dün ankaradan eskişehire geçtim.
evden çıktım. ev çankaya birlik mahallesinde. soğuk motorla turan güneşi tırmandım sonrasında kepekli rampasından konya yolu oradan eskişehir yolu güzergahını izledim. bu ortalama fotoğrafını eskişehir yolundaki karayolları tesisleri civarında çektim. ( konutkent başkent üniversitesi girişlerini ve o kısımdaki 5 6 km lik rampayı tırmandıktan sonra) kısaca inişimizde çıkışımızda bol oldu

çayyolu taraflarında ortalamam 4.3 4.4 lerde geziyordu o rampada biraz sapıttı 4.8 idi park ederken ancak fotoğraf makinesini ararken 4.9 oldu nammıssız
ankara içinde uygun şekilde kullanarak ana arterlerin dışına çıkılmazsa benzinli araba ile bile 5 lt altının mümkün olduğunun kanıtıdır

radar olan yerlerde 70 e olmayan yerlerde 80 e sabitledim hızı gaza kendim basmadm eğer ki hakan gibi ayak ayarı olan birisi olsam dahada altına inerdim diye düşünüyorum. şehirler arası ise gazlamadığım zamanlarda 100 km/s hıza sabitli. hiç bir eko taktiği uygulamadm sadece sabitleme rampalarda falan devre dşı bırakmadım.
bu fotoğrafıda yaklaşık olarak temelli civarında çektim. temelli polatlı arasndan sonra eko kasmayı bırakıp gazlamaya başladım ara ara. eskişehire 5.4 ile girdim