Gelelim güzel anılara
Dün yaşanılan tahlihsizliği unuttuk diyelim allah daha büyüklerinden saklasın ,
Yol boyunca Gümüş Kaplan bizi hiç üzmedi ara hızlanmalarda gözle görülür bir fark var 40.000 km bakım + carbon clean sonrası motor çok daha rahat ve daha çabuk hızlanıyor gibi , Bursa Çevreyoluna kadar yakıt tüketimi 5.0 Lt olarak geldik CC açık 110 km ile ara ara sollamalarda 140-150 çıktık ama genel olarak 100-110 km ile 5.0 Lt yakıt ortalaması ile Bursa'ya kadar vardık , Bursa çevre yoluna girer girmez babam hızımı 60 km /h iken babam vitesi S'ye alıp kick down yaptı ve araç harika şekilde öne fırladı
özellikle babama yol ve şartlar müsait olursa son hızı dene dedim Yasin için bir video çektim araç maşallah çok çabuk 180-200 yaptı ve ardından çok rahat 220 km ulaştı ardından gazı tamamen basınca ise 230 km /h 4.400 devirde araç kalıyor sanırım devir kesici giriyor 4.400 devirde kalıyor , 4.200 devir de ise tam 220 km /h yapıyor 220 ile giderken arkamızda simsiyah koca bir araç göründü ve yanımızdan fişek gibi X6 geçti
Ardından 28 km 'lik çevreyolundan çıktığımızda 5.0 Lt olan yakıt tüketimimiz 7.5 Lt görünüyordu babam ulan yakıtı su gibi içirdin dedi
Bursa çıkışından Balıkesir ê kadar hep CC açık 100-110 ile gittik ve 7.5 Lt olan yakıt tüketimini 5.8 Lt 'ye kadar düşürdük
Ayrıca dikkatimi çeken birşey oldu Şehir içinde aracın ufak yerlerinden tıkırtı gelirdi kol koyduğumuz kısım dan uzun yolda hiç bir ses gelmedi klumu buruyorum ses yapsın diye yine ses yapmadı herhalde İStanbul'u sevmiyor bu araç
Güzel ve keyifli bir yolucluk oldu diyebilirim ufak tahlihsizlikler dışında
Yolda çektiğim bir kaç kare
Otoparkdan çıkıyoruz ve kapı açılıyor
Her zaman ki gibi Köprü Trafiği
Manzarayı unutmayalım
D100 baktık kalabalık kaçtık TEM'e
Gemi 'den çıkınca kaza dan dolayı fotokobi işlemleri içn çiftlikköy'e girmiştik fotokobi işlemleri bitince birde Yazlığa uğrayalım dedik o kadar gitmişken
1.6 FSI Passat önde ki aracı çok fazla sıkıştırıyordu babam tam sağdan geçerken FSI sürücüsü öndekini iyice sıkıştırıp sellektör vermeye başladı ve biz tam geçerken önde sıkıştırdığı araç tam atlıyordu ve son an bizi fark edip topladı
Susurluk çıkışında mola verdik biraz da aracın turbosu dinlensin dedik
Ne güzel 5.0 Lt y di
oldu 5.8 Lt
stanbul'dan çıkmadan önce full 950 km gösteren Range Balıkesir'e çok az kala 1000 leri geçti
Bu sefer max 1250 km gördük geçen giderken 1350 km Range görmüştük ancak babam hep CC açık gelmişti
Ön taraf Böcek ölüsü dolu yanıma hiç bir araç bakım malzemesi alamadım daha doğrusu unuttum
şimdi bir APC olsaydı kötü olmazdı VW servisine gidicez kapıları yağlatıcaz o sırada aracın yıkanmasını da istiycez
Ah ah Water magnetım wash mitim
Aramıda Balıkesir 'de kalan yok muuu
Bu da ufak bir video , Sanki biz 50 km ile gidiyoruz X6 100 km ile ... Araçta iki yetişkin (200kg) + full bagaj....
http://www.izlesene.com/video/arabalar-vw-passat-20-tdi-140-hp-cr-6-dsg/2301027 Yasin , Aracın fiiltrelerini baktır derim Filtre ler de performansı fazlasıyle etkiliyor sen geçen sene Türkiye 'ye geldin uzun yolda filtreler dolmuş olabilir üzerinden bir sene geçince değiştirmekte fayda var biz bile 6 ayda bir değiştiriyoruz geçen sayfada resimler var kir içinde....
NOT:Hız denemesi sadece araç testi için yapılmıştır yol ve şartlar uygun bulunduğu için....
NOT : CC = Cruise Control