yukarda fiyatları yazmıştım extra bir para harcamadım.
-kilit merkezini sigortanın oralarda bırakın
ön kapılar için;
-5li kablosu olan motorları kullanıyoruz yani master görevi yapan motorlar.
-kapı döşemelerini sökün
-kapı kilidini kontrol eden mandalın demir teli var, motorun teli ile kutudan çıkan aparat aracılığı ile bunları bağlıyoruz yani artık motor ile mandal aynı anda hareket edecek.
-motoru kapının altına biyerden delik açın ve oraya sabitleyin. motor dik konumda olacak.
-kabloları kapının deliğinden geçirin, hoparlör kablosunu takip edersiniz... ve 5li kabloyu merkezden gelen 5li kabloyla birleştirin. motorlar ve kablolar ve bağlantı noktaları su geçirmez kafanızda soru işareti kalmasın
arka kapılar için;
-yine sigortanın oraya koyduğumuz merkezden gelen bu sefer 2li kabloları ve 2li çıkışı olan motorları kullanıyoruz.
-önce kabloları arka kapıya kadar taşıyın nasıl mı.. ön kapı eşiğindeki plastikleri sökün onun altından devam edin, emniyet kemerinin olduğu plastiği sökün orada büyük bi delik var oradan geçirin. ordan da arka kapıya delik var oraya geçirin artık kablolar arka kapının içindedir.
-arka kapı döşemelerini sökün. arka kapının kilit sistemi yatay olarak yapılmış. buna göre bizde motoru yatay konumda sabitleyeceğiz. ve yine aynı şekilde motorun teli ile kilit mekanizmasının telini aparat ile birleştiriyoruz. sonuç ok
kabloları birleştirin ve kapatın..
motorlar gayet güçlü ve aynı anda gecikmeden tepki veriyor. sadece montaj yaparken motor hareketini engelleyecek şekilde bağlamamaya özen gösterin ve kilit teli ile motor telinin mümkün olduğunca aynı hizada olmasına dikkat edin ki motor zorlanmasın..
diğer bi not ise motorların daha uzun ömürlü olması için kilit mekanizmasını yağlamak gerekiyor bende yağ yoktu henüz yapmadım. bu sert haliyle bile gayet iyi çalışıyor.
bence denemekten korkmayın uğraşırsanız çok güzel oluyo ve kendi emeğiniz sonuçta
ben 4buçuk saatte bitirdim ama yavaş yavaş yaptım öyle aceleyle yapmadım. yarın sustalı uzaktan kumandam ile alıcısı geliyor. alıcıyı da merkezi kilit sistemi merkezinden çıkışı olan 2 kabloya (kahve-beyaz) bağlayacağım ve artık anahtardan kurtulcam
yalnız henüz elektrik bağlantısını yapmadım arkadaşlar dediğim gibi denemek için tavan lambasını kullandım