Su anki kullanım tarzıma bakiyorumda bundan ekonomiyi sehir icinde zor olur diye düşünüyorum en azından bursa'daki dar sokaklar ve rampalara göre en ekonomigi bu kadar oluyor.Kaldı ki sehir ici 33-35 krs benzin yakan Bir otomobilin LPG ' de %40 dan fazla ekonomi yapmasida beklenemez sanki .Su durumda %45 daha ekonomik oluyor zaten
O zaman sorun su; ya arabada bir sorun var benzinde tüketim fazla zaten.50 TL ile sehir ici klima açık 150 km yapıyorum anca.
Ama yol şartlarımız bir değil , İstanbul da veya Ankaradaki gibi yollarda sürekli ilerliyor olsam eminim daha iyi tüketim elde edebilirimde..
Hadi biraz daha kistirayim ayarını, oda en düşük 20 krs yaksın.Klima açık olarak sehir ici de 20 krs dan aşağı yakmaz en azından benim guzergahimda.
Klima kapalı oldugunda tamam o zaman iner daha aşağıya .
Dün müşterinin yepyeni honda civic 'ine bindim.Adam yakıtı çok az diyor..Ama klima açınca çok kasıyor ve yakıtı con arttırıyor diyor.Honda 'da klima elektrikli değilmi?Ona rağmen çok yakıyorsa (ne yaktığını sordum bilmiyorum dedi orası ayrı
)bizim finduk motorda klima açık çok yakması çok normal.
Kısır döngü sürekli dönüp duruyoruz iste hendek iste deve iste motor iste yol burda daha azı olmuyoooor!
Bir kere uzun yola çıksa. O zamanda iyice net tüketim degerlerine ulaşabilirim ayrıca..