škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

tdi romide servis hangi marka yağ kullanıyor?

ta5cny · 27 · 12285

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alpko

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ta5cny;129575
son olarak tdi için en kaliteli marka yağ hangisi acaba?
ayrıca bor tavsiye eder misiniz?

Yazmiyor mu motorun yaninda bir yerlerde biseyler? Dedigim gibi benim fabiste yaziyor,,  5W-40 ve Skoda Agip oneriyor seklinde, sen de bir bak..

Ulkeye gore de yag kodunun degisecegini sanmiyorum ayrica, bu tamamen kalite ve ozellikler ile alakali birsey..

5w-30 ve 5w-40 binek otomobiller icin sadece kalite durumu ile degisken bir durum anladigim kadariyla, mesela 95Oktan ve 98Oktan gibi!

http://www.modifiye.com.tr/tuning/3745-250-Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt.aspx

Sen yine de ac kaputu bir bak, cok merak ettiysen yaz Skoda merkeze meraktan soruyorum de..

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alp abi sizin orayla burası fark eder soğuk iklimde buranın yağı ordaki bir araca konulursa donar -15 lere iniyor diye biliyorum oralar?

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: alpko;129582
Yazmiyor mu motorun yaninda bir yerlerde biseyler? Dedigim gibi benim fabiste yaziyor,,  5W-40 ve Skoda Agip oneriyor seklinde, sen de bir bak..

Ulkeye gore de yag kodunun degisecegini sanmiyorum ayrica, bu tamamen kalite ve ozellikler ile alakali birsey..

5w-30 ve 5w-40 binek otomobiller icin sadece kalite durumu ile degisken bir durum anladigim kadariyla, mesela 95Oktan ve 98Oktan gibi!

http://www.modifiye.com.tr/tuning/3745-250-Castrol-Edge-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt.aspx

Sen yine de ac kaputu bir bak, cok merak ettiysen yaz Skoda merkeze meraktan soruyorum de..

motorun içinde Shell yazıyor.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;129588

Bizdede mobil yazıyor ne olcak şimdi? :D

Bunu skoda anlaşıyor istediği firmayla mobille başladılar bir ara castroll oldu son zamandada shel yazıyor demek :)

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;129593
Bizdede mobil yazıyor ne olcak şimdi? :D

Bunu skoda anlaşıyor istediği firmayla mobille başladılar bir ara castroll oldu son zamandada shel yazıyor demek :)

yaşlı skodalara mobil genç skodalara shell demekki:++::++::++::++:

valla Kadir bizim arabanın her yerinde shell yazıyor bi janta yazmamışlar onuda yazarlar yakında:hanz:

Çevrimdışı alpko

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: dgn;129588

tamam, cunku Turkiye'de AGIP yok, onun yaninda da yag kodu yaziyordur..

Skoda serviste de CASTROL ve zaman zaman SHELL koyuyorlar zaten.. Marka tamamen anlasma ile alakali Renault'larda ELF yazar..  VW Castrol'u onerir, bu  business ile alakali ancak koduna bak yagin.. Zira, binek, ticari, agir tasit vs bunlara gore kodlar degisiyor, iklime ya da bolgeye gore degil..

Çevrimdışı alpko

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;129586
Alp abi sizin orayla burası fark eder soğuk iklimde buranın yağı ordaki bir araca konulursa donar -15 lere iniyor diye biliyorum oralar?

Abi ne alakasi var? O zaman neden yag degisimim kis donemine de gelse, yaz donemine de gelse ayni yagi koyuyorlar? Kisin -20 yazin 40derece buralar..  Bir onceki yag degisimimi Avusturya'da bir Turk servis yapmisti o da 10W yag koymustu, aldigi para yine Skoda servis ile ayniydi, ama fark su ki 5W ile bu Turk arkadasin koydugu yag arasindaki fiyat farki neredeyse yari yariya, buradan kar etmeye calisiyor cunku..

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: alpko;129597
Abi ne alakasi var? O zaman neden yag degisimim kis donemine de gelse, yaz donemine de gelse ayni yagi koyuyorlar? Kisin -20 yazin 40derece buralar..  Bir onceki yag degisimimi Avusturya'da bir Turk servis yapmisti o da 10W yag koymustu, aldigi para yine Skoda servis ile ayniydi, ama fark su ki 5W ile bu Turk arkadasin koydugu yag arasindaki fiyat farki neredeyse yari yariya, buradan kar etmeye calisiyor cunku..

Bu yazıyı yazan bahsetmiş okumanı tavsiye ederim güzel bilgiler var içerisinde :ok:

http://izmirmotor.com/showthread.php?tid=213

06lkn66

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: dgn;129595
yaşlı skodalara mobil genç skodalara shell demekki:++::++::++::++:

valla Kadir bizim arabanın her yerinde shell yazıyor bi janta yazmamışlar onuda yazarlar yakında:hanz:

orta hallilerdede castrol:D

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ben bor kullandim 1.4 TDI makinede, sahsen onermem, ona harcanacak paraya daha sik yag degismek gerek kanaatindeyim.

IceMaN70

• Ziyaretçi
Bence mobil koydurun castrolden daha iyi ben kullanıyorum şuan çok memnunum castrol deşime yaklaştığında araba resmen dizel gibi oluyor mobilde yaşamadım şuan öyle birşey

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İlave bilgi olması açısından belirteyim: Doğuş Oto da Castrol kullanıyor. (Doğuş Oto Çankaya'nın ülke çapındaki tüm servislerde aynı sistemi uyguladığını varsayıyorum)

Bir de Mobil-Castrol konusu var.

Mobil Castrol'den daha iyi bir yağ olabilir. Ama Castrol'de aracımızın 45 bin km'ye yaklaştığı bu günlerde motora dair herhangi bir şikayetimiz yok. Soğuk hava ve kısa mesafe şartlarını da hatırı sayılır yoğunlukta gören bir araç; dolayısıyla daha yüksek km'lere eşdeğer yıpranmada olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Demem o ki, Castrol'ün kötü yağ olduğunu düşünmüyorum. Korkup kaçmayı gerektirecek bir yağ değil.:D Tabii imkan varsa Mobil alınabilir. Servis bana "Mobil mi koyayım, Castrol mü ?" dese ben de Mobil'i tercih ederdim tabii. Ama belirttiğim gibi, Mobil'in peşine özel olarak düşmeyi gerek görmüyorum. (Castrol'e kıyasla)

=====================

İlave not: Ha, Castrol ile Mobil arasındaki fark 250 bin km'de ortaya çıkar diyorsak, o kadar uzun vadeli bir değerlendirme yapmak zor. Bu aracın bende göreceği km Allah kısmet ederse 150 bin km'yi geçmez.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]