Bugun izinliyik dedik la bir iki otelere gidek Outlet varmis bakak burlarda ne var ne yok neyin bir iki dolandik taksiler her yere 10 gayme 5 kisi dolusuyoz kelleye 2 dolar temiz ulasim araba maraba ne alacan anasini aha daksi gidiyo ariyon hirkidan gapida
Bi hosuma gitti ki
Sole bir iki etrafi trafigi ney gorduk taksicilernen muhabbete sardik bi tane Japon araba hastasi daksici geldi boru bi Lexusnan baya kaynattik adaminan sunu diyim burda VW ya da Alman cihazlari pek sevilmiyor hani azda olsa varda pazarda ithal arac olarak Japon cihazlarin ciddi bi egemenligi var. Lexus ve Toyota pek seviliyor bi dolu Honda azda olsa yine goze carpiyor.
Adam Lexuslarin cok galin ve sorunsuz oldugu konusunda baya diretti sindi icabinda daksici lafini bilecen bende ustelemedim ama VW meve hikaye hoca ya o Lexuslari gorunce
Ola gez tozdan bi geldim eve gapida cekicide bi Ford Taurus, oda arkadasim ortak almak istiyor, dediler gardes sen anliyon az bakele
Dedim geri bassss, getirin anahtarini
Valla 2000 model mi ney bi SW Taurus, 280.000 milde mi ne
Girdim vurdum marsa gec aldi kil oldum akuye ney para vermem gosterge isikleri kesiyor, actim kaputu babalar gibi subap vuruyordu, geceydi dedim ver lan torchu, feneri kapak contalarinin oraya duttum kremali pastanin ortasindan akan krema gibi kapak contalarindan yag siziyor, alternator kayisi yeniydi ama garanti kopasiya dek binilmistir
3.6 V6 mi ne bi makinesi vardi, bosta bi gazladim anammm noluyoz alttan titresimi popomda hissettim, yattim altina gelin lan bakin dedim egzost curumus susturucuda delik var.
La gardes sen sindi bunlari anlatma bizi bu 8-10 bin km idare eder mi dedi, la dedim bilemem ama sakat falan filan her seyi ozet gectim ama alasimda vardi fakat satamam geri fena patlar parasi direk elimizde, bi Amerikana falan zati hayatta satilmaz ya Junkyarda kilosuynan verecen yada elveda
o da ne, lastikleri bi gordum ki kavun gibi, artik yanaklar soyuluyor nizamiyeye siper yapmalik kivama gelmisler
Satan John efendiyede dedim ki bacanak hic baglantilari Dodge Powerwagonundan sokme, arabanida al git
Bide bazarlikta yapmiyor ha bu Amarikanlar, la dedim birak 550 dolara alak(sindi ucuzada seyini aramamak lazim araba isimi rahat gorurdu bir iki yag eklerdim zati alisigim lastiksiz binmeye
bir iki devir teslim hop tamam ertesi gune sigortayida caktim mi harika olurdu artan 300 dolara ugrasir bi sure binilcek hale rahat koyardim) aha sindi sayak dedim avcuna, 800 den agiz aciyor 700 lu biseler falan diyor, dedim hoca yok 550 den bi gurus fazla vermem
Postaladim adami lastiksiz araba satiyo bide lastik mi alacaz
Olemesine sagdan soldan bir iki foto ekleyim gelisiguzel cektim turist Omer seklinde :p
Valla hoca cok kudretli kamyonlari var yolda ney bayilip ardina kuyruk yapmak soyle dursun Highwayde giderken adamlar arabalari citir citir yiyor ha
Freightliner ve Kenworth dizellerin cok ciddi kiralligi var yollarda
Bulundugum eyalet Harley-Davidson makinelerin dogum yeri oldugundan felaket derecede bi Harley tutkusu var buranin halkinda, her seferinda aha ates actilar diye yerlere yatiyorduk ama alistik artik
Ucuz abi nolacak somurun anasini
Bole esasli klasikler cok kiral toplanmis ya orjinal parcalari mevcut pek ucuza cikiyorlar konustum bi kacinin sahibiylen pek imrendim TR'ye parca getirtmesi buyuk sIkInti, pahaliya cikiyor
Kacirdim makine acilasiya dek ama su goruntu bile guzeldi beya
Efsaneler
Gecede motorcularin takildigi bi bara gittik hic bu kadar kolaydan ucuza rahatca eglenmemistim adamlarin anlayislari cok harika baslarda cekindiydim kalkip tepinmeye biraz ama soradan araya kaynadim bir iki motor muhabbetinden niye kask takmiyonuzdan falan girdim adam kask bizi bozuyor diyor ama hakli sindi o saca kask mi takilir
Yalniz benimde kafa baya ucuk daha cantayi cikarmadan girer girmez gitmis adamin yanina oturmus resim cektiriyom birilerine
Haaaaa bunuda size ozel yakaladim aha bu gordugunuz iki Turk (niye Turk abi?? Az ilerde isiklar var :++: :++:) karsiya gecmek istiyor trafik direk onlerinde diz cokuyor, Madison'a giden ana baba ata yoldurda yani
Birde bunlarin tatil anlayislarinda karavancilik pek moda ya her yerde var, zati herkesde bi araba bi 50-60 silindirli ne vursan ceker zart stroke zurt power 30-40 bin motor kamyonet bide hava guzelse binmelik 1700 cc custom harley falan seklinde