Yokohama hakkındaki mevcut görüşleri ve verileri forumda arama yaparak bulabilirsiniz.
Optigrip'i ise gözünüzde fazla büyütmemenizi öneririm. Çok yönlü bir lastik değil. Islak zeminde başarılı. Hatta asıl başarısı ıslak zemin performansını çok uzun süre koruması. Yani diş derinliği azalıp 3 mm seviyesine inerken bile aynı diş derinliğine sahip diğer lastiklere göre daha başarılı bir ıslak zemin performansı sunuyor. Ama bunun gene de tercih sebebi olup olmayacağı tartışılır. Şahsen aracımız için düşünmüyorum bile.
Efficientgrip'in önceliği düşük sürtünme direnci, belirttiğim üzere. Yol tutuşundan çok başarılı performans beklemeyin. Islak zeminde frenlemede çok iyi olmadığı test sonuçlarıyla ortada. Ama gene de ortalamabir performans sunuyor, tercih edilebilir. (ekonomi özelliği tartışılmaz. karşılaştırıldığı lastiğe göre %10'u bulabilen bir avantajı var. tabii her lastikle kıyaslandığında bu kadar başarılı olmaz. normal lastiklerden de sürtünme direnci düşük olanlar var)
benimde lastikten ilk beklentim zaten ıslak zemindeki performansı, arkadan cekisli bir arac kullandıgımdan, ıslak zemindeki virajlara girerken lastigime guvenmek istiyorum.
Kuru zemin performansları lastiklerin zaten uc asagı bes yukarı aynı, e zaten oyle yanlayalım falan derdi olan insanlar degiliz, kuruda her turlu duruyoruz allaha cok sukur
efficentgrip in yuvarlanmadaki performansı beni pek cezbeden yan degil aslında, ona goodyear oldugundan sıcak bakıyorum sadece, ıslak ve kurudaki performansı iyi degilse, dediginiz gibi zaten benim icin klasman dısı kalıyor demektir.
bu baglamda forumda yokohama ac01 arastırılacak ve optigirip ile kıyaslanacak
Yardımların icin cok tesekkurler.