Valla Eskişehir yolunda orta şeritte 80'le giderken kimseyi tınmam. Geçebiliyorsa çıksın sola geçsin. Zaten yasal hız sınırı 70 km/s. Ama otobanda o olmuyor. Koskoca tırlar falan ortada uyuz uyuz giden biri yüzünden yasak olduğu halde sola çıkıp sollamak zorunda kalırsa hoş olmaz. 80 ile giderken en sağdan gitmek de doğru değil; sağ şeritte türlü türlü tehlikeler var. Karanlığın içinden virajın orta yerinde aniden bir kamyon beliriveriyor vs.
Dolayısıyla otobanda ekonomi daha zor.
Ha, yukardaki mesajımda belirtmeyi unuttuğum bir husus aracın 4 yetişkin ile 50 kg civarı bagaj yükü taşıdığı, ve yolculuğun tahminen %10-15'inde klimanın kullanıldığı idi. Dolayısıyla biri çıkıp Ank-İst yönünde 100-110 km/s seyahat hızı ile 4'ün oldukça altına indiğini söyleyebilir; normal.
ben o psikopatlığı yapmıştım. salihli-izmir arası duble yol. ağır ağır max 85 km/h,
aynı şekilde bornovadan aydın otobanına girdim hızım en fazla 100 km/h olmuştu o da anlık. genelde 90-95 km/h le gittim. tırlar kamyonlar sollamayan kalmadı :++:
sonuç: öncelikle şiddetli bacak ağrısı. :++: gazın altında yumurta varmış gibi basmayı herkes yapamaz, onu anladım.
aynı gösterge roomsterda da olduğu için gökhan abi daha iyi bilir,
depoyu çıkmadan önce fullemiştim. sayacı 0 ladım. aydında evin önüne geldiğimde sayaç tam 189 km idi ve hala full depo gösteriyordu. :rock1::++::++:
o günün akşamı düşündüm, ya yoksa yepyeni arabada bir de şamandıra mı arızalandı diye. sabah erkenden kalktım sadece 1 bakla inmiş. (benzin dinlenince net değer ortaya çıkıyor)
şu anda full şehir içini deniyordum ama annem işi bozdu.
okula gidiyor, ortalamayı bi yarım lt yükseltmiştir.