škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni Fabia II (makyajlı) Tecrübeleri

basarani · 136 · 53333

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Alıntı yapılan: Birkan;127702
4200 de filan bizim fabia tam 130 oluyor

O zaman sizin şanzıman eski şanzımanla aynı...

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;127025
Yeni bir bomba daha Fabiadaki 1,6 TDI 75hp,90hp ve105hp olarak satılcak.
75hplik sanırım yeni eklendi torku ise 195nm bizim 1.4 TDI ile aynı.

Tahminimce Polo ve Ibiza'da gördüğümüz gibi, Fabia da 90'lık 1.6 TDI ile satılır.

Alıntı yapılan: dgn;127047
Abi sizin toledo 1.8 değil mi normaldir o motora.

Alıntı yapılan: mayham85;127049
işte benzinli bir araç için imkansız değil doğancım onu belirtmek istiyorum.

Doğan haksız da değil aslında şaşırmakta. 1.2'lik bir araç için 35-36 km/s'lik 5. vites 1000 devir hızı gerçekten fazla.

1.6-2.0 litre aralığındaki çoğu eski nesil araçta çok uzun son vitesler görmek şaşırtmıyordu. Mesela Vectra A GT'nin 5. vitesinde söz konusu hızın 45 km/s civarı olduğunu öğrenmiştik başka bir başlıkta ya, neyse, o ayrı mesele.:D

Ha bir de E36 kasa 3.20 Coupe'nin 5. vitesi de 1.2 Fabia'nınki ile aynı uzunlukta olunca biraz kısa geliyor tabii.:++:

=================

Vites oranı çok hoş bir konu kısacası.:D

Alıntı yapılan: byztckr31;127637
bu konu neden bukadar inanlımaz görünüyor ki :) eniştede 93 model corolla var o bile 3000 d/d da 110 yapıyor. 2009 teknolojisi nerdee 93 teknolojisi nerdee. isterseniz bende video çekip paylaşabilirim 1.2 motor 3000 d/d 110 km/s

Bu konu teknoloji ile direkt alakalı değil. Hatta eski nesil pek çok araç günümüz araçlarından daha uzun oranlara sahip. Özellikle 1.6 litre grubundaki araçları incelersek bunu görmemiz çok daha olası.

Ha, TSI gibi tork manyakları ortalığı doldurunca bu durum tekrar tersine döndü, o ayrı.:D
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan:
Ha, TSI gibi tork manyakları ortalığı doldurunca bu durum tekrar tersine döndü, o ayrı.:D

1.2. TSI için alnıyorum da, benim 12.70 HP için, devirler bu kadar düşük tutlmuş zaman? Bir de böyle düşük devirlerde kullanmak uzun dönemde araca bir zarar verir mi? ör: 5 vites 1900 d/d 70 km/h hız.

Çevrimdışı mayham85

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mayham85;128560
arada bir devirli binersen hiçbir şey olmaz.

:+1:

Kaldı ki, şehir içinde bir aracı isteseniz de sürekli düşük devirde kullanamazsınız.:) Şehir dışında bile sözünü ettiğimiz düşük devirler sabit hızlı seyir için geçerli. Sollamada gene daha yüksek devirler söz konusu olacaktır.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SEAHAWK;128653
:+1:

Kaldı ki, şehir içinde bir aracı isteseniz de sürekli düşük devirde kullanamazsınız.:) Şehir dışında bile sözünü ettiğimiz düşük devirler sabit hızlı seyir için geçerli. Sollamada gene daha yüksek devirler söz konusu olacaktır.

Haklısınız. Ama gene de düşük devirlerde kullanamaya çalışıyorum, şehiriçi bile olsa. yüksek devir 1 lt/100km kadar fark ediyor şehiriçinde. Ama korkuyorum tabi, motoru yoruyor muyum, kimisi diyor pistonlar zarar görür vs. Şehirdışı için bir cruise controll taktırırsam o zaman şahane olacak, sabit hız min. tüketim :D

100 km/h, ~2500d/d, ~4.2lt/100km. Dizele gerek bile yok :)

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: basarani;128663
Haklısınız. Ama gene de düşük devirlerde kullanamaya çalışıyorum, şehiriçi bile olsa. yüksek devir 1 lt/100km kadar fark ediyor şehiriçinde. Ama korkuyorum tabi, motoru yoruyor muyum, kimisi diyor pistonlar zarar görür vs. Şehirdışı için bir cruise controll taktırırsam o zaman şahane olacak, sabit hız min. tüketim :D

100 km/h, ~2500d/d, ~4.2lt/100km. Dizele gerek bile yok :)

arkanızdan aynı tüketimde bir TDI selektör çakarsa şaşırmayın:D şaka bi yana az yakıyor bu 1.2ler :)
Bu arada foto için teşekkürler inandım artık:D

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;128671
arkanızdan aynı tüketimde bir TDI selektör çakarsa şaşırmayın:D şaka bi yana az yakıyor bu 1.2ler :)
Bu arada foto için teşekkürler inandım artık:D

Rica ederim Doğan bey. Dizelin de tadına doyum olmuyor.
Babamın connectle az gezmedik biraberle beraber :D. Gemlik'ten Zeytin getirip satıyorduk İstanbul'da :):).
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2010, 20:36:06 Gönderen: basarani »

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: SEAHAWK;128435
...E36 kasa 3.20 Coupe'nin 5. vitesi de 1.2 Fabia'nınki ile aynı uzunlukta olunca biraz kısa geliyor tabii.:++:...
1. vites oranı 5,3:1 olabilen bir otomobilin 5. vites oranının ne olmasını bekliyorsun ki?:wnk::D:++:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 TSI çıkmadı ama millet karıştırmaya başladı şimdiden :D

Alıntı
ÖZELLİKLER ; YENİ ŠKODA FABIA AMBIENTE
 .
 MOTOR ; SİLİNDİR HACMİ ( CC ) ;1.198 , 1,2 12V 70 HP TSI . SUPER ŞARJ .
 Araç  için yeni geliştirilen 1.2 TSI benzinli motor, mükemmel performansı,  yüksek hızlanma kabiliyeti, düşük sesi ve düşük yakıt tüketimiyle,  rakiplerinin önüne geçmektedir.
 TÜKETİM ;
 Şehiriçi ( lt / 100 km ) : 7,7
 Şehirlerarası ( lt / 100 km ) : 4,9
 Ortalama ( lt / 100 km ) : 5,9

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-kiralik-araclar-otomobil-skoda-kiralik-2010-model-yeni-skoda-fabia-ambiente-1-2-tsi-otomobil-28672743/detay?
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Mesdi

• ST Aile Ferdi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.seatclubturkey.com/plaka/plaka_olustur.php?text=34+UDD+63
Ya 1,2 tsi 105 bg olanlar neymiş yahu.hem benim 101 likten bg yuksek.hem torku yuksek hemde vergisi ve tuketimi dusuk oyle degil mi?yanliş mi biliyorum
2006 GOLF PLUS

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Bugün benzinli 1.2 HTP 'em ile bir rekor kırdım sanırım, en azından kendi rekorum. en düşük 4.2 lt/100km ortalama ile geldiğim yolu, 3.8 lt/100km ortalama ile geldim.Toplam 23 km'lik yol, araç daha da ısınabilse daha da az yaktırılabilir sanırım. :)

Sağ şerit altın kuralını sıkı sıkıya uyguladım tabi ;) 80 km hız, 5. vites, 2000 dd
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2010, 10:30:35 Gönderen: basarani »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: basarani;129039
Merhaba arkadaşlar,

Bugün benzinli 1.2 HTP 'em ile bir rekor kırdım sanırım, en azından kendi rekorum. en düşük 4.2 lt/100km ortalama ile geldiğim yolu, 3.8 lt/100km ortalama ile geldim.Toplam 23 km'lik yol, araç daha da ısınabilse daha da az yaktırılabilir sanırım. :)

Sağ şerit altın kuralını sıkı sıkıya uyguladım tabi ;) 80 km hız, 5. vites, 2000 dd

Güzel tüketim:ok:Birde yol koşullarını yazarmısınız düz yol mu iniş mi vs.

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;129041
Güzel tüketim:ok:Birde yol koşullarını yazarmısınız düz yol mu iniş mi vs.

Çekmeköy - Maslak arası. Trafiğin olmadığı, saat 9 civarı. şile otobanı hafif ağaşı rampa, ama tepe üstü rapmasını 4. hatta 3. vitese düşerek çıktım (Hafif yoğundu). Ardından TEM. Düz yol ve hafif iniş ve çıkışlıdır. Kavacıktan sonra aşağı rampa, köprüye kadar. Sonrası, itü kampüsüne kadar aşağı rampa, ancak kampüs içi hem yukarı rampa hem de, her tarafta bariyer var, dur kalklı. Normal de 4.2 yapıyordum. Aynı yolun dönüşü 4.5 idi. Bakalım akşam ne yakacaz. Beklentim 4.3 civarı :)

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: basarani;129044
Çekmeköy - Maslak arası. Trafiğin olmadığı, saat 9 civarı. şile otobanı hafif ağaşı rampa, ama tepe üstü rapmasını 4. hatta 3. vitese düşerek çıktım (Hafif yoğundu). Ardından TEM. Düz yol ve hafif iniş ve çıkışlıdır. Kavacıktan sonra aşağı rampa, köprüye kadar. Sonrası, itü kampüsüne kadar aşağı rampa, ancak kampüs içi hem yukarı rampa hem de, her tarafta bariyer var, dur kalklı. Normal de 4.2 yapıyordum. Aynı yolun dönüşü 4.5 idi. Bakalım akşam ne yakacaz. Beklentim 4.3 civarı :)

yol epeyi inişli çıkışlıymış:D
Sanırsam yokuş aşağı giderken cuf off yaptınığınızdan tüketim bu kadar düştü:)