Yunus Emre, hakikaten mükemmel değerler, tebrik ederim.:ok:
Yalnız altta da belirttiğim sebepten ötürü daha da inebileceğini düşünüyorum, vazgeçmek yok.
@mayham85
Değerler gerçekten çok güzel. Ben standard 1.4 motorla ancak 5.0 5.5 arasını görebiliyorum, çok kasarsam belki 4.9 4.8lere inebiliyorum ki ancak uzun yolda. Güzergah 60sükür değilde 200-300 km olsa tüketim daha da iyi çıkar bence
Cruise control'ü hariç tutarak söylüyorum: Bence uzun yolda düşük tüketim elde etmek daha zor. Rekor kırmak için CC'yi kullanmadan milimetrik gaz pedalı emirleri ile araç kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Yani normalde çok da çekilecek bir şey değil... Ha, "ben de o yüzden CC kullanıyorum" dersek katılabilirim.:ok:
Tekrar belirtmek gerekirse, CC'nin en düşük tüketim değerini sağlayacağını düşünmüyorum.
Bu şartlarda bana da TDI'dan ziyade TSI cazip geliyor.
Erzurum'da bir dayım var, ikinci el SuperB I kullandıktan sonra sıfır SuperB II 1.4 TSI aldı. Daha önce Transporter TDI, C5 HDI da kullandı ve ekonomiye de dikkat eder. Son tercihi TSI oldu, 1-2 ay önce yb ortalamasına bakmıştım, 7.4 falandı genel ortalama. Ben 1.4 TDI'da neredeyse o ortalama ile geziyordum.
Dizelin ikinci el'de yüksek km (>100 bin) dezavantajı da TSI'da olmayacaktır.
Tamamen kullanamamanizdan ileri geliyor.
1.4 TDI bir Cordoba ile 7.4 litre ile gezmek icin dizel dendiginde hic bir fikir sahibi olmamak lazim, tamamen utopik bir tuketim.
4 litre civari ortalama rahat gezeri olan bir makinedir.
Yok, onda bi şey vardı... Yoksa Fabia 1.2 ile 4.5 ya da 4.8 gibi şehirlerarası ortalamalarım vardı. Tabi bir de kışın en soğuk ayında kullandım o da var ama İzmit'te kendisinde Cordoba arkadaşında Fabia TDI olan biriyle muhabbet etmiştik, Cordoba'nın Fabia'dan birazcık fazla yaktığını söylemişti. Kullandığım 1 ayda Cordoba'nın motor sıcaklığının nadiren ideale geldiğini görmüştüm çünkü 0 dereceye yakın sıcaklıkta 5 km'lik yolda hararet ibresi azcık kımıldıyordu o kadar...
Aynı güne 3.3 ortalama ile 10 litre ortalamayı sığdırabilmiş bir Cordoba kullanıcısı olarak asıl farkın kullanım şartlarından kaynaklandığını düşünüyorum. 7.4 litre genel ortalama gerçekten oldukça ileri seviye bir şehir içi trafiğine işaret.
Cordoba ile Fabia'nın yakıt bakımından kıyaslanması için belirgin bir fark yok. Fabia'nın ince tabanlı lastik avantajı var. Öte yandan Cordoba'nın ayrodinamiği daha başarılı. (fark yaratacak kadar olduğunu sanmıyorum) Bir de bizim vites oranları teker ölçüleri farklı olduğundan azıcık uzun kalıyor.
Burda birbirini saf dışı bırakacak özellikler söz konusu. Bu yüzden kayda değer bir fark olduğunu düşünmüyorum.
Ha, asıl önemli dayanak: Teknik veriler.
Fabia'da da, Cordoba'da da aynı tüketim değerleri verilmiş. Bana göre en geçerli kanıt bu olsa gerek.