Bigün babamla kokoreç yemeye gittik,o günde nasıl sevinçliyiz böyle:++:
Kokoyu yedik,arabaya bindik.Hafifte kar var havada.
Tık,tık,tık ee?
Araba çalılşmıyor:++:
Babam dediki bağırarak,''ulan Vectra,beni bir tek hacı murat böyle yolda bırakmıştı,helal olsun sana''sonrada alkışladı.Kan beynine sıçradı tabi:++:
Kaputu bile açdan oturduğu yerden aradı opel çekiciyi.
Bindirdik araca,gittik servise.
Akü takviyesi yapılacak dediler,birde 30 lira istediler.Babamda dediki,takviyeyele gram alakası yok,eğer varsa 30 lirayı veriyorum,ama alakası yoksa akümü sıfırlayacaksınız dedi.Adamlar o kadar eminlerki,tamam abi dediler.Takviyeyi yaptılar,araba çalışmadı:++:
Sonra servisin müdürü geldi,adam kaputu açtı şöyle bir baktı,marş motorunu sordu.Bakmadık dedi elemanlar.
Neyse,marş motoru söküldü felan,biz 3 saattir bekliyoruz ama.Baktılar ettiler,yeniden taktılar,yine çalışmadı:++:
Arkadan böyle 17-18 yaşlarında bir eleman geldi,abi en bağıyoğuz eyle yaa,marş otomatiği bozuktur onun dedi:knp:
usta baktı şöyle,bakalım dedi.Meğer bizim arıza marş otomatiğindenmiş.3 liramıydı neydi:++:
Babam dediki,çıkartın faturayı,bi fatura çıkardılar,marş otomatiği sökülüp takıldı,takviye yaıldı felan,200 lira civarı birşey.Babam aldı faturayı çıktı servis şefine,geri döndüğünde elinde fatura yoktu:++:
Noldu baba,verdinmi parayı dedim,haa verdim dedi.Adamın bi tarafından kan getirim valla,çakallara bak lan diye bağırdı herkes bakıyor:++:
O gün babam arabadan iyice soğudu.
Showrooma çıktık servisten,babam en az 3 kişiyi Opelden caydırdı:knp:
Sonra sattık,Vw aldık zaten...
Kısacası;Opel iyidirde,bu servislerle bu iş yürümüyor malesef.Birde buu yapan yetkili servis olunca...
Biz ABS arızasından 4 kez servise gittik.Sonradan öğrendikki,4 kez aynı hatayı yparsa mahkemeye verebiliyormuşuz.
En son klima motoru arıza yaptı.Çalışıyordu ama pervaneden ses geliyordu.Babamla tamir ettik ama eskisi gibi olmadı tabi.
Bir kez polen filtresinin ordan direkt arabanın içine 2 kova su girmişti,bir haftasonumuz onu temizlemekle geçti.
ASR bozuktu,devreye girmiyordu.
Ama Allahı var,3 aylık Passattan gelen tıkırtı seslerinin hiçbiri,6 yaşındaki Vectrada yoktu.Adamlar o kadar sağlam yapmışlar.Karoser olsun,iç mekan olsun çok kaliteli.Ancak şu elektronik sorunları insanı çileden çıkartıyor.
Mesela kapıyı açıyorum Passatta,menteşeler felan tel maşa gibi geliyor.Vectrada sanki daha çokgüven veriyordu.
Passat Vectradan iyi bir araç ama anlatamıyorum hislerimi.Opel bağımlılık yapıyor sanki:)