škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

DündenBugüne Toyota Corolla

Ziyaretçi · 21 · 9118

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı meto_meto

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
güzel çalışma teşekkürler emeğinize sağlık benim aracım 9.jenerasyon oluyor ozaman
:wsh2:

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: mayham85;124908
corollanın en iyi versiyonu ae101 dir.

Efsane kasa yani...

Hem 95, hem 99 kullandım, gerçekten 95'ten 99'a geçince ferahlık falan kalmadı. Gerçi 99'un hidrolik direksiyon, klima, enjeksiyon gibi artıları vardı ama 95 kasanın iç ferahlığı hem önde hem arkada eşsizdi. Ailemin görüşleri de bu yönde.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: turker;125104
Efsane kasa yani...

Hem 95, hem 99 kullandım, gerçekten 95'ten 99'a geçince ferahlık falan kalmadı. Gerçi 99'un hidrolik direksiyon, klima, enjeksiyon gibi artıları vardı ama 95 kasanın iç ferahlığı hem önde hem arkada eşsizdi. Ailemin görüşleri de bu yönde.
Ayrıca sorunsuzluk efsanesi o kasadaydı şimdikiler sorunsuz değil :)

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;125105
Ayrıca sorunsuzluk efsanesi o kasadaydı şimdikiler sorunsuz değil :)

Aslında o kasanın da olağanüstü sorunsuz olduğunu düşünmüyorum. Mesela benimkinde direksiyon kutusu takırdıyordu, yine efsane kasa olarak baktığım 3-4 Toyota'da (benimki de dahil) ilk viteslerde (özellikle 1-2) şanzıman ötmesinin kronik olduğunu gördüm. Bir de ilk defa olarak hızlı girilen virajda önden kayma olayını Toyota'da gördüm. Ha, 2 toyotamda da sübap kayıtlarından yağ kaçırmadan kaynaklanan ilk kontakta eksozdan mevi duman atma olayı vardı. İkisini de sattım çünkü yaptırma hakkımı Rover'da kullanmıştım.

Tabi bunlar kötüleme olarak algılanmasın, örneğin bir akrabamda da 95 model 1.3 var, aynı sebepten sübap kayıtları değişti. Ama silindirler falan ayna gibiymiş, motorcu hasta olmuş. 500 bin km gider demiş (200 binde şu an). Toyotanın sorunsuzlukta önde olduğuna katılırım. Ama ultra olağanüstü bi durum yok yani...

Alıntı yapılan: Can;125107
Makyajlı Corollada çıktı:ok:

Bu makyajlılar çıkınca aynı kasanın makyajsızına sahip olmak istemem hiç b,r zaman. Hatırlarsınız, arabaların ilk kasaları çıkar, turuncu sinyaller falan :D (Polo Classic, Primera, şahin vs...) özellikle o sinyalleri turuncu bırakırlar. 2-3 sene sonra sinyaller beyaz, gri ya da siyah olur. Tampon daha şekilli gelir vs vs vs... işte o zaman makyajsızı adama mal gibi gelir :D
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2010, 18:33:02 Gönderen: turker »

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tamda şundan bahsediyorsun abi;:D

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Can;125139
Tamda şundan bahsediyorsun abi;:D

Ayyne öyle :D çok komik, daha ilk çıktığında o sinyalin değişeceğini bilmek :D

Çevrimdışı Can

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Opel akıllandı artık gerçi,artık sinyal felan değiştirmiyor.
Bakın Insignianın 2009 modellerinde yükske hızlara çıkınca far yıkama kapağı düşüyordu,2010 modelelrde düşmüyyor:++::++::++:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yeni corollanın makyajlasını arkadan gördüm dedim işte tipik japon! Çok tipsiz..

Ön taraf iyi ama..

2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ae101 ler genel olarak yaşına göre sorunsuz sadece. birde bozulacak bişi yok araçta donanım yok ki.

ben genelde toyota fan sitelerine falan bakarken km geyii yaparlardı gelin benim toledoya binin ülen derdim susarlardı :)

ayrıca şu olaya gıcık olurum. bütün corollaların yol tutuşu vasattır. t-sport ları dahil. benim leondan inip son kasa corollaya bindiğim zaman yolda geziyor gibi geliyrodu bana düşünün yani. ona rağmende şöyle giden motor taktık böle edior falan filan. ha accente takmışın o motoru ha corollaya benim gözümde yol tutmayan arabaların alayı bir.

ayrıca şöyle bir durum var. toyotaların sorunları problemleri duyulmaz. kullanıcıları aşırı fanatik ve ortlama kültür seviyesi altında kişiler. (istisnalar kaideyi bozmaz) bu yüzden aracı arıza yapsa bile yalan söyler sorunsuz biniyorum der. servis kayıtlarını çıkartırsın kısa sürede değişmeyen parçası yoktur aracın.

mesela bir çok kişi daha son bir  iki yılda öğrendi ilk nesil 1,6 vvti lardaki garantiden rektefiye rezilliğini. (ağırlıklı e11 lerde)
halende çok bilinmez e12 lerde garantiden %90 ının direksiyon servosu değişmiştir çoğunda araç sahibinin haberi bile olmaz.
e15 lerdede m/m muhabbeti var bir kere ona hiç girmeyim :)

toyota için bir dergi eleştirmeni olan başka sitede bir üyenin bir yorumu vardı.
"arabada en iyi üretim kalitesini kullanmak en kaliteli ve en iyi arbayı ürettik demek değildir."

bu çok basit bir söz. adamlar bir parçayı istedikleri standartlar için çok dar bir hata payı ile üretim isterler. ama belirledikleri standartlar yüksek değildir. bu da zaten özellikle son kasada ki konsoldan gelen sesler tıkırtılar bilmem neler olarak showroomdan çıkardığın an seni selamlayan problemler olarak çıkar.
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2010, 18:58:28 Gönderen: mayham85 »

berfin.meb

• Ziyaretçi

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
dünyanın en çok satılan otomobili bildiğim kadarıyla.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
o sayıda sedanlar ile hb beraber. kelime oyunudur o muhabbet.

basit bir hesap koyayım  size. golf (hb) + jetta = 9.6 milyon + 28 milyon :) bu hesapa leon octavia gibi golf yan ürünleri dahil değil.