Şu an Superb'le 12bin km'ye yaklaşıyorum. Benim Ankara Şehir içi tüketimim (22km git-gel) şeklindedir günlük) 6.0 ile 7 arasında değişiyor. Dur kalklı trafik varsa sabahları Eryaman Çukurambar arasını 6.7 lt ile alıyorum. Akşam dönüşte ise 5.8 ortalama görsem de 6.0 civarlarında dolanıyorum. Benim sürüş sitilim ve yol tercihlerimde aracım tam depoyla şu an min 780 maks. 840 km civarında yol yapıyor. 1475 net ağırlıklı bir araç için ben tüketimden çok memnunum.
Ama şöyle bir durum da var aracı ilk aldığımdan beri tüketim hep benzer civarlardaydı. Havaların ısınmasıyla artık 800'ün üzeri daha rahat görülüyor son birkaç depodur.
hocam 840 km yaptığınızda maximum menzil olarak 6.5lt/100km sarfiyatınız var demektir. 780km yaptığınızda da 7.0lt/100km sarfiyata denk gelir.
Ben bu tüketim çılgınlığına kendi adıma son noktayı koymak istiyorum;
karışık tüketim değerim 6.8-7.0lt/100km dir.Dümdüz ve rampa aşağı gibi ekstern örnekler vermeyelim lütfen.Zaten bu değer katalog değeridir.
Gelelim şehir içi kullanıma,ben ne 780km ne de 840 km menzil gördüm kendi aracımda.Neden mi:
şehir içi 50km/sa hızı geçmiyorum,
Arabayı çalıştırdığımda ve aracın kontağını kapatmadan 1dk civarı rolantide çalışması için bekliyorum,
Eve dönerken Alış-veriş için 2-3 yerde aç/kapat yapıyorum,
sonuç olarak 8lt altına düşmüyorum,bu da beni maximum 690km ancak götürüyor;1 depo ile...