Dün bir yere gidecektim.Akşam saati hadi dedim benzin yakmayalımda doplo ile gidelim
Neyse çıktım yola..Yollarda genel olarak boştu.100-120 ortalama hızla yol aldım
Nasıl olduysa biraz gazladım:knp:
160 km/h bandına kadar tırmandım.
2006 model 1.3 multijet 70 HP doblo ile..
Araç 3.viteste 100 km/h hıza çok rahat ulaşıyor.
Roomster 3. viteste 100'ü görüyor ama bu kadar rahat değil..
4.viteste 140 km/h hıza ulaşabiliyor.Yine rahat bir şekilde..5. viteste 170-180 km/h hıza ulaşıyor.
Araç çok iyi hızlanıyor şaşılacak şekilde..Benzer doblolar o kadar hızlı olamıyor.Öte yandan combo 1.3 CDTI aynı motor ama o bu kadar atak değil..
Aracın alındığı tarihte ben bu şirkette değildim.Alındığı zaman şirketteki arkadaşlar alıp direk dip gaz yapmışlar.O günden beri performanslı kullanılıyor.Şu rodaj süresi olayını hep tersler nitelikte..A
Öte yandan da benim şirkette sıfırken aldığım 25000 km kadar kullandığım ve diğer şirkete sattığımı bir kamyonet var.Alındığında rodaj kuralına uymaya çalışmıştım.Sonralarında ise normal bir kullanım şeklini uyguladım.
Şimdiki şirkette ise sıfırken alınıpta ilk günü yine tam gaz gidilip sürekli devirli kullanıp aracının ciğerini açma çalışmaları yapılmış hyundai kamyonet var.Diğeri ile aynı kamyonet.Ama gel gör kim binde ikisini karşılaştırsa 2. kamyonetin daha hızlı gittiğini söylüyor.Daha çabuk hızlanıyor diyorlar.
Çok defa denedim acayip iyi hızlanıyor.0-140 km/h bandına ulaşması çok zor değil.Zaten 140 'da da takılıyor devir redline'a geliyor haliyle..Bir vites daha olsa 180 bile yapar :++:
Hem kamyonet, hem 1.3 doblo hızlanmada benim roomiye takar :++: Yav arabalar acayip atak..Demekki neymiş, araç sıfır alındığı gibi dip gaz basıp gideceksin.Tek dikkat edilmesi gereken nokta yağını sık değiştireceksin..
Ha birde tüketim mi??
5.5 lt/100 km