Merhaba arkadaşlar daha öncede bahsettiğim gibi aracıma coming leaving home sistemini yaptım. Bu sistem de kapılar açılınca farlar 20 saniye yanıyor, kapılar kilitlenince açık tüm camlar kapanıyor ve yine farlar 20 saniye yanıyor bu sistemi yaparken aracıma yine kendim yaptığım cam kaldırma sisteminide ekledim ve hepsini bir kutu içine topladım. Burada kullandığım malzemeler: 4 adet 12 volt 30 amper oto rölesi , 2 adet tofaşların tavan lamba gecikmesinde kullanılan zaman rölesi , 4 adet rölelerde ark önlemek için 1N4007 diyot , 2 adet anahtar 2 adet sigorta yuvası ve sigortaları, kendi yapımım plastik bir kutu. Bu yaptığım sistemin evde denemesini yaptım ve videoya aktardım buradan izleyebilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=Rh38B22mxhAGelelim yapım aşamasına . Öncelikle rölelerin dizilişleri ve bağlantılarını bir şema yardımıyla anlatıyım
Burada 31s 31L 30 ve 15 yazılı röleler zaman rölesi
Bu röleleri daha önce montajını yapıp arabamda denemiştim fakat bir kutuya koymamıştım sistemde sorun olmadığını öğrenince buna bir plastik kutu yaptım ve hem cam kaldırma çıkışına hemde far çıkışına birer anah tar koydum gerektiğinde devre dışı bırakabileceğim . Burada rölelerin 85 ve 86 nolu ayakları arasına birer diyot koydum.
Şimdi gelelim montajına: Öncelikle far anahtarımızı söküyoruz bunun için far anahtarı kapalı iken bastırarak park konumuna getirip kendimize doğru çekiyoruz. Far anahtarı çıkınca arkasındaki soketi cıkarıyoruz.
Burada 4 numaralı sarı-kırmızı kabloya sistemdeki far çıkış kablosunu bağlıyoruz. Siyah kırmızı kablo ise anahtar kontağa takıldığında farları kapatacak olan giriş bunu isteğe bağlı olarak takabilirsiniz
kapı açma ve kilitleme tetiklemesini buradaki kablolardan alıyoruz . Lila-sarı kablo kilitleme Mavi-sarı kablo açma tetiklemesi
Şase kablosunu ve artı girişini yine cam motorunun arkasındaki soketten aldım. Kalın kahverengi kablo şase , kırmızı beyaz kablo artı girişi
Bu da arabaya takılmış halde çalışan videosu
http://www.youtube.com/watch?v=6fH0YWefQaoKonu www.vwturk.com ' dan memo75 isimli üyenin paylaşımıdır.
Bağımlılıklarım var : içki, sigara, aşk, gerçeküstü, akıldışı ! Arada bir de nefes alıyorum. O da fena sayılmaz...