bugün aracı yetkili servise (yüce auto) götürdüm.
2 problemim vardı.(bu problemleri daha önce forumda sizlerle de paylaşmıştım zaten)
1) klima fanı 1-2-3 kademelerde çalışmıyor sadece 4. kademe de çalışıyor.
servis danışmanına durumu izah ettiğimde ''direk klima rezistansındandır'' dedi. klimayı 4. kademe de çalıştırınca da ''bunun motoruda problemli gibi,bozuk balans sesi veriyor'' dedi. içerdeki ustaya da durumu anlattı. hiç açıp bakmadan teşhis konuldu. '' motor sorunlu,rezistansı şimdi değiştirebiliriz fakat motor sorunlu olduğundan rezistansa aşırı yük biner ve gene bozulur. en sağlıklısı ikisinin birden değişmesi. motor tamir olmaz değişir ...''fiyata gelince klima motoru 435 tl artı işçilik , rezistans artı işçilik 150 tl gibi tutar dediler.toplamda 700 tl yi devirecek gibi görünüyor.
hiç açıp bakmadan bu teşhisin konması normal mi sizce? belki sorun başka bir yerde olamaz mı ?
2) aracı dışardan kumanda ile kitlediğimde sorun yok, fakat içerden düğme ile kitlediğimde bütün kapılar kitleniyor ama sağ arka kapının kilit dili aşağı iner inmez yukarı çıkıyor. bu durumu anlattığımda da ''kapı kilit motoru bozulmuştur, 300 kusur tl falan dedi'' ben anahtarla kitleniyor sadece içerden kitlenmiyor diye hatırlatınca '' o zaman açıp bakmak lazım, belki düğme uyumsuz sinyal gönderiyor olabilir dedi ''
1. konu çok önemli şu an, 1 haftaya kadar tatile gideceğiz araçla. klimasız perişan oluruz yollarda.
bu 2 konu ile ilgili önerilerinize ihtiyacım var...