1.6 benzinli mercedes gördüm c serisi 2009 versiondaki kasa baktım sitesine:)
petrolcude lpg benlen aynı anda gırdı fark ettım arabaya yazık etmiş dedim içimden
indim adamla konuştum adam almancı istanbulda türkiye kendi özel garajı varmış falan filan dedim lpg bu arabada performans alıyormusun dedi napcam performansı cebime bakarım:) yılda 1 2 kez arabayı kullanıyoruz araba garajda yatıyor. yeterde artar bize:)
lpg öyle pis birşeyki eskiden olsa çayır cayırdı şimdi ise usta 1 günde 10 araba montaj yapıyorlar ondan işin eksini bağzen görmüyorlar. nekadar ürün satılır takılırsa okadar adamlarda kazanıyorlar işini temiz yapan ustalarda var ama işini paraya ceviren ustalarda var. lpg enjektor sesiyle kafa yorulmaz sonuçta seloit valf sistemi gibi calışıyor enjektörlerin tepkime süresi vardır. ve enjektör beyni vardır map sensörleri vardır. lpg tabi benzinden performanslı olmaz. birisi gazdır birisi sıvıdır.
odun kömürünü düşünün ısısını bide meşe odunu düşün ısını birisi basınçtan oluşur birisi sıvıdan
bu sistemde okadar iyi markalar da var okadar kötü markalarda var.
arabanız gidiyormu siz oraya bakıcaksınız tık tık sesi mantıksız kalıyor:)
yakıt düştümü cebinizde giden paraya bakıcaksız en önemlisi sızdırmazlıgına bakıcaksınız. 1 aileyi allah korusun sızdırma oldugunda ne aile öldü arabada. 2 bomba taşıyorsunuz 2 bomba lpg tüpü patladımı benzin deposu hayle hayle patlar ben bunlar olur demiyorum demek istedigim arabanıza yaradımı siz orasına bakın yaradıysa allah bereketini versin dersiniz.
ben stepleye depo koyunca hp arabada ne yapıcagımı şaşırdım:) yolda lastık patlayana kadar.. patladıktan sonra bagajıda kapattım. 205/55/16 r lastık vardı bagajda ogunden sonra:) taksici degilim ailemi önem verim ama lpg kullanmam 307 heba ettık 3 ay sonra söktürdüm lpg kullanmadan. kit teyzemin lagunasına monta ettırdık memlun.