bende haydutluk olarak nitelendiriyorum ama yahudi hayranlığı daha ağır basabiliyor bazen...
Her ne kadar İsrail hayranı olarak itham edilsem de :hih: şunu da paylaşmadan edemedim.
Küçük Dökme Kurşun Operasyonu gibi! İsrail'in uluslar arası sularda Gazze'ye yardım götüren gemilere operasyon düzenleyerek çok sayıda kişiyi öldürmesi İsrailli akademisyenleri ve basını ayağa kaldırdı. Binyamin Netanyahu hükümetinin politikalarını eleştirileriyle bilinen Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, eylemi 2008 yılı sonunda başlayan 22 günlük Dökme Kurşun Operasyonu'na benzetti.
Haaretz gazetesi ise 'Yanlış dış politikanın bedeli' başlıklı başyazısında Türk-İsrail ilişkilerinin daha da bozulacağını yazdı. Devam eden dolaylı görüşmelerin de daha şüpheli hale geleceği, Mısır'ın daha fazla baskı altında kalacağı vurgulanan başyazıda Avrupa ve ABD'nin İsrail'e tepkisinin artacağı öne sürülüyor.
'Bir zamanlar dünyanın en güçlü ve morali en yüksek ordusu olarak kabul edilen İsrail Ordusu'nun eli nereye değerse İsrail'e zarar veriyor' diyen Levy, entelektüelleri geri çeviren, barış gönüllülerine kurşun sıkan, Gazze'yi ablukaya alan İsrail'in kendisinin artık uluslar arası abluka ile karşı karşıya kaldığını belirtiyor.
Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy
***************************************Yukarıdaki yazıyla ilintili olarak İsrail Ordusu' nun hali:
TIMES: "AÇIK DENİZLERDE ÖLÜM" Times gazetesi, "Açık denizlerde ölüm" manşetini atarak, başyazısında konuyu irdeledi. Gazete, okuyucularına şu soruları sordu: "Komandoları helikopterden indirerek onları saldırı tehlikesine açık hale getirmek mantıklı mıydı?, Türk vatandaşlarını hedef alarak, bir zamanlar yakın siyasi ve askeri ilişkilere sahip olunan Müslüman bir komşuyla ilişkileri daha da bozmak siyasi açıdan zeki bir adım mıydı?, Okul çocukları için boya kalemi, hastaneler için ilaç, bombaların yıktığı evlerin tamiri için çimento taşıyan gemileri engellemeye çalışmak, halkla ilişkiler açısından iyi bir fikir miydi?"