škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni Fabia II (makyajlı) Tecrübeleri

basarani · 136 · 53331

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;129047
yol epeyi inişli çıkışlıymış:D
Sanırsam yokuş aşağı giderken cuf off yaptınığınızdan tüketim bu kadar düştü:)

Onu hep yapıyorum. Ama sanırım en ideal (ekonomi için) vites ve deviri buldum sanırım. Benim için önemli olan git gelin ortalamasıdır. Ancak dönüşte bu kadar düşüremem sanırım (0.4 lt), çünkü 1.2 motor da rampa öncesi hızlanmak şart, yoksa yarı yolda kalırsın walla, 4. vites elinde :)

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
========Silinebilir========
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2010, 18:19:13 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;128846
1. vites oranı 5,3:1 olabilen bir otomobilin 5. vites oranının ne olmasını bekliyorsun ki?:wnk::D:++:

Abi oran ne olursa olsun, "uzun diferansiyeli dayayım kurtarmışlardır gene" diyesi geliyor insanın.:D Ama gel gör ki öyle değil.:D

Valla bak; 1.6 Vectra C, 1.2 Fabia II FL ve E36 3.20i Coupe hemen hemen aynı 5. vites hızlarına sahip.:D

Alıntı yapılan: basarani;129039
Merhaba arkadaşlar,

Bugün benzinli 1.2 HTP 'em ile bir rekor kırdım sanırım, en azından kendi rekorum. en düşük 4.2 lt/100km ortalama ile geldiğim yolu, 3.8 lt/100km ortalama ile geldim.Toplam 23 km'lik yol, araç daha da ısınabilse daha da az yaktırılabilir sanırım. :)

Sağ şerit altın kuralını sıkı sıkıya uyguladım tabi ;) 80 km hız, 5. vites, 2000 dd

Alıntı yapılan: basarani;129044
Çekmeköy - Maslak arası. Trafiğin olmadığı, saat 9 civarı. şile otobanı hafif ağaşı rampa, ama tepe üstü rapmasını 4. hatta 3. vitese düşerek çıktım (Hafif yoğundu). Ardından TEM. Düz yol ve hafif iniş ve çıkışlıdır. Kavacıktan sonra aşağı rampa, köprüye kadar. Sonrası, itü kampüsüne kadar aşağı rampa, ancak kampüs içi hem yukarı rampa hem de, her tarafta bariyer var, dur kalklı. Normal de 4.2 yapıyordum. Aynı yolun dönüşü 4.5 idi. Bakalım akşam ne yakacaz. Beklentim 4.3 civarı :)

Tüketim değerleri gerçekten çok başarılı. Ama burda ileri seviyede pilotajınız olduğu açık. Zaten bu, rakım kontrolü altında elde edilen her başarılı sonucun asıl anahtarı. Örneğin 1.4 TDI ile 3.3 litre yaktığımızda başarının büyük kısmı bize ait, motora değil.

Geçen hafta her zamanki test parkurlarımdan birinde (yani kendi aracımızla defalarca kez deneme yaptığım rakım kontrollü bir yol) arkadaşımın 1.6 Vectra C'sini ilk defa böyle bir teste soktum. Daha önce bir kere bile ekonomi denemesi yapmadığım bir araç ile, tamamen o an uygun gördüğüm şekilde 5.5 litrelik tüketim elde ettim. O arkadaşa bizim aracı verseydik, o da alışmadığı 1.4 TDI Cordoba'yı kullansaydı yaktıracağı değer minimum 4.1 litre falan olacaktı bana göre.

Demem o ki, koskoca Vectra 1.6'nın (210 bin km'ye dayanmış durumda) 4 küsür litrelere inme potansiyeli varken, bu tip ekonomik araçlar ile şaka gibi tüketimler elde etmek çok zor değil. (1.4 TSI ve 1.2 HTP için örneklerimiz var artık)

"Az yakmak" isimli başlığı takip edelim, pilotajımızı geliştirelim yeter.:ok:
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Keşke aynı parkurda farklı kasa ve motor tiipleriyle tüketim karşılaştırması yapabilsek..Bu şekilde çok güzel veriler elde edilebilir..Örneğin bir buluşmada uygun bir pistte..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı basarani

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mygokhan;129508
Keşke aynı parkurda farklı kasa ve motor tiipleriyle tüketim karşılaştırması yapabilsek..Bu şekilde çok güzel veriler elde edilebilir..Örneğin bir buluşmada uygun bir pistte..

Tek parkur ama gidiş geliş rakım farkı olacak ve iki yönde de ölçüm alınmalı. 4 (veya 5) araç, yine 4 (veya 5) sürücü. Ancak benzin ve dizel için ayrı ayrı yapılmalı ve yine LPG için de ayrı olarak yapılabilir. Karşılaştırmalı makele yazılır, ve hatta yayınlanır şu anki herhangi bir otobomil dergisinde.

araçların karşılaştırması,

Sürücülerin sürüş karakterinin tüketime etkisi,

Yakıtların birbirine olan avantaj ve dezavantajları,

olmak üzere ortalama sanırım 100 adet data toplanır. İnanılmaz güzel bir karşılaştırma yapılabilir. Ancak zaman, para, insan ve mekanı aynı anda bir araya getirebilmek lazım.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: basarani;129552
Tek parkur ama gidiş geliş rakım farkı olacak ve iki yönde de ölçüm alınmalı. 4 (veya 5) araç, yine 4 (veya 5) sürücü. Ancak benzin ve dizel için ayrı ayrı yapılmalı ve yine LPG için de ayrı olarak yapılabilir. Karşılaştırmalı makele yazılır, ve hatta yayınlanır şu anki herhangi bir otobomil dergisinde.

araçların karşılaştırması,

Sürücülerin sürüş karakterinin tüketime etkisi,

Yakıtların birbirine olan avantaj ve dezavantajları,

olmak üzere ortalama sanırım 100 adet data toplanır. İnanılmaz güzel bir karşılaştırma yapılabilir. Ancak zaman, para, insan ve mekanı aynı anda bir araya getirebilmek lazım.

Çok güzel bir makale ve sonuç ortaya çıkar :ok:
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı EFELERİNEFESİ

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Birkan;126978
kesinlikle, 7. maddeye ben de katılıyorum

110 dedi mi mümkünatı yok devirden düşmüyor rahat bir şekilde çıkıyor rampayı.
bende 1,4 comfort vardı 1 hafta önce sattım...acaba yeni fabia ile arasında çekişte gözle görülür bir fark olurmu

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
101 likse onun gibi olmaz çekişi kesinlikle

bu motor şehir içi motoru genel olarak. 150-160 la gitmem demiyor ama çok yakıyor. tepkileri 16 valfli 1.4 1.6 motorlar gibi değil tabiiki. çok yüklüyken aşağıdan da kaptırmadıysanız biraz sıkıntı yarabiliyor rampalarda.

şehirlerarası yollarda 80-100 km hız arası ciddi anlamda az yakıyor. düşük hızlarda seriliği güzel. genel anlamda yakıtından memnunum. en savurgan tüketimim 100 km de 7.5 lt oldu. daha fazla yakmıyor. makyajlılarda vites oranlarıyla oynamışlar, tüketimi şehirlerarası daha iyi oldu. ben bu aracı alırken ekonomisi ön plandaydı. fiyatı uygundu, vergisi uygundu, kalitesi iyiydi. bunu aldım.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı EFELERİNEFESİ

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Birkan;132909
101 likse onun gibi olmaz çekişi kesinlikle

bu motor şehir içi motoru genel olarak. 150-160 la gitmem demiyor ama çok yakıyor. tepkileri 16 valfli 1.4 1.6 motorlar gibi değil tabiiki. çok yüklüyken aşağıdan da kaptırmadıysanız biraz sıkıntı yarabiliyor rampalarda.

şehirlerarası yollarda 80-100 km hız arası ciddi anlamda az yakıyor. düşük hızlarda seriliği güzel. genel anlamda yakıtından memnunum. en savurgan tüketimim 100 km de 7.5 lt oldu. daha fazla yakmıyor. makyajlılarda vites oranlarıyla oynamışlar, tüketimi şehirlerarası daha iyi oldu. ben bu aracı alırken ekonomisi ön plandaydı. fiyatı uygundu, vergisi uygundu, kalitesi iyiydi. bunu aldım.
nasipse bende 1,2 ambiente düşünüyorum ama dinamik pakette takıldık kaldık...dediğin gibi ekonomik....vergisi düşük...ve şu anda piyasadaki donanım sağlamlık olarak bence en iyi araç....

Çevrimdışı Mrat

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
dinamik paket al bence Yavuz bey 1000 lira o kadar parada devede kulak kalıyor .arka camların otomatik olması yeter bence bu paraya artı sis farı jantlar keşke demektense fazla mal göz çıkarmaz deyip 1000 lira fazladan verip dinamik almak ben kısmetse yarın sabah teslim alıyorum aracı.araçlarda tek canımı sıkan klima olayı galiba araçlarda klimalar dijitalmi diyolar ne diyolar öle değil bilgisi olan paylaşırsa sevinirim yada sabah görücem ben paylaşıcam
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2010, 01:12:58 Gönderen: Mrat »

Skoda Fabia 2011 Ambiente Dinamik 1.2 70 HP

Çevrimdışı EsEr

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
ben de 1.4 ambiante dinamik aldım araç çok güzel keyifli, klima dijital değil amd 1. kademede bile dehşet soğutuyor arabada üşüyorsun.

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
fabiaların tüm klimaları derece ayarlıdır yani, ikisi de otomatik klimadır, biri dijitaldir..

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı Mrat

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
dijital klima olsa iyi olcakmış ama napalım yarın hayırlısıyla alıp aracı ağız tadıyla binmek nasip eder inşallah

Çevrimdışı EFELERİNEFESİ

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Mrat;132951
dinamik paket al bence Yavuz bey 1000 lira o kadar parada devede kulak kalıyor .arka camların otomatik olması yeter bence bu paraya artı sis farı jantlar keşke demektense fazla mal göz çıkarmaz deyip 1000 lira fazladan verip dinamik almak ben kısmetse yarın sabah teslim alıyorum aracı.araçlarda tek canımı sıkan klima olayı galiba araçlarda klimalar dijitalmi diyolar ne diyolar öle değil bilgisi olan paylaşırsa sevinirim yada sabah görücem ben paylaşıcam
doğru söylüyorsun....sanada hayırlı olsun şimdiden...

Çevrimdışı Mrat

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bugün aracımı teslim aldım bi Ümraniye'den Avcılar'a yordum biraz baya bi tatmin etti beni performans açısından motor.Avcılar da biraz uğraştım arabayla sıkıştırdım faln rampalarda gayet iyi ama şu skoda biraz benzin koysun arabaya bayaa bi benzin koyduk zaten gördüğü göreceği en fazla benzin.yarında manzaralı bir yere çekim arabayıda fotolarını çekiyim Allah inşallah tüm forum üyelerine araçlarına ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.Galiba Fabialara talep yüksek Oğuşlar Grup Skoda bir sürü getirmiş bir çoğu sahibini bekliyor bir kısmıda satılacağı günü.
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2010, 01:11:41 Gönderen: Mrat »