škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

octi ile ilgili bir kaç soru

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar 3 hafta önce octiyi aldık alalı en uzun yolculugumuzu yaptı 820 km fethiye kırşehir arası giderken konya yolundan gittik bu taraftan gitmeyi düşünenler sakın düşünmesin berbat bişey.ilk önce konyada yol düzlük rahat rahat gidiyosun ama insan sıkılmaya başlıyo.giden olursa afyon tarafını kullansın.neyse fethiyeye geldik teyzemin evin önüne geldik.arabayı gölgeye alıyım dedim.1.vitese cok zor gecti ertesi gün tekrar baktım eskisi gibi cok rahat geciyor dönüş yolculugundada eve girdigimde baktım 1 ve 2 vitese zor gecti.sizce bu nedendir?

soru iki babam arabayı parkederken sag ön sinyal camını düşürmüş ama sinyale hiç bişey olmamış yanı o dısındaki plastik gitmiş.onun sadece ön camını dısındaki plastigini satarlarmı yoksa takım halindemi degişecek sinyal

vede son sorum arabanın sag camurluklarının içinin bir kısmı sarı boya olmuş bunu nasıl cıkarabilirim tiner vs cıkarırırmı ?
hepsiyle ilgili fotoları yarın koyacam
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sanzıman yagımı azaldı acaba?

sinyalleri cift degistirirsen, renk ton farkı olmaz,

tiner, gazyagı veya daha detailing bisey kullanılabilir,

Çevrimdışı hiko

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arabanız hayırlı olsun,
Havalar sıcak + bir de uzun yol eklenince şanzıman yağı kalitesi de biraz düşükse incelmeden dolayı sıkıntı yapabilir, Aldığınız zaman bir bakımdan geçmedi ise uzun yola gitmeniz bile büyük risk taşır, o nedenle hemen baktırın derim.
:ok:Neşeli ve Sağlıklı forumlar dilerim

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: ugurcnplt;125592
...820 km fethiye kırşehir arası...fethiyeye geldik teyzemin evin önüne geldik.arabayı gölgeye alıyım dedim.1.vitese cok zor gecti ertesi gün tekrar baktım eskisi gibi cok rahat geciyor dönüş yolculugundada eve girdigimde baktım 1 ve 2 vitese zor gecti...
Aynı durum benim Favorit' te de oluyor. Şanzıman yağını, içindeki yağı iyice süzdürerek boşaltıp, kaliteli bir yağ ile değiştirmekte fayda var diye düşünüyorum.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
sanzuman yagından olabilir dediginiz gibi.bu sanzuman yagının belli bir süresi varmıdır.araba 3 yıla yakındır bizde daha hç degişmedik sanzuman yagını
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bu sinyalin resmi

Uploaded with ImageShack.us
bunarda sarı boyaların
bu ön sag davlumbaz

bu ortada marşpiyelin altı

buda arka davlumbaz

siz ce bu sarı boyalar nasıl cıkarmalıyım
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı swwp07

• 150 HP
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
benimde sinyal düşmüştü ama komple orası bomboş kalmıştı sadece 2 adet ince kablo sarkıyodu. sinyali tutan kulak kopmuştu. neyse sinyal değişimi ampül ve içindeki rölesi 7 lira sinyal kabı orjinal olmayan 30 lira toplamda işçilik ve pazarlıkla beraber 35 lira vermiştim:) yan sanayiyi kesinlikle tavsiye etmiyorum kulakları oturmadı telle bağladım.
orjinal sinyal 70 tl sana sadece sinyal lazım tek satılıyo ama sadece cam olarak değil o kabı komple alıyosun:)

octavia rally team powered by swwp07

Çevrimdışı sampionibo

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bence çamurluğun içindeki davlımbazları bir dahaki bakımda değiştirirsiniz daha iyi olur ekstradan temizlik malzemesi alıp masraf yaparsınız birde çıkmazsa paranıza yazık olur.
2004 Skoda Octavia Collection Plus

ESP+Bej rengi Deri Koltuk ve ısıtma
Criuse Control+Solar Sanroof
16\'\' Alaminyum Jantlar+Climatronic
Xenon Far + Far yıkama sistemi

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
tinerle deniyecem onları ama artık yaza bu yıl sınava girecem arabayla pek ilgilenemiyorum sadece yıkattırıyorum o kadar ama yaz tatilinie tinerle deniyecegim çamurlukları.birde peder servise gitmiş sinyal için niyeti çiftini degiştirmekmiş serviste orjinal çiftine 140 deyince serviste tanıdık vardı o bir yere yollamış orada çiftini yansanayi 30 liraya almış
elegance=ugurcnplt

fabialife

• Ziyaretçi
manuel vitesli araçlarda şanzuman yağı aracın marka ve modeline göre değişmekle birlikte genelde 40.000-80.000 km. arasında değişmesi gerekir.
ve çok kişi bilmemekle ve bazı tamircilerin şanzuman yağı değişmez demelerine rağmen şanzuman yağının değişmesi aslına çok önemlidir. her aracın kullanma klavuzunda o aracın şanzuman yağının hangi km. değişeceği yazmaktadır.
belirtilen km.den daha önce de değiştirilebilir zararı değil faydasını görürsünüz.
kullanılacak yağ SAE EP-80 CL-4 numara yağdır, mümkünse Mobil marka kullanın. kg.mı 6-7 lira civarında olup yaklaşık 2-3 kg. civarında yağ kullanılır, yani masraflı bir iş değildir.
benim aracım 2007 model ve bu yıl kitapçığında yazdığı gibi 40000 km.de şanzuman yağını tamamen boşaltıp belirttiğim yağdan yeniden koydum ve içerisine bor power şanzuman katkısı ekledim.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
babam 1000 km önce yagı degiştirdi o zaman daha önce defalarca dedigim için sormuş ustada acıp bakmış.şanzuman yagı iyi demiş. oda öyle kaldı.
elegance=ugurcnplt