hızda aynı devirde gitmesini sağlar. eğer bu durumda sıkıntı varsa baskı balatası bitmiş yada bitmek üzeredir. bitmek üzere ise erken değişimi öneririrm snra volanla beraber çok baş ağırtabilir.

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mertcankar;109859
..."senin araba boşa bağırıyo ama gitmiyo"...
%98,7 ihtimalle debriyaj ancak Favorit' in motorunda ayarsızlık, bakımsızlık gibi bir durum varsa, devir 2000 bile olsa, motor bağırıyor gibi geliyor kulağa. Yani patırtısı fazla olur bakım-ayar eksikliğinde.:wnk:

mertcankar

• Ziyaretçi
heh debriyaj dediniz şunu söyliyim bide :D araba gider iken 1.vitese atamıyorum gitmiyo vites.. vites küçülteceğim zamana mesela 4-3-2 iniyo ama 1e atamıyorum.. araba dururken 1e atabiliyorum sadece.. bu baskı balatadan mıdır?

hakanerdogan

• Ziyaretçi

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
zaten normal bir araçta araç hareket halindeyken 1 vitese girmez çok zorlarsan ciyakkk sesi ile birlikte girer ki bunu hiç tavsiye etmem
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

mertcankar

• Ziyaretçi
evet zorla attığımda da zaten gırr gırrrr diye ses yapıyo debriyaja basılı tutmama rağmen..
tamam arkadaşlar sorun anlaşıldı çok teşekkürler herkese.. peki tamamen bitik olup olmadığını nası anlarım beni 2hafta daha idare etmesi lazım :( malum final dönemindeyim arabasız kalmıyım. yolda molda bırakırsa fena olur :D

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
daha öncede değidiğim gibi devir saati 2000 lerde iken birden gaz pedalının dibine kadar bas eğer devir saati yükselip araç hızlanmıyorsa yolun sonuna gelmişsin demektir yok eğer araç devir saatiyle aynı oranda hızlanıyorsa sorun debrajda değildir
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: mertcankar;109961
evet zorla attığımda da zaten gırr gırrrr diye ses yapıyo debriyaja basılı tutmama rağmen..
tamam arkadaşlar sorun anlaşıldı çok teşekkürler herkese.. peki tamamen bitik olup olmadığını nası anlarım beni 2hafta daha idare etmesi lazım :( malum final dönemindeyim arabasız kalmıyım. yolda molda bırakırsa fena olur :D
El frenini iyice çek, 5. vitese tak, normal kalkıştan biraz daha fazla gaz vererek yerinden kaldırmaya çalış. Balata kaçırmıyorsa, stop eder, kaçırıyorsa zaten o şekilde debriyajı tamamen bırakınca bile motor stop etmiyor. Yalnız kendine fazla güvenmiyorsan deneme zira balata sağlam ise onu da orada yeme.

mertcankar

• Ziyaretçi
he aklıma gelmişken bişey daha söyliyim sabahları ben garajdan (rampa) geri geri çıkıyorum bazen.. motor soğukken çıkmakta zorlanıyor bende zorlayınca 1 saniye fln kayış sesi gibi bi ses geliyo

mertcankar

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: serkan35;109989
daha öncede değidiğim gibi devir saati 2000 lerde iken birden gaz pedalının dibine kadar bas eğer devir saati yükselip araç hızlanmıyorsa yolun sonuna gelmişsin demektir yok eğer araç devir saatiyle aynı oranda hızlanıyorsa sorun debrajda değildir

onu çok yapıyorum sollarken fln orantılı şekilde artıyor hız ve devir..

mertcankar

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;109996
El frenini iyice çek, 5. vitese tak, normal kalkıştan biraz daha fazla gaz vererek yerinden kaldırmaya çalış. Balata kaçırmıyorsa, stop eder, kaçırıyorsa zaten o şekilde debriyajı tamamen bırakınca bile motor stop etmiyor. Yalnız kendine fazla güvenmiyorsan deneme zira balata sağlam ise onu da orada yeme.

ozaman bunu denemek istemiyorum :D serkan abinin dediği kafamı karıştırdı şimdi.. araba normal giderken gazı köklediğimde devir ve hız orantılı artıyo.. ama dediğim gibi 5.viteste 3000 devirde 80-85le gidiyorum.. ben 100le 110la gitsem 4000-4500 devire vurmam gerekecek ki bu yakıtı uçurur resmen.. bi sorun var ama kesinlikle baskı balatanın kaçırdığından mıdır (çok az bile olsa)

ve arabayı en çok 4.viteste kullanmam benim dikkatimi çekti genelde 60-70le kullanırım.. 3.vites az geliyo bu hız için yani normal değil

Çevrimdışı hiko

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mertcankar;110020
he aklıma gelmişken bişey daha söyliyim sabahları ben garajdan (rampa) geri geri çıkıyorum bazen.. motor soğukken çıkmakta zorlanıyor bende zorlayınca 1 saniye fln kayış sesi gibi bi ses geliyo

Mert,
 geri vitesle rampa çıkmak baskı balatanın en büyük düşmanıdır...
neden mi*
çünkü debriyacı tam bırakamadan yarım debraj kullanmak durumundasın sen onu farketmesende öğledir. yavaş yavaş çıkmak için refleks olarak o şekilde kullanırız, öbür türlü tam bıraktığın zaman araba fırlar gider ,,, bir de soğuk motor , ,,,
güvenilir bir ustaya göster derim...
:ok:Neşeli ve Sağlıklı forumlar dilerim