Şimdi ben tüketimi yakalarken sehir ici kullandım diyorum ama çok akıcı güzergahlarda kullandığımdan sehir dısı yol gibide düşünülebilir.Sehir ici genelde ortalama 60-70 km/h hız ve 5. Vites 2000 devirde seyrettim.Bu devirde iken tüketim cok dusuk oluyorki su menzile ulaştım.Sehir dısı yolda ilerlediğimde hızım ortalama 80-90-100 arası olacak ve devir 3000 olacak.O zaman iste bu degerlerin altına inemem gibi geliyor.Ha fazlasını bile yakabilir ama az olmaz kanımca
Ben sehir ici kullandım da bu degerleri elde ettim! Yok öyle şey öyle yollar varki sehir icinde otoban gibi, (orn; Ankara ) trafikte pek olmazsa ne farkı var sehir dısı yollardan.Birazda objektif olmak lazım gelir değil mı?
Çok güzel söyledin abi. Ben benim 3.3'lerden birini bayağı bayağı evden okula giderken (Esk. Yolu) elde etmiştim. Yol boşken, yani hızını istediğin gibi ayarlayabilirken otobandan falan daha iyi denebilir.
Otobanda 3.9'un altına inemedim Ank-İst yaparken. Çünkü ben az yakmak için refleks olarak 80 ile giderken her çeşit araç 110'dan hızlı gidiyor; açıkçası orta şeritte 80'le gitmek tehlikeli. Tırlar falan takır takır solluyor. E sağ şeritten gitsem, o da ayrı tehlike... Orda da 50-60 ile ıkınan kamyonlar birikiveriyor hemen.
Kısacası ben efendi efendi giderken sürüş güvenliği ve yolculuk süresi aleyhimize işlediğinden hızımı en azından 100-110 aralığına çıkartmak zorunda kaldım. Tüketim de 3.9'da kaldı. Hatta Ankara'nın rakımı yüksek olduğundan normal değer kesin 4 küsür litre olacaktır. 3.3 falan ancak bomboş bir otobanda mümkün. (millet hız yapmak için boşluk arar, biz ekonomi için arıyoruz.
)