škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Vites Neden Bu Kadar Kemikli ?

kadir_ · 23 · 11159

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Nedendir anlamadım am arabanın vitesi bana çok kemikli geliyor resmen bütün şansımandaki dişlileri sanki sen geçiriyorsun gibi vites yuvalarını hissediyorsun o derece.Geçen kuzenin sümbülü kullandım onunki çok rahat geçip geçtiğini anlamıyorsun bile ama bizde 1 den 2 ye geçereken bayağı bocalıyorsun.Babama soruyorum normal diyor ama bana göre değil çok sert geldi bu kadar olması normalmi acaba?

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
pq35 platformuna kadar tüm vw lerde aşırı kemikli şanzıman kullanılmış :) bizim toledoda öyle. leondan inip toledoya bindiğim zaman kütük gibi geliyor.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben kullanırken resmen vites arıyorum :D Babam alışmış artık hiç devir kaçırmadan gayet akıcı kullanıyor ama neden bu herifler bu kadar sert yapmış ki anlamadım gitti . .

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
alışınca farklı bir zevki var sanrım farklılık için olabilir :)

Çevrimdışı raan

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
bana çok sert geliyordu arkadaşın fiyat puntosu pamuk gibi.... şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyordum bende....dün serviste usta binip bir baktı normal herşeydedi...(bence çok sert)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şanzıman yağını değiştirdin mi Kadir?
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;126538
Şanzıman yağını değiştirdin mi Kadir?

160 binde değişmiş babam öyle diyor ama kesin bişeyde söyleyemiyor karışık bir durum şu an da 194 binde 34 bin civarında olmuş ama vites hep böyle kemikliydi düzeltme yolu var mı diye araştırıyorum. . .

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;126633
160 binde değişmiş babam öyle diyor ama kesin bişeyde söyleyemiyor karışık bir durum şu an da 194 binde 34 bin civarında olmuş ama vites hep böyle kemikliydi düzeltme yolu var mı diye araştırıyorum. . .

Bizim dobloda kemikliydi.Hakan'ın önerdiği yağdan alıp koydurdum.Şimdi eskiye göre çok daha iyi..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;126665
Bizim dobloda kemikliydi.Hakan'ın önerdiği yağdan alıp koydurdum.Şimdi eskiye göre çok daha iyi..

Değişimi çok zahmetli mi abi gidince bir baktıralım bakalım

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Zahmetli degil fazla.

Mobil SHC Supreme. Otesi yoktur. Genelde yag degisimlerinde sanayiciler 80-90 koyardir ki kalindir, 75-90 olmalidir.
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2010, 10:24:36 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı efsanea_06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kadir'lerin Octi A4'ündeki durumu bilemiyorum. Ancak VW'nin Golf 4 ve Bora'da söz konusu olay ile ilgili bir ayıbı olduğu daha önce Autoshow'da Onno Usta'ya yapılan bir şikayette bildirilmişti.

Viteslerin zor geçtiği ve servis tarafından da "bu vitese biraz sert davranmak lazım" dendiği bir okur tarafından iletilmişti. Onno Usta da söz konusu vites sertliğinin aynı model başka bir araçta (ya da araçlarda) kendisinin de dikkatini çektiğini belirtmişti.

==================

Gene de bu Octi A4'teki olayın bununla direkt olarak alakası olmak zorunda değil. Zira 100 bin km'nin üstündeki bir araçtan bahsediyoruz. Kadir bu olayı bu güne kadar yazmayıp şimdi paylaşıyorsa kullanım ömrü,bakım, aşınma vb. gibi farklı bir durum olsa gerek.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SEAHAWK;126958
Kadir'lerin Octi A4'ündeki durumu bilemiyorum. Ancak VW'nin Golf 4 ve Bora'da söz konusu olay ile ilgili bir ayıbı olduğu daha önce Autoshow'da Onno Usta'ya yapılan bir şikayette bildirilmişti.

Viteslerin zor geçtiği ve servis tarafından da "bu vitese biraz sert davranmak lazım" dendiği bir okur tarafından iletilmişti. Onno Usta da söz konusu vites sertliğinin aynı model başka bir araçta (ya da araçlarda) kendisinin de dikkatini çektiğini belirtmişti.

==================

Gene de bu Octi A4'teki olayın bununla direkt olarak alakası olmak zorunda değil. Zira 100 bin km'nin üstündeki bir araçtan bahsediyoruz. Kadir bu olayı bu güne kadar yazmayıp şimdi paylaşıyorsa kullanım ömrü,bakım, aşınma vb. gibi farklı bir durum olsa gerek.
onno ustadaki olayu başka bir durum. ubb miydi neydii u ile başlayan kodu olan birşanzıman tasarm kusurluydu 1,6 8v gol ve boraların bazılarında bulunuyordu.

kadirin dediği durum ise birden bire sertleşme ise şanzıman kodunu kontrol etsn o şanzıman mı değilmi öğrenmek lazm.

ama ben benim toledodaki gibi orjinalden bir durum olduğunu düşünüyorum. yani 0 km bir golf ıv alsaydık şimdi onun şanzımanıda bu kadar kemikli vve sert olacaktı. 2004 te kasa değişimi ile yeni şanzmanlara geçilmesi ile değişti bu durum.

yağını değişse bile ciddi bir fark olacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
194 bindeki bir araçta normal sayılabilir özellikle 2. vites çok kullanıldığı için.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kadirlerin aracındaki durum özelinde ben de olayı aracın yaşı ve kmsine bağlıyorum.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]